Kauai

Foto door Reisreporter julesvanherten

De bekende parken Tsavo NP en Amboseli NP zijn gelegen in de Central Highlands, net zoals de golvende graslanden van de Masai Mara, het bekendste en meest bezochte park van Kenia. In dit park mag je in tegenstelling tot de andere parken van de weg af. Bijna een derde van het park is in gebruik door grote aantallen wild. De rest van de Masai wordt ook gebruikt als weidegrond voor onder andere kuddes gnoe’s, zebra’s en gazellen. De grootste populaties leeuwen van Kenia vind je hier, evenals cheeta's en luipaarden.

Informatie over Kauai

Beste foto's & tips van Kauai

'545984' door antwan '545984' door antwan

Verenigde StatenKauai

Verenigde StatenKauai

Kalalau Lookout op...

antwan

De Kalalau lookout boven de Kalalau vallei op het Hawaiaanse eiland Kaui is een van de moosite uitzichtpunten van de NaPali kust. Een lange slingerende weg brengt je van zeeniveau tot ongeveer 1300 meter. Onderweg kom je langs de schitterende Waimea canyon en alleen die canyon al maakt de rit de moeite waard.Rrij je na de canyon verder dan kom je uiteindelijk uit bij de lookout. Vaak is dit een teleurstelling omdat de wolken elk zicht wegnemen. Draai dan niet meteen om maar neem de tijd. Vaak drijven de wolken weer weg om een prachtig zicht te onthullen waarvan je niet had verwacht dat dat achter de wolken schuil zou gaan. Overigens drijven de wolken er ook zo weer in waardoor het uitzicht weer snel kan verdwijnen.

'532630' door elisleem '532630' door elisleem

Verenigde StatenKauai

Verenigde StatenKauai

Adembenemende...helik

elisleem

Bij een verblijf op Kauai kan een helikoptervlucht niet ontbreken. Als je maar 1 x maal in je leven een vlucht boekt, doe het dan hier! Je zal het je niet beklagen... Nog 1 tip: boek een vlucht met 'doors off': even veilig, geen ramen in de weg om foto's te trekken en vooral... je voelt de wind langs je lichaam glijden. Bovenstaande foto is met zicht op 1 van de natste plekken ter wereld: Kawaikini Mountain.

'530990' door elisleem '530990' door elisleem

Verenigde StatenKauai

Verenigde StatenKauai

Tussen de wolken

elisleem

Eén van de spectaculairste uitzichtenpunten in Kauai is 'The Kalalau Lookout'. Je staat op meer dan 1200m boven de zeespiegel van waar je een prachtig uitzicht hebt op de felgroene vallei en de kust in de verte. Door de hoogte sta je letterlijk tussen de wolken en voel je ze langs je passeren. Het ene moment zie je geen 5 meter ver en enkele minuten later heb je zicht op de volledige vallei en de oceaan. We waren er vroeg (voor 11u is de kans op langdurige bewolking kleiner) en hebben er rustig ontbeten op één van de picknickbankjes. We namen onze tijd en na ons ontbijt was de bewolking tijdelijk volledig opgetrokken... Wees geduldig en je wordt beloond met een tropisch 'postkaart-uitzicht'!

Laat kaart zien