Alaska

Alaska is de grootste staat van het land. Ter vergelijk: het is net zo groot als de Benelux, Frankrijk, Spanje en Duitsland samen. In het oosten grenst Alaska aan Canada en verder wordt het omringd door de Grote Oceaan, de Beringzee en de Noordelijke IJszee. De noordelijkste staat van de VS staat vooral bekend om de prachtige en ruige natuur. Onder andere Denali National Park en Glacier Bay vind je hier. Juneau is de hoofdstad van Alaska, maar Anchorage is de grootste stad.

Informatie over Alaska

Beste foto's & tips van Alaska

'214153' door Leeu '214153' door Leeu

Verenigde StatenAlaska

Verenigde StatenAlaska

Beren dilemma's!

Leeu

Deze Grizzly heeft een lekkere, sappige zalm gevangen. Je ziet die ander denken: Waarom hij wel en ik niet! Verder vraagt hij zich af of zijn visplekje slechter is. Is die andere beer groter en sterker of kan ik een poging wagen om die zalm af te pakken of hem te verjagen van kennelijk toch een beter plekje. Dat zijn toch wel Beren dilemma's!

'240502' door Leeu '240502' door Leeu

Verenigde StatenAlaska

Verenigde StatenAlaska

Uitbuiken!

Leeu

Zalm vangen valt niet mee voor een jonge Grizzlybeer! Je wordt wel moe van het heen en weer rennen om je zalm te beschermen, tegen het afpakken door de grote sterke jongens. Tijd dus voor uitbuiken!

'209468' door Leeu '209468' door Leeu

Verenigde StatenAlaska

Verenigde StatenAlaska

Visvangst!

Leeu

De Grizzlybeer springt boven op de zalm en verlamt hem met een krachtige beet of een rake klap van zijn sterke voorpoten. Eenmaal gevangen, is er voor de zalm geen ontsnappen meer aan.

Laat kaart zien

Laatste Alaska artikelen

Fucking is sekstoeristen beu

Het Oostenrijkse dorpje Fucking heeft zijn naam niet mee. Het plaatsje bij Salzburg trekt veel toeristen, maar helaas hebben de nieuwsgierigen niet allemaal het beste voor met Fucking; het dorpje wordt al enige tijd overspoeld door sekstoeristen.

Het Oostenrijkse dorpje Fucking heeft zijn naam niet mee. Het plaatsje bij Salzburg trekt veel toeristen, maar helaas hebben de nieuwsgierigen niet al...

Door: Luc Bierman
TV: Deadliest Catch 5

Deadliest Catch keert terug op Discovery Channel met een nieuwe serie afleveringen over één van de gevaarlijkste beroepen ter wereld: krabvisser.

Deadliest Catch keert terug op Discovery Channel met een nieuwe serie afleveringen over één van de gevaarlijkste beroepen ter wereld: krabvisser.

Door: Jussi Megens
Deadliest Catch special op Discovery

Discovery toont vanaf maandag 31 mei een tweedelige en twee uur durende spannende Deadliest Catch special. De serie laat de wereld van de visvangst op de grote oceanen zien.

Discovery toont vanaf maandag 31 mei een tweedelige en twee uur durende spannende Deadliest Catch special. De serie laat de wereld van de visvangst op...