Verenigde Staten Reviews

10

Categorie: Regio

Colorado

Willemien was hier op 2019-10-31

De Painted Mines Buiten de gebaande paden ligt een ongelooflijk mooi verborgen juweeltje met hoodoos en andere rotsformaties. Het is te vinden nabij het plaatsje Calhan in Colorado, ongeveer een uurtje rijden vanaf Colorado Springs. Met name de prachtige kleuren en vormen van het gesteente (meer dan 9000 jaar oud), door wind- en erosie ontstaan, zijn opvallend van spierwit, geel, vele tinten roze rood en bruinachtige kleuren. Het park ligt midden in de prairie en is ook vanaf de toegangsweg-ingang(en) niet te zien. Er zijn drie ingangen met parkeerplaatsen en deze staan goed aangegeven. Na een half uurtje lopen zie je dit paradijsje in de diepte liggen. Er zijn paden en door de geringe grootte kun je er niet verdwalen. Vooral met het mooie ochtendlicht blijf je fotograferen. Het is klein maar neem de tijd om al het moois (vooral de kleuren en vormen) in je op te nemen. De eerste bewoners gebruikten de kleurrijke klei voor het maken van verf; vandaar de naam Painted Mines. De toegang is gratis. Er is geen horeca, wel een toilet bij de eerste ingang. Zorg voor voldoende water en zonbescherming. Het park is gratis te bezoeken.
buiten de gebaande paden
gratis te bezoeken
heel rustig, weinig bezoekers
schitterende kleurrijke rotsformaties

verboden voor honden
bijna geen.
review geplaatst op 2019-11-08

10

Categorie: Regio

white-sands-np

Willemien was hier op 2019-09-30

Het White Sands National Monument is een uniek mooi duingebied van 275 vierkante mijl van spierwitte fijne gipskristallen en niet zoals de naam doet vermoeden van zand. Het is een uniek landschap in de wereld. In de duinen zijn diverse korte trails uitgezet die heel goed te bewandelen zijn. Wil je de duinen ongerept zien kies dan voor de wat langere Alkali trail van 8 km. De witte gipsduinen zijn onbeschrijflijk wit in de felle zon en de lucht daarboven fel blauw. De trails zijn goed aangegeven zodat je niet kunt verdwalen. Voor de langere trail is wel een beetje conditie nodig want het gaat duin op en duin af. Het gips heeft een redelijk vaste structuur en er is goed op te wandelen. Neem voor de wandelingen voldoende water mee en bescherm je hoofd, huid en de ogen tegen de felle zon. Aan te raden is het visitorcentrum te bezoeken, waar je o.a. een video over het park kunt bekijken. Tevens kun je hier het ranger programma bekijken. Geen zin in wandelen, geen probleem, het uitzicht vanaf een duin is al geweldig. Voor kinderen zijn er sleetjes te huur zodat zij van de duinen kunnen roetsjen. Er zijn voldoende beschutte picknicktafels. Het park ligt dicht bij de plaats Alamogordo in New Mexico waar voldoende overnachtings- en eetgelegenheden zijn. De entree is 25 dollar per voertuig. Aan te raden is een America the Beautiful pas aan te schaffen ad 80 dollar waarmee je alle nationale parken kunt bezoeken en deze pas is een jaar geldig.
ook voor kinderen erg leuk
uitgezette wandelingen
uniek landschap

geen
review geplaatst op 2020-01-19

9

Categorie: Regio

New Mexico

Willemien was hier op 2019-09-30

Bezoek het centrum van de Acoma Indianen Van verre zie je het dorp al liggen, hoog boven op een tafelberg van 112 meter hoog. Pueblo Acoma, in de staat New Mexico, is het centrum van de Acoma indianen. Het dorpje dat nog wordt bewoond door deze native americans ligt op een rots en is met één toegangsweg met de buitenwereld verbonden. Wil je het dorp bezoeken dan kun je in het bezoekerscentrum centrum een arrangement boeken: busvervoer en gids inclusief een permit om foto’s te maken. Je mag niet zelf met de auto naar boven. De indiaanse gids vertelt alles over de geschiedenis van het dorp: het leven van de indianen voor de komst van de Spaanse conquistadores, de onderdrukking door de Spaanse militairen, de rol van de Franciscaanse geestelijken en tenslotte hoe het leven er in de pueblo er nu aan toe gaat. Iets wat me bij gebleven is, is dat in elke familie een vrouw de baas is en ook eigenaar van alles is tot ze sterft. Daarna gaat alles over naar het jongste meisje in de familie. De huizen zijn dicht op elkaar gebouwd en meerdere lagen op elkaar. Met grote ladders klimmen de bewoners naar de ingang van de woning. In het dorpje zijn veel kraampjes met handwerk en aardewerk. Naar beneden kun je weer met de bus maar ook klauterend via een steile, in de rots uitgehouwen trap, zoals de bewoners het vroeger deden.
bezoekerscentrum met veel informatie o
lhet dorp ligt in een uniek landschap boven op een berg
wordt veel verteld over het leven van Indianen

verplicht met een gids door het dorp te wandelen als je dat een minpunt kunt noemen.
geen
review geplaatst op 2020-02-13

7

Categorie: Highlight

Yellowstone NP

feathergraphy was hier op 2019-08-31

Yellowstone is op zichzelf een geweldig mooi park en voldoet aan de verwachtingen qua natuur. Maar qua toeristen zul je hier je best moeten doen om rustige plekjes te vinden. Midden op de dag kan je gewoon in een file terechtkomen op de weg en bij de hoofd bezienswaardigheden sta je soms in een menigte waar je u tegen zegt. Maar het goede nieuw is als je vroeg in de ochtend komt en buiten de gebaande paden komt, kun je rustig je gang gaan. Wij kwamen 's ochtends vroeg bij de Noord-Oostelijke ingang erin (Die is op veel momenten rustiger dan de zuidelijke ingang) En door het tijdstip was er bijna nog niemand op de weg en konden we rustig bizons fotograferen. Geweldige ervaring, zeker aan te raden! Ook bij een bekende waterval 'the tower falls' was het enorm druk. Alleen ik heb daar een pad gevonden wat niet meer in gebruik was bij de gewone toerist, maar voor de avonturier nog wel gebruikt kon worden. Ik heb het gehele pad (zover je het nog een pad kon noemen) geen mens tegengekomen.
Heel divers in natuur en super mooi
Als je goed kijkt kun je wat rustigere paden vinden
Geweldige kudde bizons
Bij een vroegertje kun je nog rustige wegen vinden

De hoofd bezienswaardigheden worden overspoelt met toeristen
Drukke wegen. Opletten met spitsuren
review geplaatst op 2019-11-11

10

Categorie: Highlight

Yosemite NP

vanessavermunt was hier op 2019-08-31

Nooit geweten dat bomen zo lekker kunnen ruiken! Doe zeker in Yosemite de Sentinel Dome Walk en ruik aan de Jeffreys Pine die daar veel voorkomt. De stam van de boom is (donker)rood met een bruin schors patroon. Zoek een wat grotere scheur in de stam en ruik eraan. Zeker weten dat je een soort karamel-achtige/butterscotch geur zult ruiken. Let op: verwar de Jeffreys Pine niet met de Pondorosa boom. Deze lijkt op de Jeffreys Pine, maar heeft niet dezelfde (sterke) geur en komt veel vaker voor in Yosemite.

review geplaatst op 2020-01-22

9

Categorie: Stad

petersburg-alaska

dreamer666 was hier op 2019-08-01

Petersburg, door de lokale bevolking Little Norway genoemd, is een klein stadje in zuid-oost Alaska. Het is enkel bereikbaar door boot of vliegtuig en de inwoners houden zich vooral bezig met visvangst. Het werd gesticht door een Noor en dat kan je zien aan de huisjes en straatnamen. Er is maar beperkte accommodatie en je kan hier de echte sfeer van het leven in Alaska opsnuiven zonder horden van toeristen tegen te komen. Daarom is het zeker aangeraden om toch geruime tijd voor je reis te reserveren. Hoogtepunten zijn de pittoreske houten paalwoningen, die bij vloed in het water komen te staan, en de mooie vissershaven. Vooral bij zonsondergang en zonder wind kan je hier mooie foto’s maken met de reflecties in het water. Je kan ook een boottocht maken om te vissen, wildlife te observeren, en de bekende LeConte gletsjer te bezichtigen. Vergeet ook zeker niet om de lokale vis te gaan proeven in 1 van de lokale eetgelegenheden. Voor ons was het een verademing om eens rustig te kunnen rondlopen zonder al die drukte die er in de toeristische trekpleisters heerst in Alaska. De locals zien je hier nog graag komen en maken graag een praatje met je. Een paar dagjes is echter wel ruim voldoende.
excursie naar LeConte gletsjer
mooie natuur
authentiek
pittoresk
buiten gebaande paden
heel rustig

weinig accommodatie
moeilijker te bereiken
review geplaatst op 2020-04-04

10

Categorie: Highlight

anan-bear-creek

dreamer666 was hier op 2019-07-01

Vanuit Wrangell kun je met Alaska Vistas naar Anan Creek. Dit is een onderdeel van het Tongass NF. Het aantal bezoekers is beperkt tot 60 per dag. De permits worden geregeld door Alaska Vistas. Je vertrekt ’s morgens met een 1 uur durende jetboat tocht tot aan het begin van het wandelpad waar je een korte briefing krijgt van de rangers. Vervolgens maak je in groep en onder begeleiding van een gewapende gids een wandeling van 1 km over een aangelegd en goed onderhouden pad tot aan een afgebakend platform. Naast het platform is er ook nog een schuilhut gebouwd niet ver boven het water, waar je echt een heel mooi zicht hebt op de vissende zwarte beren en zeearenden. Om te veel volk in de schuilhut te vermijden wordt er door de rangers gewerkt met een tijdslot van 30 min waardoor iedereen evenveel kans krijgt. Als je geluk hebt, en er niet veel volk is, kan je regelmatig naar beneden in de schuilhut. Het grote voordeel bij Alaska Vistas is, dat we 5u hebben kunnen doorbrengen bij de beren terwijl je met de andere bedrijven slechts 2u op het platform kunt blijven en dit voor dezelfde prijs. We zijn super blij dat we dit met hun gedaan hebben. Heel vriendelijke en professionele mensen en zeker een aanraden voor wie dit wil doen. Het kost 340$ per persoon met Permit inbegrepen. Niet goedkoop maar het is dan ook Alaska. Het is wel aangeraden om dit al een jaar op voorhand vast te leggen. Het is zeer populair en de plaatsen zijn vlug volzet !!!
heel veilig op het platform
toiletten aanwezig
schuilhut
prachtige groene mossen
veel zeearenden van kortbij
enorm veel zwarte beren

het regent vaak
de prijs
review geplaatst op 2020-03-22

10

Categorie: Regio

dreamer666 was hier op 2019-07-01

Sitka (Alaska) ligt aan de westkust van Baranofeiland. Het stadje is gesticht door de russen. Die hebben in 1804 de originele bewoners nl de Tlingit, verdreven naar de andere kant van het eiland. De winkeltjes verkopen dan ook veel russische spullen. In Sitka is er heel wat te beleven. Zo kun je wandelen in Sitka National Historical Park, met zijn prachtige totempalen verspreid in een bos. Het is eigenlijk het slagveld van de strijd tussen de russen en Tlingits. Wel altijd opletten voor de beren die je hier kunt tegen komen. Nog een highlight is fortress of the bear. Normaal ben ik geen voorstander van dierentuinachtige toestanden, maar de mensen hier zijn zo gedreven en houden enorm van dieren. De beren die je hier vindt zijn achtergelaten cubs die ze groot brengen en gewonde/zieke beren. Ze werken samen met het "Alaska Department of Fish & Game ", om hopelijk in de toekomst de beren terug vrij te laten. De hoofdattractie zijn toch wel de boottochten die je hier kunt doen. Je kunt kiezen uit een 2.5u of 5u durende tour. Je ziet hier kuifpapegaaiduikers, gehoornde papegaaiduikers, zeeotters, neushoornalken, zeehonden, bultrugwalvissen en zoveel meer. Een aanrader is Gallant Adventures. Dit bedrijf wordt gerund door de local Paul, die met zijn bootje max 6 mensen meeneemt op avontuur. Hij is enorm gedreven, super enthousiast en doet alles wat mogelijk is om je midden in de actie te brengen.
prachtig gebied
veel wildlife

review geplaatst op 2020-03-29

9

Categorie: Highlight

Yellowstone NP

CorrieKetelaar was hier op 2019-06-30

Dit park verdient het om op ieders bucketlist te staan. Wanneer je een rondreis VS maakt dan mag je Yellowstone NP zeker niet overslaan. Dit is niet alleen “a place to be” maar ook zeer zeker “a place to see”, zelden zo iets moois gezien. Dit park heeft zoveel te bieden! Alleen al met betrekking tot het wildlife, zoals een Elk kudde, bizons, zwarte beren, grizzly beren en adelaars. Geloof het of niet, maar we hebben al deze dieren in de 3 dagen die we er verbleven gespot, alleen de wolven lieten zich niet zien. Daarnaast is dit park ook heel kleurrijk met zijn warmwaterbronnen en geisers waar je langs kunt wandelen en op bepaalde tijdstippen ziet spuiten, een echt spektakel, wat een natuurkracht! En niet te vergeten de Canyon, waar je mooie hikes kunt maken langs de south rim en Uncle Tom’s Trail, alwaar je onderaan gekomen een fantastisch uitzicht hebt op de canyon. Onvoorstelbaar wat er allemaal door de jaren heen door natuurkrachten kan ontstaan. En dan nog een pluim voor de expositie in het visitor center in Old Faithful, deze is ontzettend goed verzorgd en interessant.
Mooie kleuren in het landschap
Goede mogelijkheden om wildlife te spotten
Fantastisch park

In de zomermaanden erg druk
review geplaatst op 2019-12-30

9

Categorie: Stad

asheville

vulture1960 was hier op 2018-05-31

Asheville in North Caroline. Ik had er nog nooit van gehoord. We kwamen er na een prachtige rit door de Great Smoky Mountains in de Appalachen. Asheville is een stad met bijna 70.000 inwoners. Wij vonden het een hippiestad. Er heerst een gezellige ongedwongen sfeer. Dat zie je ook terug in de winkeltjes, restaurants en galerieën. Gelukkig heeft daar de globalisering in de winkelstraat nog niet plaatsgevonden. Je vind er veel winkels met kunst, souvenirs uit het flower power tijdperk maar ook winkels waar je spulletjes kunt kopen om te blowen. Ik heb er een paar prachtige T-shirts gekocht. Wij hebben de stad op met de benenwagen ontdekt dat is makkelijk te doen. Er zijn ook vele mooie gebouwen te zien zoals het stadhuis, het Battery Park Hotel, het Jackson-gebouw, de St. Lawrence-basiliek of de victoriaanse huizen in het Montford. Je kunt ook rondleiding door het grootste woonhuis van Amerika, Biltmore Estate (250 kamers) dat eigendom was van de familie Vanderbilt. Als je avontuurlijk ingesteld bent is erg ook genoeg te doen. In het centrum van de stad is een klimmuur. Je kunt raftend of tubend de Nantahayla rivier af. Je kunt er ook fietsen huren. Als je lekker en gezellig wilt eten is de Tollivers Crossing Irish Pub een echte aanrader. Jaarlijks in juni organiseert AshevilleFM.org een festival met veel country en grass muziek, dans workshops en ook een markt. Erg leuk om mee te maken. Asheville zeker een bezoek waard.
Mooie (groene) omgeving
Avontuurlijke activiteiten
Flower power sfeer
Historische gebouwen
Gezellige stad

entree Biltmore Estate is (te) prijzig
review geplaatst op 2018-12-16

10

Categorie: Land

Verenigde Staten

Laxmi was hier op 2018-03-15

1 van de mooiste plaatsen waar ik ooit geweest ben. Prachtig natuur, beren, watervallen, geisers, dieren en lekker eten. Dit is een plek waar ik graag naar terug keer.
de natuur

dure hotels
review geplaatst op 2018-03-15

4

Categorie: Stad

Las Vegas

Adrienne was hier op 2018-03-15

Met de camper in juli 2016 in las Vegas geweest. Een groot circus circus. Wij stonden op een groot asfalt plakkaat waar de hitte van de dag in verankerd zat. Het is er bloedheet en buiten lopen is bijna geen optie. Gelukkig heeft ieder hotel een goede airco. Wel is het heel druk met toeristen en je kunt over de hoofden lopen. Wij waren daar met onze kinderen en drie kleinkids. We hebben super genoten van onze prachtige reis door de usa maar las Vegas is in juli niet aan te raden. 45 gr met n droge föhn wind is niet aan te raden rond die tijd. Bereid je goed voor als je toch LV wilt bezoeken, vooral met kinderen. Boek een hotel en blijf niet in je camper slapen.
Geschikt voor kinderen

Geschikt voor kinderen
review geplaatst op 2018-03-15

9

Categorie: Land

Verenigde Staten

Ilse was hier op 2018-03-15

Ik kom aan op het treinstation in Savannah en het is meteen alsof er een warme deken om je heen word geslagen. Door het bijna tropische klimaat en de zoete geuren die in de lucht hangen heb je meteen een vakantiegevoel. In het centrum heb je om de 200 meter een indrukwekkend miniparkje tot je bij het grote park aankomt waar heel veel Amerikanen hun dagelijkse activiteiten uitvoeren. Zo ben ik getuige van een fotoshoot, mensen die basketballen, skateboarden of joggen, of een gezin dat zijn ontbijt nuttigt bij de grote fontein. Elk huis hier is een plaatje op zich. Er zijn er geen 2 gelijk aan elkaar. Door de ouderwetse bouwstijl (denk aan Gone with the wind) kan je je zo voorstellen hoe het er in die tijd uit heeft gezien. Een korte busrit buiten het centrum brengt je naar Bonaventure cemetery. Dit klinkt een beetje morbide om te doen op vakantie, maar het is prachtig aangelegd met mooie beelden en gigantische bomen bedekt in spaans mos. Ook leuk om te doen zijn de ghost tours of een ritje in een koets (wel echt mega touristisch). Ik heb helaas geen tijd gehad om een cruise te maken op een riverboat maar alleen het aanzicht van zo'n echt authentieke riverboat is al iets wat me altijd bij zal blijven. Als je dus van plan bent om naar het Oosten van de VS af te reizen kan ik je zeker een bezoekje aan Savannah aanbevelen. Hier ga je geen spijt van krijgen.
Authentiek
Combinatie van architectuur en natuur
Southern hospitality

Touritisch, maar voornamelijk voor Amerikanen
review geplaatst op 2018-03-15

10

Categorie: Land

Verenigde Staten

Piet was hier op 2018-03-15

We zijn nog in Yellowstone NP en gaan vandaag de Grande Loop nemen zo'n 250 kilometer in Yellowstone NP. We gaan het park in en de rancher vraag ons de parkpas te tonen dat deden we,maar ook een legitimatie bewijs, deden we ook. We nemen de richting van Mammoth Hot Springs, een bord langs de weg geeft de 45th parallel of latitude aan. Dit is een denkbeeldige lijn rondom de aarde, die precies halverwege de evenaar en de Noordpool ligt. De Mammoth Hot Springs zijn heel mooi en even rondgelopen ,het ligt op een aardige hoogte dus veel trappen. Onderweg moesten we stoppen want er stak een bende buffels over zo vlak voor je auto,wel spannend en een beetje gevaarlijk kan het ook zijn. Doorgereden via Roosevelt, Canyon Village, Fishing Bridge, West Thumb en the Old Faithful, daar waren we gisteren ook en hebben alleen de bekende geiser zien spuiten. Nu lopen we rond en is ook weer een plaatje. Diverse geisers zijn aan het borrelen . Een uitbarsting wordt altijd vooraf aangekondigd doordat er water over de rand van geyser stroomt.het is ieder geval een heel proces. Moet je maar nalezen , het heeft allemaal te maken de druk en het water. Is een echte aanrader
Goed bereikbaar

Geen
review geplaatst op 2018-03-15

10

Categorie: Stad

Miami

Brian was hier op 2018-03-15

Heb je zin om op vakantie te gaan, maar kun je eigenlijk niet kiezen op wat voor een soort vakantie je dan het liefste gaat? Kun je niet kiezen tussen een city trip, een zonvakantie, een natuurvakantie, een cultuurvakantie en een verre reis? Ik kan je vertellen, dan hoeft ook helemaal niet! In Miami, Florida, heb je namelijk alles-in-één. En dat kan ik je uit eigen ervaring vertellen. Miami is echt super divers. Miami is de perfecte stad als je houd van het grote-stadsgevoel én het tropische strandgevoel. Dat tropische gevoel komt natuurlijk ook door zijn ligging; erg dichtbij de Caribbean. Je kunt na Miami ontdekt te hebben dus ook nog even een paar daagjes de pracht van de Caribbean zien. In de omgeving van Miami vind je prachtige, witte, rustige stranden. Op rijafstand van Miami ligt natuurgebied de Everglades, waar je onder meer alligators kunt spotten, en als je een waaghals bent ga je op de foto met een 1 meter lange alligator (gewoon doen, ze bijten vast niet :). En voor de cultuursnuivers zijn er meer dan genoeg art-deco gebouwen, waar Miami bekend om staat, te bezichtigen. De wijk Little Havana, waar je de typerende sigaar rokenede Cubanen op straat ziet schaken, vind ik ook absoluut een bezoek waard. Wil je de Bahama's ook graag nog een keer in je leven bezoeken? Dan kun je dat het beste gelijk doen als je in Miami bent, er gaan vanaf Miami namelijk dagtrips naar de Bahama's.

review geplaatst op 2018-03-15

8

Categorie: Regio

Wyoming

Japke was hier op 2018-03-15

Heel erg mooi nationaal park waarbij je diverse dieren zoals bizons, herten, beren en antilope's van heel dichtbij kunt zien. Bovendien zijn er ook mooie geisers en kalksteenterassen. Op bepaalde plekken is het erg toeristisch, maar er zijn ook hele stukken waar je niet zo snel iemand zult tegenkomen.
Bijzondere combinatie van flora en fauna die je nergens anders kunt vinden

De mens gaat dwars door het leefgebied van de dieren heen
review geplaatst op 2018-03-15

9

Categorie: Regio

Arizona

hansdewildt was hier op 2017-10-23

Het Tonto National Forest is een van de 6 Nationale natuurgebieden in Arizona. Niet echt toeristisch, maar zeker de moeite waard om te bezoeken, al was het alleen al om de bijzondere uitzichtpunten die je daar tegenkomt. Wil je een afwisselende wandeling maken langs mooie meren en kleurrijke rotsen, dan kan ik dit park zeker aanraden. Het Tonto National Forest heeft een prachtig landschap, met hoogtes variërend van 427 m. in de Sonora woestijn, tot 2.256 m. in de bosrijke omgeving. Bijzonder vond ik de kleuren en mooie contrasten in dit landschap. Van droge rivieren tot oude watervallen, van kale rotsen en groene valleien met bloeiende cactussen.
weinig toeristen
buiten de gebaande paden
mooi wandelgebied
prachtig uitzicht

kan er heet zijn
review geplaatst op 2017-10-24

9

Categorie: Stad

Los Angeles

hansdewildt was hier op 2017-10-12

Natuurlijk moet je Hollywood en The walk of Fame in Los Angeles beleven. Maar vergeet niet de beroemde stranden te bezoeken; een gratis bezienswaardigheid. Doe dit dan eens met de fiets. In L.A. heb je mooie en lange fietspaden langs de gehele kust. Echt een genot om daar langs de stranden te rijden. Probeer de sfeer te ruiken van deze typische Amerikaanse stranden, zoals in Venice, Santa Monica of Malibu. Deze stadjes aan de rand van LA zijn een verzamelplek voor joggers, bodybuilders, zonfanaten, vreemde vogels en tal van andere mensen. Ook hier geldt het motto dat voor de gehele stad geldt: zien en gezien worden…
leuke ervaring
veel te zien
fijn fietsweer
heerlijk fietsen daar

kan druk zijn in hoogseizoen
review geplaatst op 2017-10-13

7

Categorie: Regio

Californie

hansdewildt was hier op 2017-08-31

Natuurlijk moet je Hollywood en The walk of Fame in Los Angeles beleven. Maar vergeet niet de beroemde stranden te bezoeken; een gratis bezienswaardigheid. Doe dit dan eens met de fiets. In L.A. heb je mooie en lange fietspaden langs de gehele kust. Echt een genot om daar langs de stranden te rijden. Probeer de sfeer te ruiken van deze typische Amerikaanse stranden, zoals in Venice, Santa Monica of Malibu. Deze stadjes aan de rand van LA zijn een verzamelplek voor joggers, bodybuilders, zonfanaten, vreemde vogels en tal van andere mensen. Ook hier geldt het motto dat voor de gehele stad geldt: zien en gezien worden…
heerlijk fietsen daar
mooi wandelgebied
strand
sfeervolle stad

kan druk zijn in hoogseizoen
review geplaatst op 2019-06-23

10

Categorie: Highlight

losee-canyon

martinhectors was hier op 2017-08-31

Een van de meest bezochte toeristische trekpleisters in de staat Utah is Bryce Canyon National Park. Vlakbij dit park liggen diverse gelijksoortige gebieden, zoals Red Rock Canyon en Losee Canyon. Deze laatste is nog vrij onbekend bij het grote publiek. Neem State Route 89, ten noorden van de plaats Mount Carmel. Ongeveer 7 mijl ten zuiden van de plaats Panguitch ga je verder in oostelijke richting via State Route 12 (dat is de weg die ook naar Bryce Canyon National Park gaat). Blijf deze weg gedurende 2 mijl volgen. Ga linksaf (noord) via de Casto/Losee Canyon Road en volg die weg over een afstand van 2,2 mijl tot aan een parkeerplaats aan je rechterzijde. De rotsen in Losee Canyon lijken qua vorm en kleur veel op die in Bryce Canyon. Maar het is wel aanmerkelijk minder groots, minder spectaculair. Toch heeft Losee Canyon wel een belangrijk voordeel ten opzichte van Bryce, en dat is de rust. Wij vonden de korte wandeling die we hier hebben gemaakt dan ook best fijn, gewoon even lekker genieten van een mooie omgeving die je helemaal voor jezelf alleen hebt. Als je genoeg tijd hebt is dit een mooi plekje om te bezoeken!
Heel weinig toeristen
Fantastisch om hier rond te wandelen
Rustige omgeving

review geplaatst op 2018-06-18

Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!
Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!

Praktische informatie


Ook handig om te weten

De hoofdstad van Verenigde Staten is Washington D.C..
Aantal inwoners in Verenigde Staten: 295 miljoen.
Oppervlakte van Verenigde Staten: 14x Frankrijk.
De reistijd naar Verenigde Staten is 8:00.
Gesproken Talen in Verenigde Staten: Engels en spaans.
Aanvlieghaven(s) van Verenigde Staten: Chicago (CHI), Los Angelos (LAX), Miami (MIA), New York (NYC).