Ik wil mijn werk publiceren in Columbus!

Update januari 2024
De Columbus-redactie is de afgelopen maanden door een bijzonder groot aantal freelancers benaderd  voor samenwerking. We hebben inmiddels een selectie gemaakt van beelden en teksten die in aanmerking komen voor publicatie in 2024. Om teleurstelling te voorkomen en geen valse hoop te wekken, hebben we daarom besloten de rest van het jaar geen voorstellen meer in behandeling te nemen. 

Heb je toch een mooie reis gemaakt of staat er nog een reis voor de boeg. En heb je prachtige foto’s of een superidee voor een verhaal voor Columbus. Wat nu ?

Ik ben op reis geweest en wil dat Columbus mijn werk publiceert. Kan dat?
In de regel werken wij alleen met professionele teams van journalisten en fotografen, die wij een opdracht geven voor een reportage over een bepaalde bestemming. Als je geen professionele fotograaf of journalist bent, dan heeft het geen zin om voorstellen en verhalen, hoe leuk ze soms ook kunnen uitpakken, aan te bieden.

Ik ben een professionele fotograaf of journalist. Hoe bied ik mijn werk aan?
Je kunt alleen werk aanbieden dat volledig is afgerond. Fotografen kunnen alleen een complete reisreportage aanbieden – je website vermelden of een paar foto's doorsturen is dus niet afdoende. Ben je ergens tien dagen geweest, dan willen we graag twintig beelden zien. Ben je er twintig dagen geweest, dan willen we graag veertig beelden zien. Dus het aantal foto's dat je aanbiedt = aantal reisdagen maal twee, en jouw beste selectie. Schrijvers: lever een reisverhaal in de eerste persoon aan van circa 2000 woorden. Houd daarbij het Columbus-motto ‘de mooiste reizen weg van de massa’ aan. Mail je fotoselectie of artikel naar info@columbusmagazine.nl.