Maine

Wanneer je in Maine bent, bezoek dan zeker het Acadia National Park. De kustlijn binnen dit park en de staat in het algemeen zijn adembenemend. Van mooie zandstranden tot imponerende rotskliffen. Maine ligt in het uiterste noordoosten van de Maine, aan de Atlantische Oceaan. Verder deelt de staat grenzen met Canada en de staat New Hampshire. Portland is de grootste stad, Augusta de hoofdstad.

Informatie over Maine

Beste foto's & tips van Maine

'384624' door ivonne '384624' door ivonne

Verenigde StatenMaine

Verenigde StatenMaine

Lappendeken

ivonne

In het najaar van 2009 zijn wij naar de noordelijke staten van de Verenigde Staten gereisd om de Indian summer te gaan aanschouwen. We hadden helaas geregeld bewolkt weer, maar als de zon scheen leverde het zo veel prachtige kleuren op, geweldig! Met een verrekijker had ik de kleuren nog veel beter kunnen zien.

'412469' door ivonne '412469' door ivonne

Verenigde StatenMaine

Verenigde StatenMaine

Afscheid van de herfs

ivonne

Langzaam aan nemen we afscheid van de herfst en gaan we richting de winter. Nog even nagenieten van de laatste prachtige plaatjes van Nederlandse bodem van andere RR. Deze heb ik gemaakt in oktober tijdens de Indian Summer, herfst in de USA. Het klimaat in dit stukje aan de oostkust lijkt aardig op dat van Nederland en hoe noordelijker je gaat hoe ongerepter.

'514699' door JoshuaX '514699' door JoshuaX

Verenigde StatenMaine

Verenigde StatenMaine

Porcupine Islands

JoshuaX

Dit zijn de Porcupine Islands gezien vanaf Cadillac Mountain in Acadia NP. De eilandjes lijken op een groep stekelvarkens, vandaar de naam. Tussen de eilanden door vaart cruiseschip 'De Maasdam' net weer uit. Een goede uitvalsbasis om dit mooie national park te verkennen is het gezellige plaatsje Bar Harbor. Graag volledig openen.

Laat kaart zien