Route 66

Deze bekende route begint in Chicago en eindigt in Los Angeles. Officieel bestaat de route niet meer, maar hij is prima te volgen over nieuwe highways, met een totale lengte van een kleine vierduizend kilometer. En als Chicago dan toch het startpunt is, moet je minimaal een dag uittrekken om daar rond te lopen. De Route 66 loopt door de staten Illinois, Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico, Arizona en eindigt in Californië.

Informatie over Route 66

Beste foto's & tips van Route 66

'515110' door carla '515110' door carla

Verenigde StatenRoute 66

Verenigde StatenRoute 66

Route 66

carla

Oorspronkelijk was de route aangelegd om de enorme stofstormen in het midden van Amerika te ontwijken. Na de Tweede Wereldoorlog ontvluchtten veel mensen via Route 66 het industriële oosten voor nieuwe kansen in het westen. Door de drukte op de weg vestigden steeds meer mensen zich langs de route. Motels, typisch Amerikaanse ´diners´ en gigantische billboards volgden. De weg gaat door de dorre Marejove Woestijn. Je ziet kleine, typische route 66 dorpjes als Oro Grande, Helendale en spookstadje Barlow. Voor de ultieme route 66 ervaring neem je de oude weg door de woestijn. Sin City, Las Vegas doemt op tegen de horizon.

'516109' door carla '516109' door carla

Verenigde StatenRoute 66

Verenigde StatenRoute 66

Coca Cola

carla

De traditionele Coca Cola reclame met de grote Amerikaanse Mack-truck vindt ik altijd mooi om te zien, en deze foto deed me er aan denken. Foto : locatie : Route 66 Hier zien we Hackberry General store, er staan veel motoren, auto’s en campers dus we besluiten ook te stoppen. En wat zijn we blij dat we dat gedaan hebben! Dit was vroeger een benzinepomp en kroeg/diner maar is nu omgebouwd tot winkel. En naast je vele souvenirs die je hier kunt kopen is het net een museum. De originele bar en benches (bankjes waar je aan zit) staan er nog en is er bijna geen plekje meer over aan de muren en het plafond want overal is wel iets geplakt: geld uit alle delen van de wereld (zelfs guldens!) Bij deze wensen wij jullie allen fijne kerstdagen !

Laat kaart zien