Philadelphia

The city of brotherly love, zoals de bijnaam van Philadelphia luidt, is de grootste stad van de staat Pennsylvania. Het speelde een belangrijke rol in de geschiedenis van het land. In 1681 werd de stad gesticht en in 1776 werd hier de onafhankelijkheidsverklaring getekend. Bezoek vooral de oude binnenstad met de Independence Hall, het Liberty Bell Center, het Rodin Museum en het Philadelphia Museum of Art.
 

Informatie over Philadelphia

Beste foto's & tips van Philadelphia

'546474' door awesomemore '546474' door awesomemore

Verenigde StatenPhiladelphia

Verenigde StatenPhiladelphia

Happy Holidays

awesomemore

De nieuwe president van Amerika gaat zich o.a. inzetten voor de terugkeer van 'Merry Christmas' waar er nu vaak 'Happy Holidays' wordt gezegd. De verdeeldheid hierover is groot en doet me realiseren dat we in Nederland altijd al 'Prettige Feestdagen' wensen dus dat scheelt weer een discussie zo vlak na Sinterklaas.

'546380' door awesomemore '546380' door awesomemore

Verenigde StatenPhiladelphia

Verenigde StatenPhiladelphia

Traditie

awesomemore

Sinds een jaar of 60 is de lichtjesshow in het voormalige Wanamaker warenhuis (nu Macy’s) een van Philadelphia’s grootste kersttradities. Zes maal per dag vertelt de stem van Julie Andrews samen met 100.000 lampjes het kerstverhaal. Om 1200 en 1800 wordt het spektakel nog groter met dank aan het ruim 100 jaar oude orgel dat dan door dit prachtige gebouw galmt.

'563284' door awesomemore '563284' door awesomemore

Verenigde StatenPhiladelphia

Verenigde StatenPhiladelphia

Mural City

awesomemore

Meer dan vier duizend murals fleuren de muren van Philly op. Dit is er een van, op de hoek van Callowhill Street en 12th Street.

Laat kaart zien