Everglades NP

Everglades National Park is een beschermd natuurgebied en de grootste wildernis met subtropisch klimaat. Het park staat ook op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Een populaire activiteit is een ritje met een airboat door de moerassen, terwijl je op zoek gaat naar de Amerikaanse krokodil en de Floridapanter. Een paar bekende plekken binnen het park zijn Chokoloskee met zijn tienduizenden eilandjes, Shark Valley met een uitkijktoren over het gebied en de Anhinga Trail, een populaire route die begint bij het bezoekerscentrum Royal Palm.

Informatie over Everglades NP

Beste foto's & tips van Everglades NP

'493300' door Charita '493300' door Charita

Verenigde StatenEverglades NP

Verenigde StatenEverglades NP

Hagedisje

Charita

En dan ben je in de Everglades in Florida en dan zie je dit beestje ineens op een rots zitten die wel nep lijkt! Natuurlijk moet je hier een foto van maken!

'526305' door murmelmurm '526305' door murmelmurm

Verenigde StatenEverglades NP

Verenigde StatenEverglades NP

Nieuwsgierig?

murmelmurm

Als je aan de Everglades denkt, denk je vast aan alligatoren. Maar er zijn ook een heleboel andere dieren, zoals deze nieuwesgierige wasbeer. Als je naar de Everglades gaat, kun je kiezen tussen 30min of 1uur boottouren, het is definitief een ervaring.

'987647' door Willemke1975 '987647' door Willemke1975

Verenigde StatenEverglades NP

Verenigde StatenEverglades NP

Mangrove

Willemke1975

Met een airboat door de mangrove van de Everglades. Je komt door smalle doorgangen en meneer de Alligator duikt zo nu en dan op vlak naast de airboat. Geweldige ervaring om een keer mee te maken. Uiteraard zie je ook andere dieren zoals wasberen en gieren en vele andere soorten.

Laat kaart zien