9
Nederland Naardermeer
Graaf was hier 01 May 2019
Rondje Naardermeer is een mooie wandeling van ca. 20 kilometer. Het is middels bordjes van Natuurmonumenten bewegwijzerd. Voor mensen in de omgeving van het Gooi, kun je een fiets op meerdere plaatsen langs de route stallen, wil je met de auto komen kun je het beste bij Stadszicht in Naarden parkeren (hier vertrekken ook de vaartochten van Natuurmonumenten). Je kunt de route ook lopen vanaf de trein station Naarden-Bussum, op internet kun je ook een mooi kaartje printen van deze NS wandeling. Er zijn maar een paar plekjes waar je echt het Naardermeer kunt zien, langs de noordkant zijn een paar uitzichtpunten, met bankjes, alleen in het voor en najaar kun je op meerder plekken het meer door de bomen zien. Aan de zuidkant kun je naar een vogelkijkhut lopen aan de rand van het meer. Aan de zuidwestkant, nabij de molen van Ankeveen, heb je verwilderde ondergelopen weilanden, welke nu een paradijs voor vogelspotters zijn geworden. Bij "de Machine" kun je ook wat drinken. Dit gebouw dateert nog uit de tijd (1883-1886) dat hier een stoomgemaal stond en ze hebben geprobeerd om het Naardermeer droog te leggen. Het Naardermeer is het oudste beschermde natuurgebied van Nederland. Deze prachtige rondwandeling is helemaal gratis.
Stad
  • rustig wandelen in de vrije natuur
  • Lekker weg in eigen land
  • weinig mogelijkheden om over het water te kijken
Review geplaatst op 2020-08-02
8
Luxemburg Clervaux
Barga was hier 01 Jul 2020
Foto-tentoonstelling Family of man Vorig week hebben wij tijdens een korte trip naar Luxemburg “Family of Man” in Clervaux bezocht, een spraakmakende tentoonstelling. Edward Steichen was een Amerikaans fotograaf met Luxemburgse roots. Hij was curator fotografie van het beroemde Museum of Modern Art in New York. In 1955 heeft hij een fantastische verzameling foto’s van 273 fotografen uit 68 landen samengebracht. De tentoonstelling trok in de jaren ’50 en ’60 zo’n 9 miljoen bezoekers. In 1964 eindigde de rondreis van 10 jaar over de wereld en werd de tentoonstelling door de Amerikaanse regering aan Luxemburg geschonken. Op verzoek van Steichen heeft deze in het Chateau van Clervaux haar definitieve plek gekregen. De tentoonstelling bestaat uit ruim 500 zw-w foto’s met allerlei thema’s uit het leven, van geboorte tot aan de dood, zoals liefde, verdriet, gezinsleven, oorlog en vrede, moeder en kind, relaties, vriendschap en school. Bijzonder is, dat de foto's niet op land of fotograaf gerubriceerd zijn, maar op thema, waardoor je een originele opstelling krijgt van 1 onderwerp met beelden uit de hele wereld. Het is een zeer indrukwekkende tentoonstelling en een must-see voor fotografie liefhebbers van de Columbus community. Openingstijden: van 1 maart tot 1 januari te bezoeken en van woensdag t/m zondag tussen 12.00 en 18.00 uur Toegangsprijs: € 6 / gereduceerd tarief: € 4 / kinderen en jongeren t/m 21 jaar gratis www.visit-clervaux.lu/nl/clervaux/family-of-man
Stad
  • Rustige sfeer
  • Prachtige locatie
  • indrukwekkende foto-tentoonstelling
  • Verlichting ruimte niet overal optimaal
  • relatief weinig begeleidende teksten bij de foto's
Review geplaatst op 2020-07-28
8
Zuid-Afrika
Agrotewal was hier 01 Oct 2017
Skukuza een van de grootste rest camps in het krugerpark heeft een grote aantrekkingskracht op mij omdat hier vlakbij een vogelhut te vinden is bij lake panic. Die vogelhut is prachtig, zeker een van de mooiste van het park en als je 's morgens meteen bij het openen van de poort die kant op rijdt heb je dit moois waarschijnlijk voor jezelf. Waar anderen speuren naar roofdieren, kun je de natuur zien ontwaken aan het water. Verschillende ijsvogel soorten duiken bij herhaling het water in op jacht naar voedsel, roerdomp, wevers, jezusvogel, afrikaanse ooievaar kortom veel vogels. Maar ook krokodillen glijden door het water. En met een beetje geluk komt er groot wild om te drinken. Ik heb er meerdere ochtenden een paar uur gezeten en me heel goed vermaakt, terwijl mijn camera overuren maakte.
Safari Onderwaterwereld Bergen Lekker Eten & Drinken
  • met een beetje geluk zie je groot wild bij de waterkant
  • rustige plek waar je uit de auto mag
  • krokodillen
  • enorme verscheidenheid van vogels
  • vogelkijkhut bij lake picnic
  • het mooist heel vroeg in de ochtend.
Review geplaatst op 2020-07-22
10
Kirgizië
Graaf was hier 01 Jul 2020
Kirgizië een land aan de Zijderoute, is een prima land om solitair te bezoeken en niet in een gejaagde Zijderoute-reis met meerdere landen. Het land heeft een prachtige natuur, is overwegend groen met veel bergen. Behalve in de hoofdstad Bisjkek, de noordkant van het Yssik Kul en Karakol, zijn er geen hotels. In het hele land is een goed netwerk van Homestays opgezet, je kunt vrijwel overal bij de mensen thuis slapen. Je kunt overal informatie inwinnen bij de CBT (Community Based Tourism, lokale VVV) en zij kunnen je adressen geven, je kunt ook in een yurt overnachten, en in sommige plaatsen ook fietsen huren. Hoogtepunten in het land zijn het Issyk Kul meer, Karakol en omgeving, het Son Kul meer op de Son Kul Plateau, de oude citadel van Koshoi Korgon, de karavanserai in de prachtige Tash Rabat Vallei, de Nieuwe Moskee in Naryn, Burana (met de Burana minaret, ruïnes en een veld met stenen petrogliefen in de Chuy Vallei) en de hoofdstad Bisjkek, veel oude Sovjet gebouwen naast moderne, niet echt een hoogtepunt, maar wel genieten van de lokale bevolking die in het weekend overdag in de parken komt recreëren en ’s avond bij de feestelijk verlichte fonteinen op het grote plein te vinden is. Verder kun je in de bergen toezien hoe ze paarden melken, de paardenmelk vers proeven of de gefermenteerde kümüz proberen. In Kochkor en omgeving kun je kijken hoe vilt gemaakt en ook een workshop volgen. En zeker een hoogtepunt is om een man met zijn afgerichte adelaar zien jagen.
Land
  • heerlijke wodka en cognac te koop voor spotprijzen
  • je bent zó ontzettend welkom bij de lokale bevolking
  • nauwelijks westerse toeristen
  • prachtige, rustige wandelgebieden
  • 's middags vaak regen in de bergen
Review geplaatst op 2020-07-20
9
Finland
Agrotewal was hier 01 May 2019
Rovaniemi is een gezellige stad net boven de poolcirkel in Finland. Mijn man heeft zijn zinnen gezet om hier langs te gaan, hij popelt om de kerstman in het echt te zien. Gekker kan bijna niet in mei rijden we door het kleine stadje. Leuke winkeltjes en uitnodigend om een kopje koffie te drinken rijden we toch door. Nog zo'n 8 km voor het geboortedorp van de Kerstman zichtbaar wordt. Het is ijskoud, het regent en het is grijs buiten en toch hangt er een heel speciaal sfeertje. Manlief kan niet wachten en gaat op zoek naar Santa Claus zoals hij hier genoemd wordt. Ik volg maar schoorvoetend, voel me een beetje zot om als volwassene deze man te vereren met mijn bezoek. Als ik mijn eigen man zie in gesprek met Santa Claus in vol ornaat, bloeit mijn hart op. Hij geniet, de kerstman neemt alle tijd en gaat in vloeiend Engels in op alle vragen. Na 10 minuten zegt hij dat er nog een goede invaller gezocht wordt, Hans zou met zijn witte haar bijzonder geschikt zijn. Als je in Finland bent en je wilt de magie ervaren van een legende dan is dit een aanrader. Santa Claus is er altijd, compleet met elfen. Zelfs volwassenen vinden even het kind terug in zichzelf.
Land
  • je kunt er in de camper overnachten
  • in het voorjaar en zomer erg rustig
  • magische plek waar sprookjes uitkomen
  • een themapark en winkeltjes met heerlijkheden
  • postkantoor waar je een speciale postzegel en stempel kunt kopen
  • een park met dieren die leven bij de poolcirkel
  • bezoek en gesprek is gratis
  • Bezoek aan het huis van de Kerstman
  • in de winter kan het er erg druk zijn
  • op de foto met de kerstman is kostbaar
Review geplaatst op 2020-07-15
5
Colombia San Andrés and Providencia
Travelbag was hier 01 Oct 2019
Colombia stijgt op de lijst van veel reizigers. Men zoekt naar plekken die je kunt ontdekken, zonder daar met honderden andere toeristen rond te lopen. Tierradentro is zo'n plek. Het is de tweede archeologische site van het land waar hypogea (grafkelders) en monumentale beelden zijn gevonden. Toch wemelt het er niet van de toeristen (tijdens mijn bezoek drie andere bezoekers). Het is een plek waar je historie en actief bezig zijn(wandeling van een aantal uur) kunt combineren. Er zijn ondergrondse grafkelders te vinden. Door wie ze zijn gebouwd, hoe en wanneer is nog steeds een raadsel. De grafkelders en beelden liggen op verschillende plekken en hoogteniveaus. Goede wandelschoenen en een beetje conditie is wel aan te raden. Vroeger waren de tombes onbeschermd, maar tegenwoordig liggen ze onder afdakjes en worden ze bewaakt. De tombes liggen onder de grond. In een smalle doorgang klim je op ongelijke treden van behoorlijke hoogte naar beneden en weer omhoog. Soms verdwijn je meer dan 7 meter onder de grond. Een zaklamp is nodig om de decoraties en de beschilderingen beneden te kunnen bekijken.Het gebied waarin de grafkelders liggen, is lang afgesloten geweest, omdat het er niet veilig was. De plek kan je bekoren als je van grafkelders en historie houdt.
Regio
  • Voor de liefhebber van graftombes
  • Gezien het de 2e archeologische site van het land is, moet je hem bezoeken
  • Actief gecombineerd met cultuur/historie
  • Nog een plek waar het niet wemelt van de toeristen
  • Het ligt wat afgelegen van de route
  • Zaklamp mee om de schilderingen beneden goed te kunnen bekijken
  • Je moet tegen kleine ruimten kunnen
  • Je moet goed ter been zijn
Review geplaatst op 2020-07-12
8
Spanje Fuerteventura
J. was hier 01 Feb 2020
Is vanouds een zeer betrouwbare reisorganisatie ! Onze reis naar fuerteventura was een zeer bijzondere ervaring - Rural Eraa Corte was en is een geweldige plek / daar voel je je op je gemak een wordt je hartstikke verwend. Het eiland is heel bijzonder / ruw en ook aantrekkelijk.
Regio
  • Geen
Review geplaatst op 2020-07-08
9
Colombia Medellin
Nick_VL was hier 01 Feb 2020
Mijn eerste ervaring met Colombia, maar de tweede grote stad die ik aandeed naast Bogota. Medellin is duidelijk een veel groenere stad dan Bogota, wat het ook een paar aantrekkelijker maakt. De stad bruist van geschiedenis, gaande van de oorspronkelijke stammen tot de heerschappij van Pablo Escobar. De laatste hiervan is ook hetgeen waar bijna iedereen aan denkt als ze Medellin horen. Er is nog steeds veel te merken van zijn heerschappij, vooral in de wijk die hij zelf heeft gebouwd voor de lokale bevolking. Ik wil deze geschiedenis natuurlijk niet verheerlijken, maar het blijft wel interessant om hierover te leren. Ook commune 13, ooit bekend als gevaarlijkste wijk ter wereld, is ondertussen één van de veiligste plaatsen. Ook de perfecte plaats om te genieten van lokale street art en street food. Je merkt dat het toeristisch is geworden, maar zeker een bezoek waard. Medellin is een vrij jonge stad en dat merk je duidelijk aan de verschillende restaurants en trendy winkels die hier opduiken.
Stad
  • street food en street art
  • makkelijk bereikbaar
  • groene stad
  • jong en modern
  • rijke geschiedenis
  • weinig engels gesproken
  • nog steeds veel (goedkope) drugs aanwezig
Review geplaatst op 2020-07-06
8
Verenigde Staten New Orleans
Nick_VL was hier 01 Sep 2019
Ondertussen de tweede keer ik deze stad bezocht en hoe meer ik hier kom, hoe beter mijn mening van deze stad wordt. De eerste keer ergerde ik mij mateloos aan de drukte op Bourbon Street, maar de tweede keer leer je hier over te kijken. Ook heeft deze stad veel meer te bieden dan enkel deze straat. De French Quarter is gevuld met een rijke geschiedenis en staat vol met spookhuizen en voodoo rituelen. Maar er is meer dan enkel deze buurt. Dit heb ik tijdens mijn tweede bezoek ook gemerkt. Magazine Street en Frenchmen Street zijn hier een perfect voorbeeld van. Wandel rustig door de villa's op Magazine street en bezoek enkele van de winkeltjes die hier prominent aanwezig zijn. Buiten de cultuur staat deze stad ook bekend om hun goed eten. Geniet van Cajun in de French Quarter of proef een echte PoBoy of Muffuletta in een typische keuken van Louisiana. Deze stad heeft veel te bieden, gaande van kunst en cultuur tot een gastronomische sensatie.
Stad
  • goed eten
  • veel cultuur
  • wegenwerken
  • Druk
Review geplaatst op 2020-07-06
10
Luxemburg
Dreamer666 was hier 01 Jun 2020
De Mullerthal trail is een wandelroute van 112 km doorheen het fascinerende landschap van klein Zwitserland in Luxemburg. De trail omvat 3 lussen die elk hun eigen karakter hebben. Er zijn verschillende parkeerplaatsen vanwaar men ook kleine stukjes van de routes kan doen zodanig dat deze trail, niet alleen voor de stevige wandelaars, maar ook voor dagjesmensen zeer geschikt is. Hoogtepunten zijn onder andere de prachtige Schiessentumpel waterval en de indrukwekkende Kallektuffquel, waar kalkhoudend water over een rots in een mooie poel stroomt. De kleuren die hierdoor op de rots ontstaan zijn fel en geven dit plekje een tropisch uitzicht. Ook de Wolfsschlucht moet je gezien hebben. Je wandelt hier door een diepe kloof tussen de groen bemoste rotsen, waar vroeger de wolven hun toevluchtsoord hadden. De perkop is nog zo'n highlight. Dit is een grote rots die je moet beklimmen d.m.v. ladders. De wandelpaden zijn goed onderhouden en de markeringen zijn duidelijk en overal aanwezig.
Land
  • het gebied is zo groot dat je bijna geen last hebt van andere toeristen
  • genoeg parking bij sommige van de highlights
  • heel fotogeniek
  • aanrader voor jong en oud
  • goed gemarkeerde paden
  • mooie natuur
  • bij een hete zomerdag kan het wel zijn dat er veel toeristen zijn aan de waterval
Review geplaatst op 2020-07-05
8
Namibië
Agrotewal was hier 01 Nov 2012
Dusternbrook Guest Farm, heeft de eer de oudste vakantiefarm te zijn van het land. Het ligt 50 km van Windhoek en is met de auto te bereiken. We zijn er een nacht geweest na een rondreis in Namibië. Ik zoek graag zelf onze locaties uit en heb bij Dusternbrook een hippo chalet geboekt bij een klein meertje met nijlpaarden. Overnachten in de natuur, zonder andere mensen in de nabije omgeving. Bij het meertje staat op een behoorlijk afstand nog een chalet maar dat is niet verhuurd als wij er zijn. De nijlpaarden scharrelen in de avond rond het chalet, wat gelukkig op palen staat. Vele diersoorten komen langs om te drinken, de vogels vliegen af en aan en in het donker hoor ik de hyena's huilen. Je kunt vrij wandelen, er zijn verschillende wandelparcours uitgezet, paardrijden onder begeleiding en de big cat tour is een aanrader. Toch zit er een addertje onder het gras, het houten chalet heeft geen klamboe en 's avonds krioelt het er van de insecten.Wij zijn met een safariauto naar de big cats gegaan en dat is een prachtige ervaring. Oog in oog met een luipaard of cheeta is iets wat ik nooit meer vergeet.
Land
  • Luxe overnachten in het hoofdgebouw, waarbij er verschillende leuke aanbiedingen zijn voor een tour
  • The Big cat tour, waarbij je luipaarden en cheeta's kunt zien
  • Goede vriendelijke ontvangst en lekker eten
  • betaalbare chalets bij een dam met nijlpaarden
  • Een zijn met de natuur
  • In het Hippochalet ontbrak een klamboe
  • Slechte weg er naar toe, niet sedan vriendelijk
Review geplaatst op 2020-07-04
9
Marokko Fezna
Wisseschout was hier 01 Mar 2020
In Fezna gelegen aan de R 702 tussen Tinnerhir en Erfoud kun je in de 10 meter diepe eeuwenoude irrigatiekanalen afdalen met een gids.[ Khattara's] Bij een bron in de bergen is een gat gegraven van 100 meter diepte. Om de 10 meter vervolgens gaten van 10 meter diep. De gaten dienen voor aanvoer van mens en materialen en afvoer van zand en rotsblokken. Verder zorgen ze voor zuurstof en licht. De kanalen moesten wel met elkaar verbonden worden en dat was gevaarlijk werk. Het water ging dan immers stromen en instortingsgevaar dreigde. Nu zie je dus duizenden hopen aarde in het landschap liggen en dat betekend dus allemaal schachten de diepte in. Een soort enorme mierenhopen. 65 jaar geleden stond er nog zo'n 3 meter water in, maar na aanleg van een dam zijn de ondergrondse kanalen droog gevallen en kan je er dus in afdalen en doorheen wandelen. De omgeving is ook erg mooi met rode zandduinen en na een flinke wandeling een rivier en als je nog verder wandelt een vreemd kunstwerk van een Duitser [ wat dat daar doet in de middle off nowhere ] Een trap van steen eindigend als een uitzichtpunt? Gebouwd in een soort piramide achtig blok. Zomaar verlaten van alles in het landschap. En met zonsondergang de rode duinen ingewandeld samen met de eigenaar en zijn kamelen en vele liters berber thee gedronken.
Highlight
  • De verassing van " de stairway to heaven " in de middel of nowhere
  • Toen wij er waren maar 2 andere toeristen gezien
  • Je mag er met je camper bij blijven overnachten voor een gering bedrag
  • Prachtige omgeving
  • Kleinschalig door de plaatselijke bevolking gerund en onderhouden
Review geplaatst op 2020-06-28
10
Rusland Openluchtmuseum-van-taltsy
Wisseschout was hier 01 Jun 2019
De sovjet-unie bouwde een waterkrachtcentrale in de Angara rivier en zo ontstond een enorm stuwmeer. De vele oude gebouwen moesten worden verplaatst en zo ontstond in de jaren 60 een volkenkundig openluchtmuseum. Wij reden er met onze eigen camper ernaartoe. Maar er gaan ook excursies vanuit Irkoetsk ongeveer 60 km hiervandaan. Het is een uiteenlopende verzameling van houten huizen, fort, kerken, watermolens, schuren, houten yurts. Eerst loop je door een schitterend bos met veel uitleg over de gebruiken van de Siberische stammen die hier leefden. Er zijn restaurantjes en je kunt zelfs naar een strandje en zwemmen. In de winkels worden typische Russische dingen verkocht zoals huiden en bontmutsen. In de kerk waren ze Russische liederen aan het zingen. Wij betaalden ongeveer 3 euro p.p, Rij je nog 30 km verder dan sta je aan het Baikalmeer.
Highlight
  • Heerlijk eten en drinken.
  • Dichtbij het Baikalmeer.
  • Goedkoop
  • Erg rustig.
  • Veel bloemen waaronder orchideeën in het bos.
  • In mooie omgeving
  • Goede uitleg in het Engels.
  • Slechte weg ernaar toe
Review geplaatst op 2020-06-17
9
Turkije Istanbul
Graaf was hier 01 Mar 2012
Ondergrondse Basiliek: Als je eens wat anders wilt in Istanbul, ideaal als het regent, of te heet is om in de stad rond te lopen, kun je de Basilica Cisterne of Yerebatan Sarnici bezoeken. Ingang is een klein gebouw aan het begin van de Yerebatan Caddesi, iets westelijk van de Hagia Sofia en de Blauwe Moskee, en de ligging is onder het Hippodrome. Als je de trappen afdaalt (na een kaartje gekocht te hebben) kom je in enorme onderaardse gewelven, 140 bij 70 meter met 336 zuilen van 9m hoog, 12 rijen met 28 zuilen waarop het fraaie bogendak van bakstenen rust. Dit onderaardse waterreservoir werd door de Byzantijnse keizer Justianus (527-565) vanaf 532 gebouwd. Het water kwam via een aquaduct (restanten ook nog te zien in de stad) uit het Belgrado-woud. De wanden en de bodem zijn 4,8 meter dik en de totale oppervlakte van het gewelf is 9800 vierkante meter, en het kan bijna 100.000 ton water bevatten. 2 zuilen staan op marmeren Medusa-hoofden, en er zwemmen ook enorme vissen rond. Later werd het nog gebruikt als waterreservoir voor het Topkapi-paleis. Daarna is het bouwwerk in de vergetelheid geraakt tot de 16de eeuw, toen mensen in huizen in de buurt van de Hagia Sofia water uit putten konden halen en zelfs vissen vangen. De eerste renovering vond in 1723 plaats, De tweede eind 19de eeuw. Bij een laatste restauratie en reiniging 1985-1987 werden er platformen en paden op steigers aangelegd. Nu kun je er dus onder muzikale begeleiding en fraaie verlichting doorheen lopen.
Stad
  • Prachtige locatie voor fotografen
  • Een bijzonder historisch bouwwerk
  • Om de hitte van de stad ontvluchten
  • Ook ideaal tijdens slecht weer
  • geen
Review geplaatst op 2020-06-16
9
Duitsland
TravelGoom was hier 01 May 2020
Op een half uur van onze oostgrens liggen de Dörenther klippen. Een rij zandsteenformaties bovenop de heuvels van het Teutoburger Wald. Het is een heerlijk avontuurlijk wandelgebied waarbij je soms echt moet klimmen. Het brede pad over de heuvelkam is onderdeel van de Hermannsweg. Ga je de kleine paadjes in dan loop je tussen de varens en heb je onverwacht (pas op!) een geweldig uitzicht over het Münsterland vanaf de kliftoppen. Je stapt letterlijk een heel andere wereld binnen die je nog avontuurlijker kan maken door de rotsformatie Höckenens Weib (gehurkte vrouw) te beklimmen. Iets dat veel mensen, kinderen voorop, doen. Er is een echte berghut waar je wat kunt eten en drinken. Sluit je dag af met een bezoek aan Bad Bentheim en bezoek daar evt. nog de hooggelegen burcht. Een ideale familiedag. Leuke weet: het paleis op de Dam is gemaakt van het zandsteen uit deze regio.
Bergen Budgetreizen Reizen Met Kinderen Kunst & Cultuur
  • ideaal familie-uitje in het buitenland
  • heuse bergsfeer inclusief berghut
  • verrassend en avontuurlijk
  • op zondag druk, kies een doordeweekse vakantiedag
Review geplaatst op 2020-06-06