Kansas en Nebraska

De staat Kansas is gelegen in het centrum van de Kansas en Nebraska. Hoofdstad van deze staat is Topeka, maar de meest bekende is Kansas City, dat deels in Kansas ligt en deels in buurstaat Missouri. Ga je vanuit Kansas naar het noorden dan kom je terecht in Nebraska. Deze staat heeft Lincoln als hoofdstad. Het grootste deel van Nebraska is heuvelachtig, met het hoogste punt op 1653 meter boven zeeniveau.

Informatie over Kansas en Nebraska

Beste foto's & tips van Kansas en Nebraska

'486456' door neretslok '486456' door neretslok

Verenigde StatenKansas en Nebraska

Verenigde StatenKansas en Nebraska

Scotts Bluff National

neretslok

Scotts Bluff National Monument is een klein natuurpark met als blikvanger de bijna 300 meter hoge rots. Het ligt aan de North Platte rivier in Nebraska, nogal afgelegen, dus veel mensen komen hier niet. Ik zal over het mooie maar onbekende Nebraska binnenkort nog een blog uploaden. Dit ' monument' is van oudsher een herkenningspunt op de lange trail die immigranten moesten afleggen, op weg naar een nieuw leven, naar Oregon en Californië.

'441055' door Lione Kolsteren '441055' door Lione Kolsteren

Verenigde StatenKansas en Nebraska

Verenigde StatenKansas en Nebraska

Scotts Bluff

Lione Kolsteren

In de 19e eeuw trokken honderdduizenden immigranten van oost naar west in de Verenigde Staten, in de hoop op een beter leven. Een veel gebruikte route voerde langs Scotts Bluff in Nebraska. Hier hield de eindeloze prairie op en begonnen de bergen. Een tocht vol ontberingen. Bewakers stonden boven op de rots op de uitkijk, zodat de lange stoet veilig langs kon trekken. Een landmark die een belangrijke plaats inneemt in de geschiedenis van de USA.

'494889' door neretslok '494889' door neretslok

Verenigde StatenKansas en Nebraska

Verenigde StatenKansas en Nebraska

Scotts Bluff

neretslok

Ik houd niet zo van patriottisme maar in dit geval vond ik de vlag op dit plaatje wel leuk, in combinatie met de strakblauwe lucht en de mooie rots. Bij zoiets moois mag wel een vlag wapperen vind ik. De foto is genomen in juni, mooi lenteweer, bij Scotts Bluff in Nebraska. De route die je door het midden westen van de USA kunt afleggen om louter hoogtepunten te zien, noemden wij de Denver-Denver route. Start in Denver, aankomst in Denver; daar tussen 4000 km in ruim 20 dagen, we hebben van iedere kilometer genoten. Prachtige natuur, soms met geen pen te beschrijven zo mooi, en zeer vriendelijke mensen, gezellige stadjes waar alles te krijgen is en bijzonder goede wegen. Een roadtrip kun je hier rustig een feest noemen. De huurauto’s zijn goed, dat moet ook wel, want de Amerikaan wil hier een goede huurauto. Ook de motels onderweg voldoen prima. Alles is hier ingesteld op de ‘verwende’ bezoeker. Wat hij krijgt zijn cadeautjes van Moeder Natuur. De route loopt globaal gezien in een cirkel: Denver, noordwaarts de Rocky Mountains in – Estes Park-, noordwaarts naar Cheyenne, noordwaarts via Nebraska naar South Dakota – Custer (de 4 presidenten), Rapid City, Wall, Deadwood-, westwaarts naar Wyoming – Buffalo en Cody-, Yellowstone, zuidwaarts naar Grand Teton, -Jackson Hole- , zuidwaarts naar Utah –the Arches- en via Durango, Colorado oostwaarts naar Gunnison, Colorado Springs en Denver. We hebben bekende dingen gezien, maar zijn ook veel echte verrassingen tegen gekomen. We waren bijna drie weken in een prachtig ruig en nog redelijk onaangetast berggebied dat zijn weerga bijna niet kent.

Laat kaart zien