Montana

Montana is een van de weinig bezochte staten van Amerika. Toch is het er prachtig, met ongerepte natuurgebieden, gletsjers, oeroude bossen en vele meren en watervallen. Daarvoor moet je vooral in het Glacier National Park zijn. Het westen van Montana is veelal bergachtig, het oosten vlakker met weidse prairies. Montana's hoofdstad draagt de naam Helena.

Informatie over Montana

Beste foto's & tips van Montana

'288186' door jdevaan '288186' door jdevaan

Verenigde StatenMontana

Verenigde StatenMontana

Heet-water-bron in...

jdevaan

De maand loopt ten einde, dus bij deze nog een foto voor het thema: water. In dit geval heet water in een heetwaterbron in Yellowstone in het Black Sand Basin gebied.

'349184' door Marvett '349184' door Marvett

Verenigde StatenMontana

Verenigde StatenMontana

Big Horn Sheep...(ste

Marvett

Eindelijk een Big Horn Sheep (Steenbok) tegen een blauwe lucht in Yellowstone. Winters zijn hier uitermate streng en sneeuwrijk. Je hebt dus ook veel grijze omstandigheden. Dit was gewoon geluk. De afstand is ongeveer 25 meter, uit de auto gesprongen, beanbag op het portier en schieten maar.

'254523' door dianethone '254523' door dianethone

Verenigde StatenMontana

Verenigde StatenMontana

Lake Mac Donald

dianethone

Glacier National Park. Dit park maakt deel uit van de Rocky Mountains. De enige rijweg door het park is de going to the sun route,een bergpas van ruige schoonheid.Op de foto het Lake Mc Donald en er is daar een lodge met gelijkluidende naam waar het heel sfeervol logeren is.

Laat kaart zien

Laatste Montana artikelen

Door: Tom Aussems
Video: Nieuwe sport: riviersurfen

Doorgewinterde surfers staan erom bekend in alle uithoeken van de wereld op zoek te gaan naar de hoogste golven. De surfers in dit filmpje namen dat wel heel letterlijk. Ze streken neer in de bergen in de Amerikaanse staat Montana waar ze een nieuwe sport uitoefenden: riviersurfen.

Doorgewinterde surfers staan erom bekend in alle uithoeken van de wereld op zoek te gaan naar de hoogste golven. De surfers in dit filmpje namen dat w...

Ga op spooktocht! Dit zijn dé verlaten spookdorpen van de VS

Bij het Amerikaanse Wilde Westen denk je aan rodeo’s, cowboys en indianen. Maar wist jij dat er ook veel intrigerende spookdorpen liggen? In de reisreportage over Montana in onze nieuwe editie verkennen we de spannendste. Ook buurstaten Idaho en Wyoming stikken van de spookdorpen. Durf jij ze aan?...

Bij het Amerikaanse Wilde Westen denk je aan rodeo’s, cowboys en indianen. Maar wist jij dat er ook veel intrigerende spookdorpen liggen? In de reisre...