Monument valley

Deze droge vallei op 1700 meter hoogte ligt op de grens met Arizona, New Mexico en Colorado. Herkenbaar zijn de rotsformaties met hun rode kleur. De vallei is in handen van de Navajo Indianen, een oorspronkelijk Amerikaanse stam. Een trip door dit gebied is dus een manier om kennis te maken met de oorspronkelijke lokale cultuur.

Informatie over Monument valley

Beste foto's & tips van Monument valley

'553909' door deerik '553909' door deerik

Verenigde StatenMonument valley

Verenigde StatenMonument valley

Laatste straaltjes

deerik

Monument Valley, een iconisch park waar menigeen western is verfilmd. Voor mij staat dit park gelijk aan het Wilde Westen en mag het niet ontbreken als je de West kust van de USA bezoekt. Deze foto is genomen vlakbij de ingang van het park. De zon is al verdwenen achter de horizon, een paar laatste zonnestralen weten nog net de rotsformaties (Buttes) op te lichten.

'497756' door PleunGroeneveld '497756' door PleunGroeneveld

Verenigde StatenMonument valley

Verenigde StatenMonument valley

No Cowboys

PleunGroeneveld

Ook al is het niet echt lekker weer en zul je geen cowboy zien in Monument Valley, dan krijg je toch mooi licht voor een foto van dit bijzondere landschap, hoewel ik graag de foto met de cowboy had gemaakt.

'498746' door MiekeDeHaas '498746' door MiekeDeHaas

Verenigde StatenMonument valley

Verenigde StatenMonument valley

Monument valley op...

MiekeDeHaas

Wanneer de zon gaat zakken wordt Monument Valley er nog mooier op. De rotsen kleuren bijna fel oranje en tegelijkertijd neemt de bewolking fors toe. Vond het zeker een van de mooiste parken. Tijdens de tour heb je de gelegenheid om een deel te voet te verkennen. Dan pas voel je echt hoe nietig je bent als mens. Ook al zijn de kosten voor zo 'n tour aardig aan de prijs, ik heb er geen spijt van. De indianen die dit gebied in beheer hebben, kunnen er van leven. Dat vind ik ook belangrijk.

Laat kaart zien

Laatste Monument valley artikelen

VS: Monument Valley door andere ogen

In Navajoland ontdek je de indrukwekkendste canyons van de VS. En kun je de glorie van het grootste Amerikaanse indianenvolk zelf ervaren. Columbus-schrijver Jona Dekker vertelt.

In Navajoland ontdek je de indrukwekkendste canyons van de VS. En kun je de glorie van het grootste Amerikaanse indianenvolk zelf ervaren. Columbus-sc...