Connecticut, Rhode Isl, Massachusetts

Connecticut is een staat met vele meren en rivieren, gelegen in het noordoosten van de VS. Hartford is de hoofdstad van Connecticut. Ga je oostwaarts, dan kom je uit in de kleinste staat van het land, Rhode Island. Met een oppervlakte van 4000 vierkante kilometer is het net iets groter dan de provincie Noord-Holland. De hoofdstad is Providence. In dezelfde hoek ligt ook Massachusetts. Hier ligt de grote stad Boston, dat ook de hoofdstad is van deze staat. En ook de wereldberoemde Harvard-universiteit is gelegen in Massachusetts.

Informatie over Connecticut, Rhode Isl, Massachusetts

Beste foto's & tips van Connecticut, Rhode Isl, Massachusetts

'339373' door Ron Albers '339373' door Ron Albers

Verenigde StatenConnecticut, Rhode Isl, Massachusetts

Verenigde StatenConnecticut, Rhode Isl, Massachusetts

Indian summer in de V

Ron Albers

In de staat New Hampshire loopt de Kancamagus Highway. De weg geldt als de mooiste weg die door het gebied van de White Mountains voert en waar de "Indian Summer" zich in al haar glorie verttont. De "locals" hebben het eenvoudigweg over "the Kanc". De weg start net voor het plaatsje Conway en voert over een afstand van ca. 50km naar Lincoln. Het beeld is een zicht op de berghelling gemaakt vanaf de weg. De kleurschakeringen zijn erg bijzonder.

'515028' door jamievanommering '515028' door jamievanommering

Verenigde StatenConnecticut, Rhode Isl, Massachusetts

Verenigde StatenConnecticut, Rhode Isl, Massachusetts

Fall foliage

jamievanommering

Fall foliage is de naam die men in New England gebruikt voor de periode waarin de bomen felrood, oranje en geel kleuren (en niet Indian Summer, de naam die we in Nederland vaak gebruiken). Het fenomeen is prachtig en trekt veel toeristen, maar omdat het gebied waar dit fenomeen zich afspeelt immens groot is, voelt het alsof je er alleen van komt genieten. De plek op deze foto is een van de vele plekken waar we stoppen met onze camper om een tijdje, zonder andere 'leaf peepers', van het spektakel te genieten. (De mensen die naar het verkleuren van de blaadjes komen kijken, worden leaf peepers genoemd.)

'328381' door Cobinho '328381' door Cobinho

Verenigde StatenConnecticut, Rhode Isl, Massachusetts

Verenigde StatenConnecticut, Rhode Isl, Massachusetts

Misplaatst?

Cobinho

Trinity Church in Boston, is een parochie van de bisschoppelijke Bisdom van Massachusetts. Nadat de kerk op het voormalige terrein van Summer Street werd verbrand in de Grote Boston Brand van 1872 , werd het huidige kerkelijke complex herbouwd in de Back Bay van Boston. Aan de ene kant lijkt de locatie nu absoluut niet te passen. Het contrast met de omgeving is te groot, maar aan de andere kant heeft dit ook wel z'n charmes, zo'n prachtige kerkje tussen de moderne hoogbouw. Het valt daardoor des te meer op! Een soortgelijk gevoel heb ik ook bij St. Paul's Chapel, in New York City! Toch? (De foto is een scan)

Laat kaart zien