Tallgrass Prairie Reserve

Het Tallgrass Prairie Preserve is het grootste beschermde prairiegebied op aarde. Het lijkt misschien een beetje saai zo'n grasvlakte, maar er valt ontzettend veel te zien; er is een grote diversiteit aan flora en fauna. Zo vind je er 755 verschillende plantensoorten en meer dan 300 soorten vogels. Het Tallgrass Prairie Preserve is gelegen in het noorden van de staat Oklahoma.

Informatie over Tallgrass Prairie Reserve

Beste foto's & tips van Tallgrass Prairie Reserve

'551056' door marcvankessel '551056' door marcvankessel

Verenigde StatenTallgrass Prairie Reserve

Verenigde StatenTallgrass Prairie Reserve

Prairiehond

marcvankessel

De naam Prairiehond is heel verwarrend. Hij lijkt in de verste verte niet op een hond, maar meer op een marmot. Maar ook daar is ie niet aan verwant. Hij behoort tot de familie van de eekhoorns. De naam Prairidog stamt uit het begin van de 19e eeuw, en hij dankt zijn naam vanwege zijn (hoge) blaffende geluid.

'559588' door Willemien '559588' door Willemien

Verenigde StatenTallgrass Prairie Reserve

Verenigde StatenTallgrass Prairie Reserve

Yellowstone lake met.

Willemien

Het grootste bergmeer van Noord-Amerika is het Yellowstone Lake. Aan de westelijke oever van het meer bevindt zich het West Thumb Geyser Basin. Prachtig gelegen aan het meer met op de achtergrond de witte bergtoppen. Via een mooie wandeling over houten paden boven de stomende grond zie je veel warmwaterbronnen in de meest mooie kleuren.

Laat kaart zien