Pennsylvania

De belangrijkste steden van Pennsylvania zijn Philadelphia en Pittsburgh. Omdat de wereldstad New York niet ver weg ligt, is een dagtripje naar een van deze steden zeker aan te raden. In het noordwesten grenst de staat aan het Eriemeer. Het hoogland van de Appalachen domineert het centrale deel van Pennsylvania. Het oosten en het westen zijn vlakker.

Informatie over Pennsylvania

Beste foto's & tips van Pennsylvania

'509332' door Obiwan '509332' door Obiwan

Verenigde StatenPennsylvania

Verenigde StatenPennsylvania

Amish

Obiwan

Doordat zich vrijwel geen mensen van buiten de Amish gemeenschap voegen zijn alle nakomelingen van de kleine groep oorspronkelijke kolonisten dus verwant aan de familie van hun partner wat leidt tot genetische drift. Bij de Amish komt het syndroom van Ellis-van Creveld vaker voor en zijn er veel tweelingen. Doordat het gemiddelde Amish-gezin 5 tot 10 kinderen heeft groeit de gemeenschap snel. Iedere 20 jaar verdubbelt hun aantal. Omdat goed bekend is wie allemaal familie is van wie en zij bereid waren mee te werken zijn veel genetische onderzoeken verricht. Een bekend onderzoek waaruit voor het eerst bleek dat manisch-depressiviteit een genetische basis kan hebben werd in een Amish-populatie uitgevoerd. Erg vrolijk zijn ze inderdaad niet.

'527487' door Jenny '527487' door Jenny

Verenigde StatenPennsylvania

Verenigde StatenPennsylvania

Amishjongetjes...acht

Jenny

Amish is een mennonitische, protestantse geloofsgemeenschap. Men leeft nog grotendeels zoals in de eerste helft van de 19e eeuw. De Amishgemeenschap in Noord-Amerika bestaat uit ca. 250.000 personen, over zo'n 20 jaar zal dit aantal zijn verdubbeld. Amishkinderen mogen rond de leeftijd van 16 jaar een paar maanden leven als een gemiddelde Amerikaan. Dit om zo beter te kunnen kiezen tussen het bijzondere leven in de Amishgemeenschap of het leven in de "gewone" Amerikaanse maatschappij. Dit wordt "rumspringa" genoemd. De kinderen die uiteindelijk kiezen voor een leven buiten de Amishgemeenschap worden verstoten, maar het blijkt dat maar liefst 85 tot 90 procent na het “rumspringa” kiest voor aansluiting bij de Amish. Nabij het dorpje Intercourse, Pennsylvania, heb ik deze Amishjongetjes kunnen vastleggen. Ze keken door het achterruitje van een paardenkoets. Amish mogen geen gemotoriseerde voertuigen besturen (wèl meerijden). In deze omgeving zie je dus veel paarden en wagens, daarnaast wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van de ouderwetse step. Amish zullen niet voor je gaan poseren (mocht je dat al wensen). Volgens de Old Order Amish verbiedt het tweede gebod niet alleen het maken van afbeeldingen van God, maar ook van mensen (ze mogen niet ijdel zijn, vrouwen gaan nooit naar de kapper en het dragen van sieraden en make-up is ook verboden). Voor 11 september 2001 konden Amish ontheffing krijgen van de verplichting om een pasfoto in hun paspoort te hebben. Na de terreuraanslagen op die dag is die ontheffing ingetrokken.

'511380' door Obiwan '511380' door Obiwan

Verenigde StatenPennsylvania

Verenigde StatenPennsylvania

Intercourse

Obiwan

Als je in Pennsylvania bent ga je toch zeker even bij de Amish kijken. Veel mensen beschouwen het plaatsje Intercourse als het hart van Amish Country, een plaats waar veel Amish en lokale mensen hun bedrijf (winkel) hebben. Het is zodoende 1 van de top toeristische bestemmingen voor veel bezoekers van het zogeheten Pennsylvania Dutch Country. Intercourse is opgericht in 1754, oorspronkelijk met de naam Cross Keys, na een plaatselijke taverne. Intercourse werd de nieuwe naam in 1814 en er zijn verschillende theorieën voor de oorsprong van deze naam. In iedere geval niet vanuit humoristische overweging, want die lijkt daar totaal onvindbaar.

Laat kaart zien