Verenigde Staten image

Verenigde Staten


Populaire bestemmingen

Verenigde Staten
Noord en Midden Amerika
Getty Images

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Steden, regio's en highlights in Verenigde Staten

Verenigde Staten kent tal van plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Wil je weten waar je binnen Verenigde Staten naartoe moet en wat je echt niet mag missen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste regio's, steden en bezienswaardigheden in Verenigde Staten. Waar gaat jouw volgende vakantie naartoe?

Wat zegt de community

(57)
Bekijk reviews >

1. Maak de mooiste roadtrip van Amerika in Californië

U.S. Route 101, ook wel de Pacific Coast Highway genoemd, staat garant voor een van de mooiste roadtrips van de Verenigde Staten.

2. Neem een inkijkje in de indianencultuur

Wie de moeite neemt om het Amerikaanse Navajoland in te trekken, maakt kennis met de gebruiken van het grootste indianenvolk in de VS.

3. Wrijf de slaap uit je ogen met een onaardse ochtend in Utah

In Canyonlands National Park in Utah waan je je op een andere planeet. Het woestijnlandschap wordt opgesierd door de Mesa Arch, een stenen boog aan de rand van een klif.

Reisinspiratie

Van onze community

Dag allemaal !
Dag allemaal !
Alaska
Dreamer666
Bizons in de sneeuw
Bizons in de sneeuw
Yellowstone NP
Dreamer666
Sneeuwlandschap in Teton
Sneeuwlandschap in Teton
Wyoming
Dreamer666

Praktisch

 • Check het actuele reisadvies voor de Verenigde Staten van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van de Verenigde Staten dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site.

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

 • Munteenheid: Dollar (USD). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari – Nieuwjaarsdag

  15 januari – Dag van Martin Luther King
  Feestdag ter ere van Martin Luther King.

  11 Februari – Presidentdag (President's Day)
  Op de derde maandag van februari wordt er een feestdag gehouden ter ere van de oud-presidenten Lincoln, president Washington en alle andere presidenten van de VS.


  Viering van de opstanding van Jezus uit de dood.

  24 mei – Pinksteren
  Tijdens Pinksteren wordt op de vijftigste dag na Pasen herdacht dat de Heilige Geest neerdaalde over de apostelen.

  30 mei – Herdenkingsdag (Memorial Day)
  Dag waarop de Amerikaanse militairen worden herdacht die tijdens hun dienstperiode zijn overleden.

  4 juli - Dag der Onafhankelijkheid (Independence Day)
  Viering van Onafhankelijkheidsverklaring op 4 juli 1776, waarin de onafhankelijkheid tegenover Groot-Brittannië bevestigd werd.

  5 september - Dag van de arbeid (Labor Day)
  Herdenking van de inzet van de vakbeweging en de sociale en economische prestaties van werknemers.

  17 september – Dag van de grondwet (Constitution Day)
  Op 17 september 1787 werd de allereerste grondwet getekend. Daarmee is het gelijk de oudste grondwet ter wereld.

  12 oktober - Dag van Columbus
  Herdenking van de ontdekking van Amerika.

  11 november - Veteranen dag (Veteran's Day)
  Jaarlijkse herdenking van iedereen, met name veteranen die nog in leven zijn, die in strijdkrachten gediend heeft.

  25 november – Dankdag (Thanksgiving)
  Nationale feestdag waarbij men dankbaar is voor de oogst en voor alle andere goede dingen.

 • Verenigde Staten – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Verenigde Staten, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Verenigde Staten gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type AStekker type B
 • Tijdsverschil: 6 tot 11 uur vroeger
  De hoofdstad van Verenigde Staten is Washington D.C..
  Het oppervlak van Verenigde Staten is 14x Frankrijk.
  De gesproken taal/talen: Engels en spaans.