Golden Gate Bridge

Misschien wel de meest bekende hangbrug in de wereld is de Golden Gate Bridge in San Francisco. De brug verbindt het Schiereiland van San Francisco met het noordelijker gelegen Martin County. De Golden Gate Bridge is 2737,4 meter lang, 27,4 meter breed en heeft een maximale hoogte van 227,4 meter. Op 27 mei 1937 werd de brug feestelijk geopend en vandaag de dag behoort het tot een van de topattracties van San Francisco.

Informatie over Golden Gate Bridge

Beste foto's & tips van Golden Gate Bridge

'500069' door martinhectors '500069' door martinhectors

Verenigde StatenGolden Gate Bridge

Verenigde StatenGolden Gate Bridge

Golden Gate

martinhectors

De Golden Gate Bridge is een technisch meesterstuk vol superlatieven. De brug was in 1937 de langste en hoogste hangbrug ter wereld. De Golden Gate Bridge genoot al snel na de voltooiing wereldfaam, niet enkel vanwege de records brekende afmetingen maar ook vanwege het prachtige Art Deco ontwerp van de twee gigantische torens en de prachtige omgeving waarin de brug zicht bevindt, tussen twee natuurgebieden aan de Stille Oceaan. Ook de opvallend oranje-rode kleur droeg bij tot de populariteit. De kleur van de brug werd voorgesteld door ingenieur Irving Morrows, die het traditionele grijs te saai vond. En ondanks het feit dat de Golden Gate Bridge de titel van hoogste en langste brug reeds lang heeft moeten afstaan, is het nog steeds een van de beroemdste bouwwerken ter wereld. Best even openen.

'506439' door hamminga '506439' door hamminga

Verenigde StatenGolden Gate Bridge

Verenigde StatenGolden Gate Bridge

Fietsen over de Golde

hamminga

Zo kenmerkend voor het heerlijke San Francisco: de Golden Gate Bridge. Wij hadden geluk, en prachtig, helder weer. Het is erg leuk om een fiets te huren en over de beroemde brug te fietsen (uitzicht! Mooi! hoog....). Bovenop de brug zegt onze zoon (toen 4 jaar):

Laat kaart zien