Verenigde Staten image

Verenigde Staten


Reisgids

Verenigde Staten
Noord en Midden Amerika
Columbus Travel

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Verenigde Staten-vakantie: de leukste routes, foto's en dingen om te doen | Columbus Travel

Verenigde Staten is een land dat meer dan 200 keer zo groot is als Nederland en telt ruim 265 miljoen inwoners. Het is een republiek dat gevormd wordt door vijftig staten inclusief het district Columbia. Een stabiele democratie en een sterke economie maken de VS tot één van de grootste en machtigste ter wereld. De meest gesproken talen zijn Engels en Spaans. Het land grenst aan Canada, Mexico, de Noordelijke Ijszee, de Atlantische Oceaan, de Grote Oceaan, Golf van Mexico en het Caribisch gebied. Alaska in het noordwesten wordt gescheiden door Canada. Hawaii, wat ook nog bij de Verenigde Staten hoort, ligt in het midden van de Grote Oceaan.

Washington D.C. is de hoofdstad en tegelijkertijd de zetel van de Amerikaanse federale regering. Een bezienswaardigheid, behalve het Witte Huis, is het park National Mall waar je monumenten kunt zien die zijn opgedragen aan Amerikaanse leiders.

Het klimaat in de Verenigde Staten is een mengelmoes van alles en nog wat, variërend van een poolklimaat in het noorden tot een tropisch klimaat op Florida. Het noordwesten en zuidoosten krijgt relatief veel neerslag, terwijl de zuidoostelijke gedeelte voor een groot deel uit woestijn bestaat. Dan is er niet te vergeten ook nog een hooggebergte klimaat en een landklimaat, het laatste vooral te vinden over het centrale deel van de VS.

Er is bijna geen beginnen aan om de vele bezienswaardigheden in de VS te benoemen. Het land heeft werkelijk iedereen wel iets te bieden. Strand, cultuur, natuur, citytrips, de Verenigde Staten bezitten het allemaal. Om te beginnen met citytrips: er zijn vele toeristische trekpleisters zoals Manhattan, Golden Gate Bridge in San Francisco, Walk of Fame in Los Angeles, musea en indrukwekkende architectuur in Chicago, de bekende Bourbonstreet in New Orleans en de vele casino’s in Las Vegas.

Voor natuurliefhebbers en actievelingen biedt de VS ook mogelijkheden. Bezoek een natuurpark die bijna elke staat wel heeft. Over het hele land vindt je nationale parken en natuurreservaten, zoals de Everglades in Florida, de Rocky Mountains in Colorado, Grand Canyon, Death Valley en Yosemite NP. Een must see is de grootste en bekendste waterval ter wereld: de Niagara Falls. Je vindt deze waterval op de grens tussen Canada en de VS.

Wil je liever een strandvakantie? Dan kom je in de Verenigde Staten ook niets te kort. Ga naar de mooie, maar drukke zandstranden van Miami, of reis af naar Hawaii. Geef je de voorkeur aan wat meer rust dan is Key Biscane een goed alternatief. Een geliefd strand onder de toeristen is onder andere Coronada Beach, gelegen in het zuiden van San Diego en de witte stranden in Oahu op Hawaï.

Je kunt letterlijk bijna alle kanten op, van het oostkust naar de westkust, van zuid naar noord … Een roadtrip is ook een goede manier om zoveel mogelijk te zien van de VS. Een auto of camper huren is dan de beste optie.

Één keer in de Verenigde Staten en je wilt terugkeren …

Wat zegt de community

(57)
Bekijk reviews >
Neem een abonnement op 4 nummers

Ontdek de wereld met Columbus Travel

Neem een abonnement op 4 nummers

€ 17.50

abonnementenaanbieding

Bestel

Reisinspiratie

Van onze community

Hoe geraak je in Brooks Falls
Hoe geraak je in Brooks Falls
Alaska
Dreamer666
Graanschuur in Palouse
Graanschuur in Palouse
Washington
Dreamer666
Delicate Arch, de bekendste rotsboog van Amerika
Delicate Arch, de bekendste rotsboog van Amerika
Utah
Antwan

Praktisch

 • Check het actuele reisadvies voor de Verenigde Staten van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van de Verenigde Staten dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site.

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

 • Munteenheid: Dollar (USD). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari – Nieuwjaarsdag

  15 januari – Dag van Martin Luther King
  Feestdag ter ere van Martin Luther King.

  11 Februari – Presidentdag (President's Day)
  Op de derde maandag van februari wordt er een feestdag gehouden ter ere van de oud-presidenten Lincoln, president Washington en alle andere presidenten van de VS.


  Viering van de opstanding van Jezus uit de dood.

  24 mei – Pinksteren
  Tijdens Pinksteren wordt op de vijftigste dag na Pasen herdacht dat de Heilige Geest neerdaalde over de apostelen.

  30 mei – Herdenkingsdag (Memorial Day)
  Dag waarop de Amerikaanse militairen worden herdacht die tijdens hun dienstperiode zijn overleden.

  4 juli - Dag der Onafhankelijkheid (Independence Day)
  Viering van Onafhankelijkheidsverklaring op 4 juli 1776, waarin de onafhankelijkheid tegenover Groot-Brittannië bevestigd werd.

  5 september - Dag van de arbeid (Labor Day)
  Herdenking van de inzet van de vakbeweging en de sociale en economische prestaties van werknemers.

  17 september – Dag van de grondwet (Constitution Day)
  Op 17 september 1787 werd de allereerste grondwet getekend. Daarmee is het gelijk de oudste grondwet ter wereld.

  12 oktober - Dag van Columbus
  Herdenking van de ontdekking van Amerika.

  11 november - Veteranen dag (Veteran's Day)
  Jaarlijkse herdenking van iedereen, met name veteranen die nog in leven zijn, die in strijdkrachten gediend heeft.

  25 november – Dankdag (Thanksgiving)
  Nationale feestdag waarbij men dankbaar is voor de oogst en voor alle andere goede dingen.

 • Verenigde Staten – welke stekker heb je nodig?

  Ga je op reis naar Verenigde Staten, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Verenigde Staten gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

  Stekker type AStekker type B
 • Tijdsverschil: 6 tot 11 uur vroeger
  De hoofdstad van Verenigde Staten is Washington D.C..
  Het oppervlak van Verenigde Staten is 14x Frankrijk.
  De gesproken taal/talen: Engels en spaans.