Missouri en Arkansas

Missouri bevindt zich in het centrale deel van de Missouri en Arkansas. In deze staat komen de twee grootste rivieren van het land, de Mississippi en de Missouri, samen. Jefferson City is de hoofdstad, Kansas City en Saint Louis de grootste steden. Bezoek in laatstgenoemde zeer zeker de Gateway Arch. Ten zuiden van Missouri ligt Arkansas, met hoofdstad Little Rock. Hier kun je naar het Arkansas State Capitol, of als je meer van de natuur bent naar het Hot Springs National Park of Fort Smith National Historic Site.

Informatie over Missouri en Arkansas

Beste foto's & tips van Missouri en Arkansas

'328854' door abytravel '328854' door abytravel

Verenigde StatenMissouri en Arkansas

Verenigde StatenMissouri en Arkansas

Zicht op St Louis...v

abytravel

Wie naar New Orleans gaat zal ongetwijfeld ook een boottocht over de Mississippi maken ( voor een goedkoop alternatief zie trouwens ook mijn eerder geplaatste tip). Maar ook in St Louis kun je een tocht over deze indrukwekkende rivier maken. Dat kan oa met de Tom Sawyer een replica van een 19e eeuwse raderboot. Vanaf het midden van de rivier heb je een prachtig zicht op St Louis. Hier zie je de typerende Gateway Arch, het symbool voor de toegang naar het westen, de koepel van The Old Courthouse en de ronde toren van het Millenium Hotel. Een wat bewolkte winderige dag en een beetje bewerking leverden dit spannende beeld op.

'494524' door Arja '494524' door Arja

Verenigde StatenMissouri en Arkansas

Verenigde StatenMissouri en Arkansas

Blue bird

Arja

De avond valt bijna en daar vloog ze, parmantig met kleine wormpjes in haar bek naar haar jongen. Parmantig vliegend, ons wel in de gaten houdend maar dan toch haar jonkies voeren. Het was een mooi en bijzonder gezicht....Wat voor een vogel het is? Moet je het antwoord schuldig blijven!

'343157' door abytravel '343157' door abytravel

Verenigde StatenMissouri en Arkansas

Verenigde StatenMissouri en Arkansas

The Arch @ night

abytravel

The Arch is kenmerkend voor de skyline van St Louis, MO en staat symbool voor de poort naar het westen. Van hieruit waagden de pioniers de trektocht naar "het wilde westen" Onderin de Arch is een museum gevestigd dat heel levendig beelden hiervan laat zien. De foto is gemaakt vanuit East St. Louis dat in Illinois ligt. De staatsgrens loopt dwars door de Mississipi River.

Laat kaart zien