Washington

Washington is een staat in het uiterste noordwesten van de Washington. Het grenst in het westen aan de Grote Oceaan, in het noorden aan Canada en in het oosten en zuiden aan Idaho en Oregon. De bekendste stad van Washington is Seattle, terwijl Olympia de officiële hoofdstad is. Ook de actieve vulkaan Mount Saint Helens is gelegen in deze staat.

Informatie over Washington

Beste foto's & tips van Washington

'544445' door antwan '544445' door antwan

Verenigde StatenWashington

Verenigde StatenWashington

Zonsondergang op Ruby

antwan

Het Olympic N.P. in het uiterste noordwesten van de V.S. wordt niet veel door toeristen bezocht. Dit komt vooral omdat het niet op de gangbare toeristiche routes ligt. Eigenlijk is dit heel jammer want het is een prachtig gebied. In het N.P. vindt je bergen, bosen, gletsjers maar vooral prachtige ruige en verlaten stranden. Deze foto is gemaakt tijdens een zonsondergang op Ruby beach, samen met Second beach een van de mooiste stranden in Olympic N.P. Overweeg je ooit een reis naar een onbekender deel van de V.S. denk dan zeker aan het schitterende Olympic N.P.

'452406' door Lianne '452406' door Lianne

Verenigde StatenWashington

Verenigde StatenWashington

Wilde bloemen in Moun

Lianne

Mount Rainier, een van mijn persoonlijke hoogtepunten tijdens onze roadtrip afgelopen zomer langs de 101 van Seattle naar San Francisco! Het is hier zeker de moeite waard een volle dag te blijven (als het weer meezit) en een korte of langere trail te lopen! Het park staat bekend om de alpenweiden met wilde bloemen. Deze foto maakte ik tijdens de 4 uur durende skyline trail! Prachtig!

'263596' door jdevaan '263596' door jdevaan

Verenigde StatenWashington

Verenigde StatenWashington

Vruchtbare grond...ro

jdevaan

Voor diegene die de andere Mount St. Helen foto niet gezien hebben; Deze vulkaan is bekend vanwege de grote uitbarsting op 18 mei 1980, de eerste sinds 123 jaar. Dit was de meest dodelijke en verwoestende vulkaanuitbarsting in de geschiedenis van de Verenigde Staten. Bij de uitbarsting kwamen 57 personen om het leven en raakten 200 huizen, 47 bruggen, 24 km spoorweg en 300 km weg vernield. De uitbarsting werd voorafgegaan door een beving van 5,1 op de schaal van Richter waarbij de top van Mount Saint Helens instortte en de berg 400 m lager werd. Een grote pyroclastische wolk (gloedwolk), met een temperatuur van rond de 500 graden Celsius, verwoestte alles op zijn weg naar beneden. Er ontstond een flinke krater (caldera). Tot in de wijde omtrek werden de bomen platgegooid en de omgeving werd "gezandstraald" over een oppervlak van ca. 600 km². Onbeschermde personen die door deze pyroclastische stroom werden overvallen, werden binnen enkele tellen levend gekookt. Deze foto laat zien hoe geweldig vruchtbaar de bodem is. Bloemen in alle kleuren en maten dringen om een plekje in de zon.

Laat kaart zien

Laatste Washington artikelen

Video: Jonge zeehonden willen ook surfen…

Een surfer in Seattle, Washington krijgt bezoek van jonge zeehonden die mee willen op zijn surfboard. Een paar van de zeehonden blijft lekker liggen op het board, maar het gaat niet iedereen zo makkelijk af en dit levert hilarische beelden op!

Een surfer in Seattle, Washington krijgt bezoek van jonge zeehonden die mee willen op zijn surfboard. Een paar van de zeehonden blijft lekker liggen o...