Verenigde Staten image

Verenigde Staten


Reistips

Verenigde Staten
Noord en Midden Amerika
Getty Images

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Vakantieplannen voor de Verenigde Staten? Op onze website vind je de leukste bezienswaardigheden, activiteiten, bijzondere plekjes en routes buiten de gebaande paden. Van de mooiste roadtrips van Amerika in Californië en Montana tot een inkijkje in de indianencultuur. En van het verkennen van de mooiste nationale parken van de Verenigde Staten tot een treinreis door Alaska.

Maak de mooiste roadtrip van Amerika in Californië

Maak de mooiste roadtrip van Amerika in Californië - tip foto
U.S. Route 101, ook wel de Pacific Coast Highway genoemd, staat garant voor een van de mooiste roadtrips van de Verenigde Staten. De weg voert langs de gehele Amerikaanse westkust. De meeste reizigers leggen enkel het traject tussen San Francisco en Los Angeles of San Diego af. Zonde, want de kust ten noorden van San Francisco is net zo spectaculair. Via de bochtige weg even voorbij de Golden Gate Bridge reis je veelal pal langs de Stille Oceaan en kun je genieten van fraaie vergezichten.

Neem een inkijkje in de indianencultuur

Neem een inkijkje in de indianencultuur - tip foto
Wie de moeite neemt om het Amerikaanse Navajoland in te trekken, maakt kennis met de gebruiken van het grootste indianenvolk in de VS. Het reservaat ligt op het kruispunt van Utah, Colorado, Arizona en New Mexico en vormt het decor voor Monument Valley en de minder bekende Canyon del Chelle. Wat de Navajo in Navajoland staande houdt, is een liefde voor het eigen erfgoed. Die vieren ze tijdens pow wows, traditionele feesten. De grootste is de Navajo Nation Fair in Window Rock in de staat Arizona.

Wrijf de slaap uit je ogen met een onaardse ochtend in Utah

Wrijf de slaap uit je ogen met een onaardse ochtend in Utah - tip foto
In Canyonlands National Park in Utah waan je je op een andere planeet. Het woestijnlandschap wordt opgesierd door de Mesa Arch, een stenen boog aan de rand van een klif. Bij zonsopkomst krijg de Mesa Arch een magische gloed. Onder de boog door kijk je naar Buck Canyon en de La Sal Mountains op de achtergrond.

Reis naar the middle of nowhere van Idaho

Reis naar the middle of nowhere van Idaho - tip foto
Idaho heeft een imagoprobleem, maar laat je niet misleiden. Met de Rocky Mountains heeft Idaho prachtige bergen. In de Frank Church-River of No Return Wilderness kun je dagenlang hiken zonder een ziel tegen te komen. De Sawtooth Mountain Range is indrukwekkend, de rivieren geweldig voor rafting. En vergis je niet: de Hells Canyon is dieper dan het wereldberoemde broertje Grand Canyon in Arizona. En de Shoshone Falls zijn een ware upgrade van de drukbezochte Niagara Falls. De staat heeft zelf al zoveel te bieden. Bovendien ligt om de Yellowstone Park om de hoek, net als Craters of the Moon National Monument.

Maak de mooiste wandeling van de Rocky Mountains

Maak de mooiste wandeling van de Rocky Mountains - tip foto
De Rocky Mountains is een gigantisch gebergte in Noord-Amerika, maar de meeste hoogtepunten en het nationale park bevinden zich in Colorado. Het Rocky Mountains National Park kent meer dan vijfhonderd kilometer aan wandelpaden. Wie wat meer tijd heeft doet er goed aan om simpelweg de paden op te gaan, de lanen in. Wie zich liever toespitst op een gouden wandeltip doet er goed aan om naar Dream Lake te lopen vanaf Bear Lake Road. Deze panoramische toegangsweg is een hoogtepunt an sich en een uitstekend startpunt voor wandelroutes in de Rocky Mountains. In de zomermaanden wil het bij Bear Lake Road druk worden, maar de grenzeloze wandelmogelijkheden maakt dat bezoekers al gauw in alle windrichtingen uitwaaien.

Dwaal door Lost Coast, het meest afgelegen deel van Californië

Dwaal door Lost Coast, het meest afgelegen deel van Californië - tip foto
Een hoogtepunt van de Pacific Coast Highway ten noorden van San Francisco is Lost Coast, een van de meest afgelegen delen van Californië. Ga hier enkele dagen hiken op de zwarte stranden of in de bergen van King Range. Hoe noordelijker je reist, hoe geïsoleerder het wordt. Je bent in het hart van de redwoods, de kustmammoetbomen, die je kunt bewonderen in bijvoorbeeld Humboldt Redwoods State Park of Redwood National Park.

Maak de mooiste treinreis door Alaska

Maak de mooiste treinreis door Alaska - tip foto
In de wildernis van Alaska is de Alaska Railroad niet alleen de comfortabelste manier van reizen, maar ook de mooiste. Het mooiste traject gaat van Seward naar Fairbanks. Vanachter je verwarmde treincoupé rijgen de schilderachtige uitzichten zich aaneen. De volledig glazen coupés bieden de mogelijkheid om maximaal je ogen de kost te geven. Buiten de zomer rijden speciale ‘auroratreinen’ om op zoek te gaan naar het noorderlicht, vanaf € 100 voor een enkeltje.

Ga roadtrippen in de Wild Wild West van Montana

Ga roadtrippen in de Wild Wild West van Montana - tip foto
Montana, bijgenaamd Big Sky Country, is léég. Het oosten bestaat uit uitgestrekte, vlakke prairies; een van de beste plekken in de Verenigde Staten om een rodeo te bezoeken. In het westen zijn 77 (!) verschillende bergketens te vinden die deel uitmaken van de Rocky Mountains. Maar er zijn ook wetlands te vinden, terwijl de bergen wemelen van de rivieren en meren. Veel draait hier dan ook om de natuur: hiken, vissen, raften en jagen. Een logische route voor je rondreis door Montana begint net over de grens van Wyoming in Yellowstone, en voert eerst in noordwestelijke richting naar Missoula, om dan noordwaarts te eindigen bij het hoogtepunt van de staat: Glacier National Park.

Doe een drankje in een speakeasy in New York

Doe een drankje in een speakeasy in New York - tip foto
Speakeasies, oftewel verborgen cocktailbars, maken je citytrip compleet (of zijn een reden op zich voor een bijzondere citytrip). Please Don't Tell in New York is een van de meest mysterieuze speakeasies ter wereld. Onderaan de trap van het hotdogtentje Crif Dogs staat een telefooncel. Wie daar de hoorn van de haak neemt, hoort een harde zoem. Met een klik schiet vervolgens de complete achterzijde van de cel uit zijn slot. Bezoekers nemen plaats aan de lange, smalle bar − het toneel van ‘mixologen’ die met ogenschijnlijk speels gemak de verfrissendste cocktails in elkaar schudden. Reserveren is verplicht.

Waan je in Jurassic Park met het mooiste uitzichtspunt van Hawaï

Waan je in Jurassic Park met het mooiste uitzichtspunt van Hawaï - tip foto

De eilanden op Hawaï kennen een natte (oosten) en een droge (westen) zijde. Voor natuur met vijftig tinten groen moet je dus aan de oostkant van de eilanden zijn. Zo ook op Oahu, waar de kleuren en kliffen grote gelijkenissen tonen met het decor van Jurassic Park. Een van de spectaculairste uitzichten over Oahu vind je bij het viewpoint van Nu Uanu Pali op Highway 61. Door de relatief hoge ligging kleven de wolken aan de kliffen, de weg meandert door het landschap en het groen kleurt in vele kleuren.