10
België het-fort-van-breendonk
aticketto was hier 30 Sep 2019
Ongeveer 20 kilometer ten zuiden van Antwerpen ligt het Nationaal Gedenkteken van het Fort van Breendonk. Het fort is vandaag de dag één van de best bewaarde kampen van Europa. Het Fort van Breendonk werd oorspronkelijk gebouwd ter verdediging van Antwerpen. Van september 1940 tot september 1944 werd het fort gebruikt als concentratiekamp. Ruim 3500 mensen zijn hier door de nazi’s geïnterneerd. Er is veel aandacht voor persoonlijk verhalen en gebeurtenissen. Tijdens je aangrijpende bezoek ontdek je de werf waar de gevangen dwangarbeid moesten verrichten, de folterkamer, de douches en de executieplaats. Je wordt met behulp van een audio-gids rondgeleid. Dit wordt aangevuld met 15 video’s die de getuigenissen van oud-gevangenen weergeven wat beschikbaar is in vier talen: Nederlands, Frans, Engels en Duits. Ongeveer 70 foto’s in allerlei formaten kom je onderweg tegen waarop verschillende thema’s worden afgebeeld zoals de kantine van de SS’ers, de ‘beulen van Breendonk’, het dagelijkse appel, het voedsel, de gevangenen en de ziekenboeg van het kamp. Maar wat het meeste bijblijft is ongetwijfeld de portrettengalerij. Van 21 gevangen verneem je wie ze zijn, waarom ze gearresteerd zijn, wanneer ze in Breendonk zaten, naar welke kampen ze gedeporteerd werden, of ze de oorlog overleefden, wat ze na de oorlog uitgevoerd hebben. Trek minstens 2 uur uit voor een bezoek.
Cultuur Highlight
  • Indrukwekkend en informatief
  • Voor iedereen die interesse heeft WWII
  • Makkelijk bereikbaar
Review geplaatst op 2019-11-01
10
Turkije Istanbul
HdWPhotography was hier 31 Dec 2018
Wij zijn in alle jaargetijden hier geweest van maart, tot hoogzomer en in het naseizoen. Net buiten het hoogseizoen is de temperatuur aangenamer als je actief wilt zijn en het is er dan iets minder druk. Maar er zijn altijd veel mensen in deze miljoenenstad (inwoners en toeristen). Istanbul zelf is een geweldig mooie stad, waar voor iedereen iets te vinden is, cultureel is er een overvloedig aanbod, teveel om op te noemen. Voor fotografen is het een walhalla, er is voor iedereen wel iets: van straatfotografie, portretten, gebouwen tot natuur rondom de grote Bosporusrivier. Ook dit gebied zou ik zeker niet overslaan bij een bezoek aan Istanbul. En nadat je alle must sees gezien hebt, die zeker de moeite waard zijn, ga dan ook eens van de gebaande paden af en bezoek het Istanbul van de inwoners. Na 5 bezoeken zijn wij er nog steeds niet uitgekeken en ondanks wat mensen soms zeggen, over het algemeen is de bevolking van Istanbul heel vriendelijk en behulpzaam. Wij hebben er tot nu toe alleen maar leuke ervaringen opgedaan.
Stad
  • Fotografisch een topstad
  • Veel cultuur
Review geplaatst op 2019-10-31
8
Australië Brisbane
saskiahamminga was hier 31 Jul 2019
Brisbane is een verrassend leuke stad om te bezoeken. Veel mensen blijven hier maar kort op doorreis langs de Oostkust van Australie, maar dat is eigenlijk jammer. Het is de hoofdstad van Queensland en is met 2,2 miljoen inwoners de op twee na grootste stad van Australië, na Sydney en Melbourne. Maar de stad voelt niet groot aan; de sfeer is gemoedelijk en relaxt. De subtropische stad ligt rondom de Brisbane River tussen heuvels en staat bekend om het zachte klimaat. Er is dan ook een kunstmatige zandstrand midden in de stad, er zijn gezellige marktjes, uitgaansgelegenheden en zelfs plekken om de barbecuen. Het is ook leuk om de 'Brisbane' letters op te zoeken langs de South Bank. De enorme letters zijn oorspronkelijk in 2014 neergezet voor de G20 top die hier toen was. Ze bleken zo populair dat ze deze hebben laten staan (en vervangen door letters van sterker materiaal). Het is ook leuk om in Brisbane de Story Bridge die over de Brisbane River ligt te beklimmen. Je kunt er overheen rijden, maar ook onder begeleiding van een gids de brug beklimmen en zo de stad vanaf tachtig meter hoogte zien terwijl je op het hoogste punt van de brug staat, heel gaaf!
Stad
  • Gezellige marktjes
  • Gratis met de ferry over de rivier
  • Veel gezellige barretjes en restaurants
  • Kunstmatig zandstrand in de stad
  • Relaxte en vriendelijke sfeer
  • Heerlijk weer (meestal)
  • Kan druk zijn met toeristen
Review geplaatst op 2019-10-30
8
Italië Venetie omgeving
schenkel was hier 30 Sep 2019
Wat een prachtige stad is Venetie,oke platgelopen door toeristen maar blijft toch nog wel bijzonder.DE prachtige oude gebouwen,de vele kanalen en hun bruggentjes maar ook de prachtige Venetiaanse gondels mogen niet vergeten worden.Ga zeker niet alleen op pad maar neem een gids die echt alles weet over deze plek. Wij waren hier vorige week en het was goed tedoen.Tuurlijk was het druk maar niet overdreven. Vergeet zeker niet de achteraf straatjes die zijn rustiger en ook hier is genoeg te zien. Ga niet zitten op het bekende San Marco plein voor een capuccino kost hier ongeveer 10,00Euro. Een paar straatjes achteraf ben je een stukje goedkoper uit. Alle transport moet hier over water en dat maakt het ook duurder
Regio
  • Zoveel tezien als je maar goede schoenen aan hebt.
  • Voorjaar en najaar zijn minder druk
  • Je kan hier een dag zoet brengen
  • Zitten op de traptreden op het San Marcoplein is verboden en politie haalt je hier vanaf.
  • Alles is vrij prijzig
  • er komen ongeveer 50.000 bezoekers per dag in het hoog seizoen
  • Neem zelf iets van water mee .
Review geplaatst op 2019-10-24
9
Chili Lauca NP
neretslok was hier 31 Aug 2019
Reizigers die naar het bijna mythische Noord Chili gaan, gaan vaak alleen naar San Pedro de Atacama. Vreemd genoeg slaan ze Lauca Nationale Park meestal over. Dit park, dat enkele honderden kilometers noordelijker ligt, is te bereiken door naar de stad Arica te vliegen en vervolgens naar Putre te rijden, 135 km verderop. Naar Putre maak je een spectaculaire klim van 0 naar 3500 meter over de goed berijdbare weg nr.11. Even na Putre rijd je het Reserva Natural las Vicuñas binnen. Dit onderdeel van Lauca mag je een van de mooiste landschappen ter wereld noemen. Steeds zie je de vele met sneeuw bedekte vulkanen. Verder is het gebied heel surrealistisch: droog en dor met rotsen in grillige vormen en torens van zand en zout. Het zijn de vage bruine en bijna paarse pasteltinten van de bergen aan de rand van de vlakte die het landschap kleur geven. Na bijna 100 km volgt de Salar de Surire, de grote witte zoutvlakte met flamingo’s en vicuna’s. Een onwerelds decor dat je regelmatig de ogen doet uitwrijven: is dit wel echt? Als je om de zoutvlakte heen rijdt zie je de prachtige panorama’s steeds uit een ander perspectief. Als je vanaf Putre de andere kant opgaat, en weg nr. 11 dus gewoon blijft volgen, kom je na 65 km, bij de Chileens-Boliviaanse grens, waar Lago Chungara ligt. Hier liggen ook de tweeling vulkanen Pomerape en Parinacota, op maar liefst 4590 meter hoogte. De blik op deze reuzen is onvergetelijk mooi. Zonder Lauca is je Noord Chilireis zeker niet compleet!
Highlight
  • (Nog) rustig, je ziet letterlijk geen mens
  • Fantastische fotogenieke entourage
Review geplaatst op 2019-10-23
9
Ethiopië
ClaudiaN was hier 31 Aug 2018
Als Ethiopië niet op je 'bucketlist' staat, dan zou het er toch eigenlijk wel op moeten staan. Het is een enorm land - het grootste geheel door land omgeven land in de hele wereld - met unieke culturen, een divers landschap, ongelooflijke door de mens gemaakte creaties zoals de in de rotsen uitgehouwen kerken van Lalibela. Deze elf kerken worden zelfs het achtste wereldwonder genoemd. De rijke geschiedenis van Noord-Ethiopië met veel kastelen en kerken. Zuidwaarts zijn de zes of zeven kratermeren in de Rift Valley de thuisbasis van een groot aantal vogels en zeedieren. Nationale parken met hun exotische vogels, dieren en planten dragen bij aan de schoonheid van de regio Rift Valley. Verder naar het zuiden ligt de Omo-vallei met zijn populaire etnische schatten. Hier leeft ongeveer 50% van de Ethiopische etnische groepen: de Konso met hun terrasvormige landbouw en rituelen; de Mursi met hun kleiplaatjes en barbaarse levensstijl; de Hamer met hun bulljump ceremonie, die jonge mannen moeten meemaken om zich te kwalificeren voor volwassenheid; en de Karo met hun bodypainting en -versiering. En er zijn niet veel toeristen, voornamelijk vanwege aanhoudende misvattingen van het land na de hongersnood van 1984. Bekijk het nu, voordat alle anderen erachter komen wat een ongelooflijk land Ethiopië het is.
Land
  • de stammen in het zuiden die er nog echt hun eigen tradities en rituelen op na houden
  • nog zeer weinig toerisme
  • de ondergrondse rotskerken van Lalibela die ook wel 8e wereldwonder worden genoemd
  • talloze soorten apen waaronder de Galada bavianen die alleen in Ethiopie te zien zijn.
  • talrijke soorten vogels
  • Grote variatie aan landschappen van groene bergtoppen in het Noorden tot woestijngebieden in het Zuiden
  • openbare toiletten zijn niet normaal smerig
  • Op de meeste plaatsen zijn nog niet echt redelijke hotels dus je moet niet te nauwkeurig zijn.
  • Soms worden toeristen met stenen bekogeld
  • Niet overal even veilig, ben er zelf ook beroofd helaas
  • helaas nog veel onrust en opstootjes
Review geplaatst op 2019-10-21
8
Nicaragua
Tessy71 was hier 31 Aug 2019
Back to Basic is wat er bij me opkomt als ik aan onze vakantie terug denk. Nicaragua is een arm land en de rellen van afgelopen jaar heeft het toerisme geen goed gedaan. Wat een avontuurlijk land, waar we vulcano boarden vanaf een werkende Cerro Negro vulkaan, en we hebben de lava zien stromen in de Masaya en de werkende Telica vulkaan beklommen. Waar we na een hele mooie rit door de jungle ook nog getrakteerd werden op een grot vol vleermuizen. Verkoeling zochten we in de Stille oceaan, grote golven waar we indoken en een hotel op het puntje van de rots, met een kamer waar je de zon de zee in ziet zakken. Het paradijs Little Corn Island. Gedoken en gesnorkeld in de Caribische zee, mooi koraal en volop vis, roggen en zusterhaaien. De jungle, na anderhalf uur varen van San Carlos kwamen we het plaatsje Sabalos, midden in de jungle. Zo genoten van de verschillende soorten apen, papegaaien en de vlinders. Een waar paradijs. Voor het vertier zijn we naar Leon geweest, een stad waar je zelfs in de nacht veilig bent. Midden in de stad het kathedraal beklommen en genoten van het uitzicht over de stad. En dan nog niet te vergeten het mooie eiland Ometepe, de relaxte sfeer en zoveel te doen. Het eten in Nicaragua is lekker met verse producten. De mensen zijn er zo ontzettend vriendelijk en behulpzaam dat we ons geen moment onveilig hebben gevoeld.
Land
  • niet duur
  • de hitte
Review geplaatst op 2019-10-09
10
Spitsbergen
Menno Schaefer was hier 31 Jul 2019
Spitsbergen, een bestemming die niet iedereen zal aanspreken omdat het er niet echt warm is en ook niet heel warm zal worden. Je bent iets van 1000km verwijderd van de Noordpool. Maar als je van natuur, rust houdt dan is dit toch een bestemming waar je versteld van zal staan want het is hier prachtig. Wij zijn met een zeil/motorboot rondom Spitsbergen gevaren, iets wat niet altijd kan vanwege het poolijs. Wil je altijd contact houden met de rest van wereld via internet dan zit je hier verkeerd. Je bent als je eenmaal uit Longyearbyen bent compleet van de buitenwereld afgesloten want er is geen wifi en geen telefoon verbinding. Ik vond het heerlijk en ook wel apart tegelijk. Maar doordat het 24 uur per dag licht is heb je er ook geen behoefte aan. Je vaart langs de mooie kustlijn van Spitsbergen. Je komt onderweg van alles tegen van vogels die met de boot meevliegen, walvissen die door de zee heen gaan en hun staart laten zien, walrussen op het land maar ook op ijsschotsen en nog eens de uitzichten het mooi licht en de stilte. Je maakt ongeveer 2 landingen per dag. Je gaat dan met een rubberboot naar de kant en gaat daar dat stuk van Spitsbergen al lopend verkennen Waar je aan land gaat is wisselend en kan overal zijn. Wij hadden de keuze een lange wandeling of een korte met meer tijd voor het maken van foto's. Aan land hebben we rendieren, poolvossen en walrussen gezien. Het is een vakantie echt buiten de gebaande paden en erg de moeite waard. Ik zeker nog eens die kant op.
Land
  • Rust, Natuur, Buiten gebaande paden.
  • Geen.
Review geplaatst op 2019-10-04
9
Australië Kakadu NP
saskiahamminga was hier 31 Jul 2019
In Kakadu National Park bezoeken we, samen met 'wildman Chizo', een bevlogen gids die groot fan is van dit gebied, Ubirr. Deze magische plek, zeker voor de aboriginals, is een steenformatie en gebied in het Nationaal park Kakadu in het Noordelijk Territorium van Australië. Delen van de film Crocodile Dundee zijn hier opgenomen, vertelt Chizo ons. Dit gebied staat op de Unesco Werelderfgoedlijst en is vooral bekend door de rotsschilderingen van de aboriginals. Ubirr ligt ongeveer 40 km van Jabiru en is in periodes van hevige regen beperkt is toegankelijk. Er is een wandelroute die bezoekers leidt langs de belangrijkste rotsschilderingen. Na een warme en zeer interessante wandeling langs de rotstekeningen beklommen we een enorme rots, vanaf waar we schitterend 360 graden uitzicht over de omgeving hadden, zo mooi! In de verte zagen we wilde zwijnen drinken bij een waterplas en ontelbare vogels vliegen. Wat een mooi gebied. Chizo vertelde ons niet te dicht bij een grote opstaande rots te komen: deze is heilig voor de oorspronkelijke bewoners en het wordt niet gewaardeerd hier naartoe te lopen.
Highlight
  • Met gids is het nog interessanter: die kan veel vertellen over de oorspronkelijke bewoners en de rotstekeningen
  • Echt Australie- outback gevoel
  • Wildlife (zoals kleine rots kangeroos en wilde zwijnen)
  • Veel rotstekeningen
  • Niet druk
  • Prachtig landschap
  • Het kan er heel warm zijn (wij waren er in hun winter (juli / aug) en dan is het goed te doen (maar nog steeds erg warm)
Review geplaatst op 2019-09-25
10
Groot-Brittannië jurassic-coast
aticketto was hier 30 Jun 2019
Jurassic Coast zit vol met verrassingen. Tussen Exmouth en Swanage vind je misschien wel het mooiste stukje kust wat Engeland te bieden heeft. Het gebied is zo’n 150 kilometer lang en bestaat uit hoge kliffen, uitgestrekte stranden, paradijselijke baaien en pittoreske vissersdorpjes. Maar wat Jurassic Coast zo uniek maakt zijn de fossielen van dinosaurussen en zeedieren. Hier neem je een duik in de geschiedenis van 185 miljoen jaar geleden tot het heden. Je kunt zelf op zoek gaan of aansluiten bij een excursie. De beste plek om te zoeken is tussen Lyme Regis en Charmouth, waar nog steeds dagelijks fossielen worden gevonden. De kust is ook ideaal voor wandelliefhebbers. Het is onderdeel van de 1000 kilometer lange South West Coast Path National Trail. Je kunt de route overal oppakken en op veel plekken zijn parkeerplaatsen. Enkele hoogtepunten langs de route zijn; Lulworth Cove, Durdle Door, Portland Bill, Chesil Beach en Lyme Regis.
Regio
  • Gevarieerde kustlijnen
  • Mooi stadjes met veel geschiedenis
  • Makkelijk bereikbaar
  • Parkeerkaartjes zijn op meerder plekken geldig
  • Druk tijdens vakantieperiodes
Review geplaatst op 2019-09-22
9
Panama playa-venao
Goeie Reis was hier 30 Jun 2019
Playa Venao is een bijzondere plek in Panama. Je moet er iets voor over hebben om er te raken, maar het is er dan ook heerlijk rustig. Zeker als je wat verder logies zoekt dan het populaire hostel Selina. Je kan er heerlijk surfen, strandwandelingen maken. Vlakbij kan je ook walvissen gaan spotten tijdens een excursie naar Isla Iguana. Wij verbleven hier 4 dagen en hebben ons geen moment verveeld.
Natuurgebied Strand Zee Activiteit Highlight
  • surfen
  • heel rustig
  • moeilijk te bereiken zonder eigen wagen
Review geplaatst op 2019-09-18
8
Panama Boquette
Goeie Reis was hier 30 Jun 2018
Tijdens een gezinsreis naar Panama was Boquette een heel fijne stop. Dit is zeker één van de toeristische plekken van Panama, maar dankzij het veelvoud aan activiteiten die je hier kan doen, brachten we een heerlijke tijd door. We gingen raften, wandelden naar watervallen, paardrijden, gingen zwemmen in een kleine canyon,... Voor ons was de drukte een fijne afwisseling na even weg van de wereld geweest te zijn in Playa Venao. Daarna zochten we opnieuw rustigere oorden op.
Highlight
  • Veel activiteiten
  • Toeristischer dan andere plekken in Panama
Review geplaatst op 2019-09-18
9
Zuid-Afrika stellenbosch
Dalix was hier 30 Sep 2015
Een aanrader is om in Zuid-Afrika naast de wildparken ook de wijnstreek te bezoeken. Dit land staat immers bekend om haar uitstekende wijnen. Wij deden dit in Stellenbosch, waar we op een prachtig en uiterst gastvrij wijnlandgoed verbleven. L’Avenir ligt op een schitterende plek tussen de wijnvelden en maakt haar eigen wijn. Daar waar je in zo’n beetje heel Zuid-Afrika een mierzoet glaasje limonade als welkomsdrankje aangeboden krijgt, is het daar een heerlijk glas wijn naar keuze. Uiteraard zelf geproduceerd. L’Avenir heeft verder een zeer goed restaurant, een mooi zwembad, prachtige kamers en is niet duur. In Stellenbosch zelf is het leuk om een bezoek aan ‘Oom Samie’ te brengen, een knus winkeltje dat gestart is in 1904 en er nog steeds zo uit ziet. Gegarandeerd dat je hier een leuk souveniertje voor thuis vindt. Tijdens ons verblijf huurden we fietsen en deden een tour door de omringende wijnvelden. Bij verschillende wijnboeren mochten we de plaatselijke wijnen proeven. De mensen waren erg vriendelijk en we kregen een uitgebreide uitleg over het productieproces. En na een dag fietsen door het glooiende landschap trakteerden we onszelf uiteraard op een glas koude Sauvignon Blanc bij het zwembad en genoten van de ondergaande zon. L'Avenir is absoluut een bezoek waard!
Regio
  • Prachtige fietstochten
  • Vriendelijke mensen
  • Mooie omgeving
  • Heerlijke wijnen
  • Niet duur
  • Geen
Review geplaatst op 2019-09-12
9
Australië Daintree NP
saskiahamminga was hier 31 Jul 2019
Een absolute aanrader als je in Queensland bent. Even weg van de relatieve drukte van de (prachtige) kust kun je hier heerlijk verdwalen in het dichte en groene regenwoud. Het Daintree regenwoud is het oudste regenwoud op de wereld. Deze jungle bevat een ongelofelijke verscheidenheid aan plant- en diersoorten. Er zijn zelfs bomen ontdekt hier die volgens wetenschappers al lang uitgestorven waren. Wij gingen een middag met een lokale gids het regenwoud in, die ons vertelde over de bijzondere planten, de oorspronkelijke bewoners en ons liet zien welke planten en bomen giftig zijn voor de mens (veel!) en welke geneeskrachtige werking hebben. Heel bijzonder en super interessant. Er zijn vanuit de regio vele leuke uitstapjes te boeken naar het regenwoud: met een gids op stap, kajakken, canopy tochten, op zoek naar krokodillen, noem maar op. Het bijzondere aan dit regenwoud is dat het op een aantal plekken letterlijk grenst aan de schitterende stranden, wat het een nog mooiere bestemming maakt, met het Great Barrier Reef zo dichtbij. Ook de bedreigde vogel de kasuaris loopt hier rond. Je wordt gewaarschuwd rustig te rijden door vele borden langs de weg.
Highlight
  • Rust
  • veel te doen
  • de stranden vlakbij
  • Wildelife, zoals krokodillen, vogels, insecten
  • Zo groen, schitterende natuur
  • het kan er regenen :-)
Review geplaatst op 2019-09-08
8
Roemenië Donau-delta
agrotewal was hier 30 Jun 2019
De Donaudelta, een schitterend natuurgebied (biosfeerreservaat) is maar liefst 5800 km2 groot. Het grenst aan het Biosfeerreservaat Doenajsky dat in de Oblast Odessa van Oekraïne ligt. In het hele gebied komen heel veel watervogels voor, dat heeft vooral te maken met de samenstelling van het gebied. Moerassen, riet en bossen die tijdens de lente en de herfst overstromen. Het biedt meer dan 300 soorten vogels een goed rustplaats tijdens de trek, maar ook in de zomer en winter zijn er veel vogels te vinden. Je kunt vanaf Camping Lacul Murighiol Str. Mahmudiei, 827150 Murighiol, Dobroedzja / Roemenië met een bootje de delta bezoeken voor ongeveer 40 euro pp. Verder zijn er veel oude dorpen met houten huizen in de delta.
Regio
  • pelikanen in hun habitat
  • leuke camping
  • Roemenie is nog goedkoop
  • excursie met bootje op de delta
  • mogelijkheden te over om vogels te spotten
  • weinig toerisme
  • vooral in het voor-en najaar kan het koud zijn tijdens de excursie
Review geplaatst op 2019-09-07