Virginia image

Virginia


Reisgids

Virginia
Verenigde Staten
Mkleer

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ontdek

Virginia ligt in het oosten van de Verenigde Staten, aan de Atlantische kust. Het oosten van deze staat is vrij vlak, terwijl het westen wordt gedomineerd door de hoogvlaktes van de Appalachen. Richmond is de hoofdstad van deze staat die een oppervlakte heeft van 110.862 vierkante kilometer. Omdat de nationale hoofdstad op een steenworp afstand ligt, vind je in Virginia relatief veel instellingen van de federale overheid. Zo staat in Langley bijvoorbeeld het hoofdkwartier van de CIA.

Wat zegt de community

(1)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Virginia is for (wine) lovers
Virginia is for (wine) lovers
Virginia
Awesomemore
50 Shades of States Hoofdstuk 49: West Virginia
50 Shades of States Hoofdstuk 49: West Virginia
Virginia
Awesomemore
50 Shades of States Hoofdstuk 47: Virginia
50 Shades of States Hoofdstuk 47: Virginia
Virginia
Awesomemore

Praktisch

  • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.

    Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

  • Het laatste wat je wil is dat je vakantie wordt verziekt door een infectieziekte. Daarom is het van belang dat je al vóór vertrek nagaat welke infectieziekten op jouw reisbestemming voorkomen, en dat je je tijdig tegen die ziekten laat inenten. De meest voorkomende infectieziekten zijn buiktyfus, dtp (difterie, tetanus, polio), gele koorts, hepatitis A, hepatitis B, mazelen, TBC (tuberculose), dengue (knokkelkoorts) en malaria. Voor persoonlijk advies of een inenting kun je o.a. terecht bij de GGD. De tarieven voor vaccinaties kunnen per GGD verschillen. Sommige vaccinaties beschermen je lichaam levenslang, terwijl andere om de zoveel jaar vernieuwd moeten worden. Hoewel je je tot vlak voor een reis kunt laten vaccineren, is het aan te raden om er op tijd bij te zijn. In een ideaal scenario neem je reeds zeven maanden voor vertrek contact op met de GGD of een particuliere instelling

  • Virginia – welke stekker heb je nodig?

    Ga je op reis naar Virginia, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Virginia gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

    Stekker type AStekker type B