Florida

Veel Amerikanen en internationale toeristen komen graag overwinteren in het zonnetje van Florida. Deze staat biedt volop vermaak: van steden als Miami en Fort Lauderdale tot de schilderachtige eilandjes van de Florida Keys, waarvan Key West het meest in trek is. En van het natuurpark de Everglades tot de hoofdstad van het entertainment, Orlando. Hier vind je pretparken als het Walt Disney World Resort en Universal Studios. De hoofdstad van Florida is Tallahassee.

Informatie over Florida

Beste foto's & tips van Florida

'172165' door Klaas456 '172165' door Klaas456

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Nog een visarend

Klaas456

nog een keer langs honymoon island geweest, en na een half uur had ik deze plaat al gemaakt, mijn dag kon niet meer stuk. later op de dag nog een nest met jonge visarenden gezien, en jawel zelf een nest met de american eagle vastgelegd, maar deze laatste was ver weg. nu weer op weg naar huis, mooie herineringen aan deze trip.

'446796' door Oswald '446796' door Oswald

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Wasbeer in de...Everg

Oswald

Tijdens een boottocht over de Everglades kwamen we -voor ons- totaal onverwachte dieren tegen, zoals deze wasbeer. Ik vrees dat het beestje een beetje geconditioneerd was, want het snelde via het dichte takkenbos naar de uiterste dikke tak aan de waterrand om te kijken of er iets te halen viel. Gelukkig deed onze gids niet mee aan deze vertoning. Wiki over de wasbeer: Wasberen (Procyon) zijn een geslacht van de roofdieren (Carnivora) uit de familie kleine beren (Procyonidae). Ze komen voor in grote delen van Amerika en Noord-Europa. De bekendste soort wasbeer is de gewone wasbeer (Procyon lotor).

'289459' door Mennovanderland '289459' door Mennovanderland

Verenigde StatenFlorida

Verenigde StatenFlorida

Sunset @ Key West,...

Mennovanderland

Soms maak je geheel per ongeluk een perfecte foto. De zonsondergang was gepland, de catamaran voer toevallig voorbij, maar dat die meeuw (die natuurlijk ook niet wist wat hij deed) precies op het goede moment mijn beeld binnen vloog, dat was puur geluk hebben. Locatie: Key West, Florida (30 november 2010).

Laat kaart zien

Laatste Florida artikelen

Door: Christa Klop
Harry Potterpark opent in juni

Boterbier drinken bij de drie bezemstelen en een toverstok kopen bij toverstokkenmaker Olivander. Dat kan vanaf 18 juni in de Wizarding World of Harry Potter. De openingsdatum is deze week na maanden van spanning eindelijk bekend gemaakt.

Boterbier drinken bij de drie bezemstelen en een toverstok kopen bij toverstokkenmaker Olivander. Dat kan vanaf 18 juni in de Wizarding World of Harry...

VIDEO: Kajakken met zeekoeien

Elegante maar toch vreemde dieren, die zeekoeien. Ze lijken als het ware uit de prehistorie te komen, maar ze zijn veel aaibaarder dan een dinosaurus. In Florida kun je in een kajak deze dieren van dichtbij bekijken.

Elegante maar toch vreemde dieren, die zeekoeien. Ze lijken als het ware uit de prehistorie te komen, maar ze zijn veel aaibaarder dan een dinosaurus....

Gigantische alligator golft een potje mee

Wie denkt dat alle dinosaurussen uitgestorven zijn heeft het flink mis. Alligators en krokodillen lopen in hun huidige vorm al zo'n 180 miljoen jaar op onze planeet rond. Hoewel ze het liefst in warme rivieren en meren verblijven maken ze wel eens een uitstapje. Zo ook de gigantische alligator in he...

Wie denkt dat alle dinosaurussen uitgestorven zijn heeft het flink mis. Alligators en krokodillen lopen in hun huidige vorm al zo'n 180 miljoen jaar o...