Grand Canyon

Een van de bekendste toeristentrekkers in de VS is misschien wel de indrukwekkende Grand Canyon, de kloof die door de Coloradorivier is ingeslepen. In de Grand Canyon kun je goed hiken: je kunt naar beneden afdalen, raften in de Coloradorivier of jezelf over de Canyon laten vliegen door een helikopter. De beste tijd om de Grand Canyon te bezoeken is vlak na zonsopkomst of vlak voor zonsondergang. De wanden kleuren dan prachtig rood door het zonlicht.

Informatie over Grand Canyon

Beste foto's & tips van Grand Canyon

'460404' door ErwinenManon '460404' door ErwinenManon

Verenigde StatenGrand Canyon

Verenigde StatenGrand Canyon

Sunset @ Hopi Point

ErwinenManon

Na eerst een volledige dag de South rim te hebben afgewandeld zijn we rond zonsondergang op advies van de park rangers teruggegaan naar Hopi Point waar we van een prachtige zonsondergang hebben genoten!

'494919' door PleunGroeneveld '494919' door PleunGroeneveld

Verenigde StatenGrand Canyon

Verenigde StatenGrand Canyon

In de Grand Canyon

PleunGroeneveld

Erg leuk was het om met de helikopter in de Grand Canyon te landen, wij deden deze tocht vanuit Las Vegas. We zijn ook in Sedona geweest en ook van daaruit is het mogelijk om een mooie tocht te maken naar de Canyon, en kan zelfs nog goedkoper zijn. Afhankelijk van de soort excursie) die je wilt maken.Maar waar vandaan je het ook doet het blijft spectaculair en je ziet hele mooi vergezichten.

'483283' door MiekeDeHaas '483283' door MiekeDeHaas

Verenigde StatenGrand Canyon

Verenigde StatenGrand Canyon

Licht en schaduw

MiekeDeHaas

Grand Canyon is een zeer diepe kloof in het noorden van Arizona.Door de diepe kloof ontstaat er veel schaduw met zonnige stukken. In de loop van miljoenen jaren heeft het water van Colorado deze kloof doen ontstaan. De canyon is ongeveer 435 kilometer lang en heeft een breedte van 15 á 29 kilometer. Elke moment van de dag is het daar mooi. Laat je auto/camper achter op de parkeerplaats en maak kosteloos gebruik van de shuttlebus. Deze bus rijdt langs de kloof en je kunt steeds in en uit stappen. Ook goed voor het milieu. Graag even vergroten

Laat kaart zien