New Hampshire

New Hampshire ligt in het noordoosten van de New Hampshire. De staat deelt een grens met Canada en met de staten Vermont, Maine en Massachusetts. Ook ligt het voor een klein deel aan de Atlantische Oceaan; de kustlijn telt slechts 25 kilometer. New Hampshire is over het algemeen vrij bergachtig. Dit komt doordat de White Mountains door deze staat lopen. Concord is de hoofdstad va New Hampshire.

Informatie over New Hampshire

Beste foto's & tips van New Hampshire

'510966' door jamievanommering '510966' door jamievanommering

Verenigde StatenNew Hampshire

Verenigde StatenNew Hampshire

Spiegelmeer

jamievanommering

De herfst in New England is fantastisch. Vooral bij de vele meertjes kijk je je ogen uit, als de felgekleurde bomen weerspiegelen in het water. Op deze foto zie je Beaver Pond in het Bear Brook State Park. We maken 's ochtends vroeg een wandeling rondom dit meer. Als de zon begint te schijnen, lichten de kleuren nog feller op. Je zou bijna denken dat het gephotoshopt is, maar de kleuren zijn echt zo helder.

'510892' door jamievanommering '510892' door jamievanommering

Verenigde StatenNew Hampshire

Verenigde StatenNew Hampshire

Herfst in New...Hamps

jamievanommering

De herfst. Het seizoen om af te reizen naar het noordoosten van de V.S. (de regio New England). In deze regio veranderen de uitgestrekte bossen in de maand oktober in een waar kleuren spektakel; de bladeren van de bomen nemen alle tinten rood, oranje en geel aan. Het is bijna onwerkelijk dat bladeren echt zo fel kunnen kleuren. Op deze foto zie je het rustige Squam Lake in de staat New Hampshire. Degene die in het hutje in de verte woont, mag van geluk spreken!

'457447' door Peerderik '457447' door Peerderik

Verenigde StatenNew Hampshire

Verenigde StatenNew Hampshire

Mount Washington

Peerderik

The Mount Washington COG Railway locomotief staat op het punt van vertrekken. Mount Washington is de hoogste piek (1917m) in het Noord-Oosten van de V.S. Hij staat bekend om het zware, onvoorspelbare weer, en had 76 jaar lang, van 1934 tot 2010 het wereldrecord voor de hoogst gemeten windsnelheid op aarde (372km/u). Zelf zijn we met de auto naar boven gegaan, en niet met de locomotief. Was ook spannend.

Laat kaart zien