North en South Carolina

Allebei de Carolina's zijn vernoemd naar koning Karel I van Engeland. Raleigh is de hoofdstad van North Carolina, Columbia die van South Carolina. Zowel North Carolina als South Carolina liggen in het oosten van de North en South Carolina, aan de Atlantische kust. Bezienswaardig in North Carolina zijn de Outer Banks en het Great Smokey Mountains National Park. In South Carolina kun je naar het Myrtle Beach State Park.

Informatie over North en South Carolina

Beste foto's & tips van North en South Carolina

'434607' door Bluebird '434607' door Bluebird

Verenigde StatenNorth en South Carolina

Verenigde StatenNorth en South Carolina

50 tinten blauw

Bluebird

In North Carolina loopt een prachtige route door het Great Smokey NP, De blue Ridge Parkway, het oostelijk deel van de Apalachen. Deel daarvan zijn de Blue Ridge Mountains; oftewel de blauwe bergrug. De foto laat duidelijk zien waarom overal het woordje blauw in wordt gebruikt.

'434525' door adelheid '434525' door adelheid

Verenigde StatenNorth en South Carolina

Verenigde StatenNorth en South Carolina

Magnolia plantation

adelheid

Het zuid-oosten van de VS is de plek van de plantages en de oude herinneringen aan de tijd van de slavernij. Bij het bezoek aan de Magnolia plantation bleken ze ook een mooie bloementuin en kas te hebben. Dus bij deze een foto van hun fraaie orchideeen.

'236754' door kuiken '236754' door kuiken

Verenigde StatenNorth en South Carolina

Verenigde StatenNorth en South Carolina

Big catch

kuiken

Eens in de zoveel jaar is er een run van vis (heb geen idee wat voor vis), voor de kust van Emerald Isle. Het is dan ineens een drukte van belang. Trekkkers , trucks, bootjes op het strand en uit gaan de netten. Binnen een uur worden ze weer opgehaald en zoals is te zien vol met vis. De vis wordt uit de netten gehaald en zo in de laadbak van de truck gesmeten. De vis smaakt overigens heerlijk want wij kregen een paar exemplaren. Dat wij niet de enigen waren die de vis hadden ontdekt zagen wij later... dolfijnen en walvissen kwamen ook mee profiteren.

Laat kaart zien