Arizona

Een van 's werelds bekendste nationale parken bevindt zich in de staat Arizona: de Grand Canyon. Ook de Painted Desert en Monument Valley liggen hier. Onder toeristen is Arizona een veelbezochte staat. De hoofdstad is Phoenix, maar ook Flagstaff is een belangrijke stad. Wat je zeker ook niet over kunt slaan zijn het Navajo National Monument, Lake Powell en Sedona.
 

Informatie over Arizona

Beste foto's & tips van Arizona

'192947' door feline '192947' door feline

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Grand Canyon met...ov

feline

De Grand Canyon is een zeer brede en diepe kloof in het noorden van de Amerikaanse staat Arizona. In de loop van miljoenen jaren heeft het water van de Colorado deze kloof in het landschap doen ontstaan. Deze extreme erosie werd mogelijk doordat het gebied waarin de kloof ligt steeds verder omhoog rees. De Colorado erodeert ongeveer 16 cm per 1000 jaar. De canyon is ongeveer 435 kilometer lang en heeft een breedte die varieert tussen 15 en 29 kilometer. Het gesteente dat nu bloot komt te liggen is volgens metingen ca. 2 miljard jaar oud. Het is een onderdeel van de Grand Staircase. Ondanks de grote breedte is de overkant van de Canyon vanaf vrijwel elk punt goed te zien. Dit komt door de extreem lage luchtvochtigheid in het woestijnachtige gebied waardoor de lichtabsorptie hier uitermate gering is. De wanden van de Grand Canyon zijn roodachtig gestreept, door de verschillende samenstelling van de lagen in de successie. Het rode gesteente van de Grand Canyon is op haar mooist vlak na zonsopkomst en even voor zonsondergang. Het verdient dan ook aanbeveling om rond deze tijden de Canyon te bezoeken.

'461003' door MKamman '461003' door MKamman

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Snow on waves

MKamman

Waar de meeste mensen als ze de kans krijgen The Wave te bezoeken dit in de zomer doen (lees: heel warm!), hebben wij dit fantastisch mooie tafereel in de winter mogen aanschouwen. De temperatuur is dan zeer aangenaam en we hadden het geluk dat er her en der nog sneeuw lag van een paar dagen daarvoor, waardoor je een mooi contrast krijgt met de rood/geel/oranje kleuren van het gesteente, de blauwe lucht en de witte sneeuw. Top locatie om ooit in je leven gezien te hebben!

'497243' door deerik '497243' door deerik

Verenigde StatenArizona

Verenigde StatenArizona

Zandval

deerik

Tijdens de fotografietoer door Antilopcanyon had onze gids een verrassing in petto een zandval. De combinatie van kleuren en vormen zorgen voor een fantastisch fotografie moment.

Laat kaart zien

Laatste Arizona artikelen

Eerste beelden Grand Canyon op Google Street View

Wil jij graag hiken door de Grand Canyon? Dit kan natuurlijk sowieso al, maar nu ook virtueel! Er zijn panoramabeelden gemaakt van de Grand Canyon voor Google Street View. Deze beelden bestaan uit meer dan 115 kilometer lange paden en routes die door dit prachtige gebied lopen.

Wil jij graag hiken door de Grand Canyon? Dit kan natuurlijk sowieso al, maar nu ook virtueel! Er zijn panoramabeelden gemaakt van de Grand Canyon voo...

Door: Lili Ujvari
Drone legt spectaculaire route mountainbiker vast

De hoogste en steilste rotsen van The White Line, Sedona in het Amerikaanse Arizona, vormen misschien wel een van de gevaarlijkste fietspaden ter wereld. Dat weerhield de mountainbiker Michal Kollbek er niet van om het pad te volgen. Eén stuurfout kan fataal zijn …

De hoogste en steilste rotsen van The White Line, Sedona in het Amerikaanse Arizona, vormen misschien wel een van de gevaarlijkste fietspaden ter were...