Yosemite NP

Het Yosemite NP staat vooral bekend om zijn grote watervallen. Er zijn veel wandelroutes, maar ook andere sportievelingen zoals bergbeklimmers (rotsklimmen is hier zo ongeveer uitgevonden) en skifanaten kunnen hier terecht. Het park staat bekend om de Yosemite Valley, een dal met granieten rotswanden, waarvan El Capitan en Half Dome de meest bekende zijn.

Informatie over Yosemite NP

Beste foto's & tips van Yosemite NP

'494499' door MKamman '494499' door MKamman

Verenigde StatenYosemite NP

Verenigde StatenYosemite NP

Yosemite Valley

MKamman

Aan de southside drive vlak voor de chapel zit een parkeerplek bij Swinging Bridge aan je linkerkant van waaraf je een mooi uitzicht hebt op de Upper Yosemite Fall. Je kan hier een prima stukje wandelen en dan kom je langs de Merced River dit soort picture postcard uitzichten tegen. Ik vind Yosemite wederom een top park, maar ik vind de route over de Tioga Pass (HW 120) relaxter en minder druk dan de valley zelf. We hebben twee nachten in Lee Vining geslapen en dat kan ik iedereen aanraden. Het is een dorpje langs HW395 met 222 inwoners, een paar motelletjes, restaurantjes en benzinepompen. Wij verbleven in het Yosemite Gateway Motel, prima plek! Je hebt een mooi uitzicht over Mono Lake en zodra je door het dorpje bent gereden heb je na een kwart mijl een afslag naar de Tioga Pass. Je gaat hier meteen flink omhoog voor je op 9925 ft bij de ingang van Yosemite NP bent, fantastische route!

'494590' door ErwinenManon '494590' door ErwinenManon

Verenigde StatenYosemite NP

Verenigde StatenYosemite NP

Tenyana Lake

ErwinenManon

Tijdens onze route over de Tioga pass zijn we uitgestapt bij het Teyana Lake. Een korte makkelijke wandeling (vrijwel geen hoogteverschil) van 4km leid je het meer rond, je hebt vrijwel overal prachtige uitzichten op het meer en de bergen, geen toerist te bekennen toen wij er waren. reken voor deze wandeling 2 uurtjes inclusief de vele foto stops, ohja er is een stukje dat als je pech hebt nat kunt worden tot aan je knieën

'496224' door PleunGroeneveld '496224' door PleunGroeneveld

Verenigde StatenYosemite NP

Verenigde StatenYosemite NP

Rustpuntje

PleunGroeneveld

Het is erg lekker wandelen in Yosemity Natioanal Park, je komt er prachtige uitkijkpunten tegen in een overweldigend mooie natuur. En soms heb je dan die fijne en rustige plekjes waar het volop genieten is.

Laat kaart zien

Laatste Yosemite NP artikelen