Kenai Fjords NP

Gletsjers, aardbevingen en oceaanstormen hebben de Kenai Fjords NP gevormd, wat resulteert in een steeds wisselend terrein. Je kunt met de boot de fjords herkennen, maar je kan ook hiken. Dieren die veel voorkomen in dit park zijn onder andere stellerzeeleeuwen, papegaaiduikers, Dalls bruinvissen, zwarte beren, sneeuwgeiten, bultruggen en orka's. Kenai Fjords National Park is gelegen op het Kenai-schiereiland in Alaska.

Informatie over Kenai Fjords NP

Beste foto's & tips van Kenai Fjords NP

'1099200' door Menno Schaefer '1099200' door Menno Schaefer

Verenigde StatenKenai Fjords NP

Verenigde StatenKenai Fjords NP

Aialik Glacier

Menno Schaefer

Met de boot vanuit Seward zijn we langs deze Gletjser gevaren. Onderweg naar de gletsjer de springende walvis gezien die ik eerder plaatste. Aan boord van de boot word je het één en ander uitgelegd over de natuur in het Kenai Fjords gebied. Onder andere dat de gletsjer vroeger veel mee in zee lag. Dit konden ze ook laten zien aan de hand van de diepte meter. Best bizar om dat te zien hoe ver het ijs is terug getrokken. Maar uiteindelijk lig je met de boot zo'n 400meter van af de gletsjer die in breedte 1km is en in hoogte 100meter. Er vielen grote brokken ijs naar beneden en het geluid kwam dan ook een 1 of 2 seconde later dan dat je ijs in het water zag vallen Erg indrukwekkend. Deze is gemaakt door 21 staande foto's aan elkaar te maken om zo toch de gehele gletsjer erop te krijgen.

'1102931' door Mariska1906 '1102931' door Mariska1906

Verenigde StatenKenai Fjords NP

Verenigde StatenKenai Fjords NP

Alaska Eagle

Mariska1906

Op avontuur in Alaska, ik was aan het hiken bij de Kenai River tot ik deze adelaar heel dichtbij op de rots zag zitten. Het mooie aan deze foto vind ik de kleuren van het blauwe water en de groene bomen. Als je de adelaar ziet wegvliegen is het net als of hij zweeft.

Laat kaart zien