Joshua Tree NP

Het Joshua Tree National Park is bekend om zijn immense rotsblokken, kleurrijke cactusvelden, eindeloze woestijnvlakten, ongebruikelijke bomen en bijzondere klimroutes. Met name avonturiers die het westen van de VS aandoen bezoeken dit park. Het ligt in het zuiden van Californië, iets ten noorden van Palm Springs. De mogelijkheid bestaat om in het park te kamperen. Maar veel kampeerplekken zijn er niet en degene die er zijn zijn vrij eenvoudig aangelegd. In Joshua Tree zijn verschillende trails uitgezet. De Hidden Valley is daarvan de populairste.

Informatie over Joshua Tree NP

Beste foto's & tips van Joshua Tree NP

'493912' door MiekeDeHaas '493912' door MiekeDeHaas

Verenigde StatenJoshua Tree NP

Verenigde StatenJoshua Tree NP

Vertoeven in Joshua..

MiekeDeHaas

Joshua Tree N.P. ligt in het zuiden van de staat Californië. Het park is vernoemd naar de Joshua Tree, een grote plant, die behoort tot de familie van de Yucca's. Ze worden wel 12 meter hoog en zijn 900 jaar oud. Het is een prachtig woestijngebied met overal opeengestapelde granieten rotsblokken waar je een heerlijke klimpartij op kunt maken. Je ziet er ook vele kleine dieren voorbij schieten en het is een uitstekende plek om vogels te spotten. Er bevinden zich verschillende campgrounds waar het heerlijk vertoeven is en de kampeerplaatsen ver uit elkaar liggen. Door het park bevindt zich een uitgebreid netwerk met paden waar je zowel kunt wandelen en fietsen.

'490892' door NNancyJanssen '490892' door NNancyJanssen

Verenigde StatenJoshua Tree NP

Verenigde StatenJoshua Tree NP

Tussen de plantjes..

NNancyJanssen

Joshua Tree National Park werd ingesteld ter bescherming van de Joshua Tree. Dat is, anders dan de naam doet vermoeden, geen boom maar een grote plant, die behoort tot de familie van de Yucca's. De grootste exemplaren zijn ongeveer 12 meter hoog en zijn naar schatting ongeveer 900 jaar oud. De Joshua Tree biedt onderdak aan talrijke vogels, zoogdieren, insecten, hagedissen en slangen. Vroeger zijn hier ongeveer 300 verschillende mijnen operationeel geweest. Op diverse plaatsen kan je de overblijfselen hiervan zien. Je kunt wandelingen maken in het park, fietsen en de rotsen beklimmen. Er zijn diverse campings op het park (meestal zonder watervoorziening dus zelf meenemen). Wil je liever een hotel, dan moet je uitwijken naar bijvoorbeeld het nabijgelegen Palm Springs.

'530029' door MiekeDeHaas '530029' door MiekeDeHaas

Verenigde StatenJoshua Tree NP

Verenigde StatenJoshua Tree NP

Joshua Tree N.P.

MiekeDeHaas

Gisteren ook geplaatst maar ging verloren. Josua Tree Nationaal Park ligt in het zuiden van de staat Californië. De Joshau tree is geen boom zoals de naam doet vermoeden maar een plant. De plant behoort tot de familie van de Yucca's . De grillige gevormde Joshua Tree is een van de meeste karakteristieke planten van de Mohave Dessert. Ze kunnen wel 12 meter hoog worden. Wanneer je het park binnen komt rijden is het een en al Joshua tree, links en rechts van het pad. Werkelijk prachtig. Daarna gaat het park over in grote stenen waar je tussendoor kunt lopen. Er is een mogelijkheid om met een camper daar te overnachten. Er zijn geen wc's of douches. Maar de zonsopgang is er schitterend. Het kamperen is gratis, wel betaal je entree voor het park of je laat je parkpas zien. Ik vroeg me af waarom de lucht zo groen is. Blijkbaar heeft dit te maken met dikke wolken. Een flinke regenwolk blokkeert blauwe, gele en rode kleuren en blijft groen over.

Laat kaart zien