Miami

De bekendste stad van Florida is Miami. Veel zonaanbidders komen hier in de wintermaanden naartoe om te ontsnappen aan het koude weer. Vooral het strand van Miami Beach is erg in trek. Achter de boulevard loopt Ocean Drive met zijn beroemde art-deco gebouwen. Bezienswaardig in Miami zijn de Venetian Pool, de Freedom Tower en de wijken Little Havana en Coral Gables. Vanuit het centrum van de stad sta je in een uurtje in de moerassen van het Everglades National Park.

Informatie over Miami

Beste foto's & tips van Miami

'230223' door Iggie '230223' door Iggie

Verenigde StatenMiami

Verenigde StatenMiami

Portugees oorlogsschi

Iggie

Tijdens een strandwandeling op het strand van South Beach (Miami) kwam ik dit Portugese oorlogschip tegen. Het Portugees oorlogsschip kan tentakels ontwikkelen tot 70 meter lang. Naast het lichaam, dat gemiddeld 9 tot 35 cm groot is, heeft het een gasblaas, dat als "zeil" dienstdoet. Dit zeil kan met lucht gevuld worden als het oorlogsschip aan de oppervlakte moet blijven, en kan bij gevaar leeglopen waardoor het oorlogsschip onderduikt. Ook kan dit zeil in een bepaalde hoek gedraaid worden, zodat de kolonie kan "bepalen" waar ze naartoe "wil". Zelfs tegen de wind in laveren is mogelijk. Het Portugees oorlogsschip, dat sporadisch in de Noordzee gesignaleerd wordt, wordt vaak ten onrechte als kwal aangeduid. Het gif doodt meestal niet, maar veroorzaakt wel veel pijn, en eventueel koorts, een shock, en ademhalingsproblemen. Toch overleven sommige mensen een ontmoeting met het Portugees oorlogsschip niet, niet in de laatste plaats door het gevaar in het water in de tentakels verstrikt te raken, verlamd te raken en te verdrinken. Een tweede kennismaking kan bovendien resulteren in een allergische reactie op het gif. Dus voor iedereen die die ooit in aanraking komt met het Portugees oorlogsschip. Wees allert !!

'331334' door arny '331334' door arny

Verenigde StatenMiami

Verenigde StatenMiami

Miami Beach - oldtime

arny

Helaas niet onze huurauto, dat is een wat modernere bolide. In Miami Beach zie je ze nog volop. Ze staan geparkeerd voor de mooiste art-deco hotels.

'127185' door liane '127185' door liane

Verenigde StatenMiami

Verenigde StatenMiami

Zwerver in Miami

liane

Dit is een van de zwervers in Miami, zoals je ziet is dus niet allemaal glitter en glamour in Miami.

Laat kaart zien

Laatste Miami artikelen

Door: Vellah Bogle
Zwemmen met alligators

Ooit een alligator willen zoenen? Wij ook niet, maar de dierenverzorgers in het themapark Jungle Island in Florida denken daar anders over. De trainers zwemmen gezellig samen met de hapgrage dieren.

Ooit een alligator willen zoenen? Wij ook niet, maar de dierenverzorgers in het themapark Jungle Island in Florida denken daar anders over. De trainer...

VIDEO: Dolfijnen blazen bellen

Dat de dolfijn één van de slimste diersoorten is, is inmiddels bekend. Maar wist je bijvoorbeeld ook dat ze de Amerikaanse marine helpen bij onderwateroperaties? De dolfijnen in deze video wonen in Seaworld en hebben een heel eigen bellenblaas-spel bedacht.

Dat de dolfijn één van de slimste diersoorten is, is inmiddels bekend. Maar wist je bijvoorbeeld ook dat ze de Amerikaanse marine helpen bij onderwate...

Miami Nights

De nacht is eeuwig jong in de partyhoofdstad van de VS. Alle subculturen van Miami – surfers, fashionista’s, homo’s en Latino’s – komen bijeen op de flinterdunne strook land van de glamourwijk South Beach om zich in het feestgedruis te storten. Nu jij nog.

De nacht is eeuwig jong in de partyhoofdstad van de VS. Alle subculturen van Miami – surfers, fashionista’s, homo’s en Latino’s – komen bijeen op de f...