Death Valley

The Death Valley is het laagstgelegen, heetste en droogste gebied van de Death Valley. De vallei ligt voor het grootste deel in Californië en voor een klein deel in buurstaat Nevada. Als je uit de auto stapt, bots je echt tegen een muur van hitte aan, 49 graden celcius is geen uitzondering. Sommige gebieden zijn alleen met een 4WD te bereiken. Aanrader: draag goede beschermende kleding tegen de zon.

Informatie over Death Valley

Beste foto's & tips van Death Valley

'457313' door MiekeDeHaas '457313' door MiekeDeHaas

Verenigde StatenDeath Valley

Verenigde StatenDeath Valley

Kleurenpalet

MiekeDeHaas

Death Valley is warm, maar o zo mooi. Wij waren hier in de maand oktober en dan is het goed te doen. De foto is genomen bij Artist-point. Alle kleuren kom je hier tegen in deze zandduinen. De kleuren zijn ontstaan door allerlei mineralen die daar in de grond aanwezig zijn. Het wordt ook wel Artiste Palette genoemd.

'483385' door hansdewildt '483385' door hansdewildt

Verenigde StatenDeath Valley

Verenigde StatenDeath Valley

Death Valley !

hansdewildt

De naam doet het niet vermoeden, maar Death Valley is bijzonder mooi! Bij Zabriskie Point heb je een mooi uitzicht over de "Badlands", een door erosie gevormd landschap van geulen die door het berglandschap kronkelen. Dit is zo ongeveer de heetste plek in Amerika. Bloedheet…. maar wonderschoon en zeker de moeite waard om te bezoeken !

Laat kaart zien