image
iStock

Dit is de missie van Columbus Travel

Columbus Travel hecht veel waarde aan duurzaam en verantwoord reizen, op een break-even manier. Wij zetten ons in voor een betere wereld. Onze vijf beloftes:

1. Wij zetten ons in voor een betere verdeling van mensen

Columbus probeert jou zoveel mogelijk aan te sporen om naar onbekende bestemmingen en buiten het hoogseizoen te reizen, om links te gaan waar de rest rechts gaat. Met deze mentaliteit haal je méér uit je reis en draag je bij aan een betere spreiding van het toerisme. Je kunt deze manier van reizen zowel dichtbij, in Nederland of Europa, als ver weg toepassen.

2. Wij zetten ons in voor een betere verdeling van vervoermiddelen

De reisjournalisten van Columbus nemen zoveel mogelijk de auto of trein voor reizen binnen een straal van 800 kilometer van Utrecht. Ze laten het vliegtuig dus staan.

3. Wij zetten ons in voor een betere verdeling van geld

Het geld van reizigers verdwijnt nog te vaak in de verkeerde zakken; het vloeit naar grote buitenlandse investeerders in plaats van naar de plaatselijke bevolking. Columbus wil jou zoveel mogelijk informatie geven over lokale ondernemers, zodat je je reis om hen heen kunt bouwen en daarmee bijdraagt aan de groei van de lokale economie. Denk bijvoorbeeld aan lokale gidsen, vervoerders en hoteliers.

Lees ook: Break-even travel, wat is het en hoe draag je eraan bij?


4. Wij zetten ons in voor een betere verdeling van kennis

Je leert een bestemming het beste kennen als je je openstelt voor de lokale bewoners en hun gebruiken. De reisjournalisten van Columbus worden op pad gestuurd met het doel om die lokale kennis te vergaren en met jou te delen. Columbus vindt ook dat je veel kunt leren van je medereizigers. Daarom is er de Columbus Community, het grootste online reizigersplatform van Nederland, waar je je eigen reiservaringen kunt delen of juist advies en inspiratie van anderen kunt krijgen.

5. Wij zetten ons in voor een betere verdeling van ervaringen

Je ervaart een bestemming pas écht als je de tijd neemt. Less is in het geval van reizen vaak more. Columbus steekt daarom veel energie in het geven van gedetailleerde praktische reisinformatie, zodat je ter plekke de verdieping op kunt zoeken. Zo leidt reizen ook tot een stukje bezinning.

Nog meer reisinspiratie? Volg Columbus Travel op Facebook en/of Instagram en meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief!