Niagara watervallen

Hoewel de meeste mensen denken dat deze bekende Niagara watervallen in Canada liggen, is dit niet geheel waar: een deel van de watervallen bevinden zich in de Amerikaanse staat New York. De watervallen bestaan uit drie delen: de Horseshoe Falls, de American Falls en de Bridal Veil Falls. Deze laatste twee bevinden zich in Amerika. Zowel in de VS als in Canada ligt een stad met de naam Niagara Falls. Deze steden zijn met elkaar verbonden door de Rainbow Bridge.

Informatie over Niagara watervallen

Beste foto's & tips van Niagara watervallen

'463078' door Peerderik '463078' door Peerderik

Verenigde StatenNiagara watervallen

Verenigde StatenNiagara watervallen

Pleziervaart

Peerderik

De Niagara watervallen bestaan uit drie delen: De Horseshoe Falls, de American Falls, en de Bridal Veil Falls. De eerste, en meest spectaculaire, ligt op Canadees grondgebied, en de andere twee op Amerikaans. Vanaf de Amerikaanse kant sta je naast het water, dat zich over de rand stort. Je kan de waterval ook vanaf het water bekijken op de 'Maid of the Mist', of de 'Hornblower'. Ik vond het wel redelijk spectaculair, want je komt aardig dicht bij de waterval, en een lekkere koude douche is ook nooit weg. In de zomer tenminste.

'450787' door Peerderik '450787' door Peerderik

Verenigde StatenNiagara watervallen

Verenigde StatenNiagara watervallen

Horseshoe Falls

Peerderik

De Niagarawatervallen kun je het best bezoeken aan de Canadese kant. 90 % van het water van de Niagara stroomt over de Horseshoe Falls, en 10 % over de American Falls. Per seconde stort er ruim 2 miljoen liter water naar beneden over de Horseshoe Falls. Een onvoorstelbare hoeveelheid.

'548660' door ALopezBlanco '548660' door ALopezBlanco

Verenigde StatenNiagara watervallen

Verenigde StatenNiagara watervallen

Hop over de Rainbow..

ALopezBlanco

De brug over de Niagara rivier die Canada met Amerika verbindt wordt de Rainbow bridge genoemd. Waarom eigenlijk? :-) De Niagara watervallen zijn toeristisch maar zeker de moeite waard om te bezoeken. Het maakt niet uit waar je overnacht aan de Amerikaanse of Canadese kant want je maakt al wandelend makkelijk de oversteek over de Rainbow bridge. Kosten $ 0,50. Vergeet je paspoort niet!

Laat kaart zien