Wyoming

De grootste stad en tevens de hoofdstad van de staat Wyoming is Cheyenne, het kleinste dorp heet Burford en telt slechts één inwoner. De staat wordt doorsneden door de Rocky Mountains. De belangrijkste reden om af te reizen naar Wyoming is vanwege het feit dat het populaire Yellowstone National Park zich hier bevindt. Ook het Grand Teton National Park en een deel van de Great Plains liggen in Wyoming.

Informatie over Wyoming

Beste foto's & tips van Wyoming

'168602' door Mathilda '168602' door Mathilda

Verenigde StatenWyoming

Verenigde StatenWyoming

Amish

Mathilda

We kwamen traditionele Amish (mensen van een protestantse geloofsgemeenschap uit Noord-Amerika) tegen in Yelllowstone. Ik vond dit wel een mysterieuze foto geworden, deze mensen met het stoom van een heet waterbron op de achtergrond.

'513623' door Schopman '513623' door Schopman

Verenigde StatenWyoming

Verenigde StatenWyoming

Het Minerva terras in

Schopman

Het Minerva terras in het Mammoth Hot Springs gebied van Yellowstone National Park. Al veel collega-reisreporters vóór mij hebben Yellowstone Natl. Park bezocht en de fenomenale natuurverschijnselen van vulkanische oorsprong beschreven die het park herbergt. Daar hoef ik dus nu weinig meer over te zeggen omdat ik eventueel in herhalingen zou kunnen vervallen. Toch zijn er wel enkele dingen waarover ik even kort iets wil zeggen voordat ik het wil hebben over een van de, naar mijn mening, erg attractieve natuurfenomenen in het park Het Yellowstone is het oudste nationaal park in de wereld. Het werd in 1872 opgericht door president Ulyssus Grant en staat sinds 1978 op de Werelderfgoedlijst van de UNESCO. Het park heeft een enorme oppervlakte en is nog net iets groter dan onze provincies Groningen, Friesland en Overijssel samen. De gemiddelde hoogte in het park is 2440 meter, zodat het in het begin van oktober 2014, toen wij er waren, al behoorlijk koud was en de eerste sneeuw begon te vallen. Alle vulkanische verschijnselen die zich in Yellowstone voordoen, worden veroorzaakt door een enorme krater die zich onder de oppervlakte van het park bevindt. Deze supervulkaan komt gemiddeld elke 600.000 jaar tot een grote uitbarsting. De laatste vond 640.000 jaar geleden plaats; in feite is hij dus over tijd ?. Vrees kon mij echter niet weerhouden om het park nog een keer te bezoeken. Een geweldig mooie weg Vanuit Billings, Montana, reden we via Red Lodge en Cook City over de scenic byway 212 de noordoost ingang van Yellowstone binnen. Deze scenic byway is landschappelijk een van de mooiste wegen (zie www.beartoothhighway.com) waarop we ooit gereden hebben. Hij biedt prachtige uitzichten op het Beartooth bergmassief. Deze weg wil ik van harte als tip aanbevelen. Verder westwaarts rijdend vervolgden we onze weg naar de Mammoth Hot Springs camping waar vandaan we o.a. het vlakbij liggende Minerva terras bezochten. Het Minerva terras. Dit terras is een onderdeel van de kalkterrassen van Mammoth Hot Springs. Door deze heetwaterbronnen wordt kalk op de terrassen afgezet die travertine wordt genoemd. De oudere terrassen zijn meestal donker- of lichtbruin van kleur en de terrassen waarop zich korter geleden travertine heeft gevormd, kunnen, mede door de algvorming, een breed scala van kleuren tonen. De meest recentelijk met travertine overdekte terrassen zijn sneeuwwit. Op de foto zie je een deel van het Minerva terras dat ik erg mooi vond. Meer weten, zien en horen over ons bezoek aan Yellowstone? Kijk dan naar de videofilm die we in het park maakten en laat je op een prettige manier verrassen. De film is te zien op https://vimeo.com/140784727.

'518197' door antwan '518197' door antwan

Verenigde StatenWyoming

Verenigde StatenWyoming

Leigh Lake in het...G

antwan

Leigh Lake is een bergmeer in het Grand Teton N.P. Veel mensen bezoeken dit park slechts kort als ze op weg zijn naar Yellowstone. toch is het park een uitgebreider bezoek waard. Je vindt er veel meren waarin je heerlijk kunt zwemmen maar ook het huren van een kano om over het meer te kanoën is een aanrader. Wil je niet het water op of in dan zijn er ook een groot aantal wandelingen om de meren heen waarbij je vaak een prachtig uitzicht hebt op de bergketen van de Grand Tetons.

Laat kaart zien

Laatste Wyoming artikelen

Door: Marlou Saris
Video: Yellowstone zoals je het niet eerder zag

Drie dagen bracht deze fotograaf door in het Amerikaanse national park Yellowstone, om zeven minuten aan prachtig beeldmateriaal over te houden. Dit filmpje laat je genieten van de adembenemende natuur en de indrukwekkende dieren.

Drie dagen bracht deze fotograaf door in het Amerikaanse national park Yellowstone, om zeven minuten aan prachtig beeldmateriaal over te houden. Dit f...