New Mexico

Als je aan New Mexico denkt, dan denk je al gauw aan de landschappen zoals je ze in western films ziet. De staat beschikt over veel natuurschoon, zoals het witte zand van White Sands en de grotten van Carlsbad Caverns. Santa Fe is de hoofdstad van New Mexico, omgeven door de bergen van de Rocky Mountains. New Mexico is één van de Four Corners, het enige vierstatenpunt van het land. Op dit punt grenst de staat met buurstaten Arizona, Colorado en Utah.

Informatie over New Mexico

Beste foto's & tips van New Mexico

'262109' door dianethone '262109' door dianethone

Verenigde StatenNew Mexico

Verenigde StatenNew Mexico

Adobe huizen

dianethone

Santa Fé in New Mexico. Hier en ook in Taos zie je veel van deze adobe huizen .Het zijn eigenlijk lemen huizen maar de bouwstijl is typerend voor daar.

'493762' door Floydian '493762' door Floydian

Verenigde StatenNew Mexico

Verenigde StatenNew Mexico

King of Wings

Floydian

Momo's Wing, beter bekend als de King of Wings. Ver weg van enige beschaving in de Bisti Wilderness in het noordwesten van New Mexico. Zonder fatsoenlijke 4x4 kom je hier niet en zonder GPS is het zelfs af te raden om dit gebied (nadat je de auto hebt achter gelaten) te voet binnen te trekken. Met een ultra groothoek lens onder de Wing gaan liggen en zo het laatste licht van de dag meegenomen in deze fantastische creatie van moeder natuur..

'296015' door dreamer666 '296015' door dreamer666

Verenigde StatenNew Mexico

Verenigde StatenNew Mexico

Wit zand

dreamer666

Een uniek fenomeen dat je als natuurliefhebber moet gezien hebben. Je kan je ogen niet geloven als je plotseling in een totaal wit zandlandschap terechtkomt. Het is wel aan te raden dit park in de zomer bij zonsopgang en ondergang te bezoeken omdat het tijdens de middag onmenselijk heet wordt, mede door de weerkaatsing op het witte zand. White Sands National Monument.

Laat kaart zien

Laatste New Mexico artikelen

Op tornado's jagen in Amerika

Robert Edmonds, een jonge weerkundige uit de Amerikaanse staat New Mexico, is een van de weinige betaalde storm chasers, mensen die voor de kick tornado’s en andere extreme weerverschijnselen achterna jagen.

Robert Edmonds, een jonge weerkundige uit de Amerikaanse staat New Mexico, is een van de weinige betaalde storm chasers, mensen die voor de kick torna...