Idaho

Enkele highlights van de staat Idaho zijn de Twin Falls, het Craters of the Moon National Monument en de Hells Canyon. Deze laatste is nog dieper dan de Grand Canyon in Arizona. Idaho ligt in het noordwesten van het land en heeft een aantal grote meren, waaronder het Lake Coeur d'Alene, Lake Pend Oreille, Bear Lake en het American Falls Reservoir. Het grootste deel van Idaho wordt opgeëist door de Rocky Mountains. Boise is de hoofdstad.

Informatie over Idaho

Beste foto's & tips van Idaho

'410942' door dianethone '410942' door dianethone

Verenigde StatenIdaho

Verenigde StatenIdaho

Craters of the Moon

dianethone

Craters of the Moon N.M.Het heeft zijn naam niet gestolen,het lijkt inderdaad wel een maanlandschap,lava voor zover je kunt zien. Veertien millioen jaar geleden bevond de hot spot die zich nu onder Yellowstone bevind zich hier en volgde in de loop der tijden de Snake River. Het terrein is een aaneenschakeling van klompen lava,sintelbergen,kraters en nog meer en begroeiing is er amper. Weetje : De Apollo astronauten werden hier voorbereid op hun maanwandeling.

'490286' door Peerderik '490286' door Peerderik

Verenigde StatenIdaho

Verenigde StatenIdaho

Historisch...Chesterf

Peerderik

Chesterfield is een spookstadje in Caribou County, Idaho. Het is gelegen in de Gem-vallei, op een hoogte van zo'n 1600 meter. Chesterfield werd in 1881 opgericht door Mormoonse kolonisten, maar verloor al snel zijn dynamiek, en door agrarische problemen waren de meesten in 1930 alweer vertrokken. Vandaag de dag wordt de gemeenschap geëxploiteerd als een toeristische attractie.

'457987' door Peerderik '457987' door Peerderik

Verenigde StatenIdaho

Verenigde StatenIdaho

Chesterfield

Peerderik

Chesterfield is een spookstadje in Caribou County , Idaho. Het werd opgericht in 1881 door Mormoonse kolonisten. Door de recessies in de jaren 1920, en agrarische problemen liep het inwonertal snel terug van 700 tot nog maar 20 in 1970. Vandaag de dag wordt de gemeenschap geëxploiteerd door vrijwilligers, met rondleidingen en een museum.

Laat kaart zien

Laatste Idaho artikelen

Het ongeschreven boek van Idaho

De Payette River is gewoonlijk niet meer dan een stroompje. De rivier omschrijven als kabbelend zou overdreven zijn, maar veel meer dan wat kronkelen en verkoeling geven doet hij niet in de zomer.

De Payette River is gewoonlijk niet meer dan een stroompje. De rivier omschrijven als kabbelend zou overdreven zijn, maar veel meer dan wat kronkelen...

Columbus-clip: met ons team mee op roadtrip in Idaho

Een van de meest onderschatte staten van Amerika leek eindelijk veroverd te worden door Columbus-reporters Lars Anderson en Malou van Breevoort. Maar een barre winter zorgt tot ver in het voorjaar voor sneeuw, modder en kolkende rivieren. Benieuwd naar hoe ons team het ervan af bracht? Bekijk de vid...

Een van de meest onderschatte staten van Amerika leek eindelijk veroverd te worden door Columbus-reporters Lars Anderson en Malou van Breevoort. Maar...