10
Spanje Fuerteventura
stefanborkos was hier 01 jun 2019
Fuerteventura het eiland van de kale bergen. Maat toch spaarzaam groen in de dalen. Ik verbleef dit jaar in Costa Calma. En wel in hotel Santido H10 Playa Esmeralda. Een hotel voor volwassenen. Ondanks de vele gasten was het rustig om je heen. Het hotel super schoon met als indruk een beetje kluerig Afrikaans. Heerlijk en dicht bij de mooiste stranden. Het eten goed en de bedden super. Het uitzicht op zee is echt prachtig zowel vanuit de kamer. Om vanuit hier een mooie tocht per huurauto te maken is het makkelijk. Het verhuurbedrijf zit in het hotel. Mijn tocht was naar Pajaro met de grootste vergezichten naar het zuiden en verder naar Ajuy met zijn holen aan zee. Daarna de smalle en heerlijke hoge weg naar de Valle de Santa Ines met zijn uitzichten over het noordelijke deel. Een aan te bevelen dagtrip. En tevens het hotel is ook echt aan te bevelen voor wie een super verblijf zoekt. Wij waren er in juni 2019 en zoek het eens op in Google.
Regio
  • super hotel
  • prachtige uitzichten
  • geen vervelende opslokkende toeristen
  • vliegveld wel ver
Review geplaatst op 2019-07-11
8
Noorwegen Zuid- en westkust Noorwegen
schenkel was hier 01 jun 2019
Een prachtige plek het zuidelijkste puntje van het Noorse vasteland. Hier vind je het schiereiland Lindesnes,met de daarbij behorende vuurtoren.Vast gezien bij het mooie tv programma rond de noordzee ! Je kan bij aankomst je auto,bus,camper parkeren op de voor hun bestemde plaatsen.Daarna loop je naar de ingang. Je krijgt eerst een film tezien over hoe het hier vroeger was.Zeer de moeite waard. Daarna kan je de klim naar boven wagen,en evt een bezoek aan en in de vuurtoren brengen. Daarna een bezoekje aan de marineshop.
Regio
  • Er is ook een museum bij.
  • Je kan op eigen houtje lekker wandelen daar.
  • Alles word duidelijk gebracht wel in het duits of engels
  • In het voor seizoen zijn er nog weinig toeristen
  • Het is een eindje rijden om er tekomen
Review geplaatst op 2019-07-08
5
Frankrijk Parijs
Nick_VL was hier 01 mrt 2019
Al slenterend begaf ik mij doorheen de pittoreske straten van Parijs, ooit benoemd tot de stad van de liefde. Het was al enkele jaren geleden dat ik hier nog was geweest, maar naar mijn mening is Parijs al die liefde verloren doorheen de jaren. De charme die hier vroeger aanwezig was, is volledig verdwenen. Zelfs Montmarte, wat vroeger mijn meest favoriete plaats was in heel de stad omwille van al de kunstenaars die rond het gebied zwerfden, is nu een broedplaats van oplichters geworden die je ter plekke beroven van al de liefde die je nog had voor hun stad. Begrijp me niet verkeerd, Parijs heeft nog steeds voldoende interessante plaatsen en adembenemende uitzichten, maar de charme die ik ooit koesterde is nu verloren. Maar om in dezelfde plaats te vertoeven waar Ernest Hemingway vroeger leefde, deed wonderen voor mijn creativiteit. Merkwaardig om te zeggen dat mijn favoriete plaats in Parijs, nu een boekenwinkel genaamd ‘Shakespeare and Co’ is, eigen aan een oude, humeurige kat.
Stad
  • Iconische stad
  • Cultureel
  • Opdringerige oplichters
  • Druk
  • Vuil
Review geplaatst op 2019-07-07
8
Canada Hells Gate
neretslok was hier 01 jun 2015
Het is het meest logisch om, komende vanuit Vancouver en rijdend naar het oosten, bij de Canadese stad Hope de Highway 5 richting Kamloops te nemen, om door te gaan naar de bekende nationale parken van British Columbia en Alberta. Wij gunden onszelf een kleine ‘detour’ en sloegen bij Hope links af, richting Keefers en Lytton. We reden over een kleine bergweg parallel aan de woest stromende Fraser River tot aan een plek die Hell’s Gate heet. Een ritje van zestig kilometer extra (en weer zestig terug) door een weinig bezocht gebied, maar wat een ontdekking vonden we dit. Ontdekkingsreiziger Simon Fraser (naar wie de rivier is genoemd) stond hier in 1808 en zei hierover: “ We had to pass where no human being should venture, for surely we have encountered the Gates of Hell”. Begrijpelijk want ook tegenwoordig maakt de plek veel indruk. De Airtram (een gondola) brengt ons veilig zo’n 200 meter lager, naar de rivier in het dal. Daarna lopen we over een stevige stalen rode brug die over de kolkende rivier is aangelegd. De brug is stevig genoeg maar is sensationeel, omdat we het woest kolkende water onder de rasters van de brug door kunnen zien. Een woeste plek waar het water van de rivier zich door de smalle doorgang tussen de rotsen heen perst, met een ongelofelijke kracht. Een adembenemend gezicht. Op een terras kun je meestal wel wat gebruiken terwijl je de omgeving op je laat inwerken. Daarna gaat het terug met de gondola naar boven,. Voor ons een onverwachte verrassing.
Stad
  • puur natuur
  • rustig en weinig bezocht
  • fotogeniek
  • geen, 120 km extra omrijden is hier geen straf
Review geplaatst op 2019-07-05
7
Japan Osaka
Nick_VL was hier 01 okt 2018
Osaka is een leuke aanvulling als je van Tokyo naar de iets meer traditionelere steden wilt reizen. Terwijl Tokyo van een aangenamere drukte lijkt te genieten, lijkt het alsof Osaka soms nog net iets te klein is voor het aantal toeristen dat er op afkomt. Niettemin is Osaka nog steeds een aanrader om te bezoeken. Net zoals andere grootsteden heeft het een ruim aanbod aan nachtleven, gemixt met de nodige dosis cultuur om je bezoek mee af te sluiten. Voor iedereen wat wils!
Stad
  • Afwissling
  • Druk
Review geplaatst op 2019-07-01
9
Tanzania Serengeti
Dalix was hier 01 okt 2015
Wat dacht je er van om de beroemde Serengeti in Tanzania eens vanuit de lucht te zien? Pak de luchtballon! Het is zeker niet goedkoop, maar het is een onvergetelijke ervaring! Het is nog donker als je met de jeep naar de vertrekplaats wordt gebracht. Onderweg kun je dan al allerlei dieren spotten. Langzaam wordt het steeds wat lichter en dan rijden we ineens langs een groep leeuwen. Vervolgens lopen we naar de plek waar vandaan de gigantische ballonnen vertrekken. Na de briefing stap je in de mand en ga je de lucht in! Wat een kippenvel moment als je boven de Serengeti vliegt en de zon op ziet komen! Gedurende de vlucht zie je allerlei dieren van boven. Hoe bijzonder is het om een leeuw naar boven te zien kijken. Verder zien we onder andere groepen giraffen, olifanten, een rivier vol nijlpaarden en zelfs een serval. De bemanning is uiterst ervaren. Zij hebben een intensieve opleiding in Canada gevolgd en weten de ballon tot slechts enkele meters boven de grond te manoeuvreren om vervolgens weer de lucht in te gaan. Wow, savanne zover je kijken kunt. Je voelt de wind en hoort de geluiden van het dierenrijk beneden je. Je waant je in een documentaire van David Attenborough. Na terugkomst staat er een uitgebreid ontbijt met champagne voor je klaar. Het wordt geserveerd onder een enorme acacia boom. In ons geval was dat niet ver van de eerder gespotte groep leeuwen vandaan. Al met al is dit een wildlife tour om nooit te vergeten!
Highlight
  • Een onvergetelijke ervaring
  • Een andere kijk op fauna
  • De Serengeti vanuit de lucht
  • Behoorlijk prijzig
Review geplaatst op 2019-06-29
9
Verenigde Staten New York City
Globetrotterjohn was hier 01 jul 2013
In New York zijn er genoeg interessante plaatsen te bezoeken, die buiten de toplocaties om gaan. Zo reed ik met de metro naar de Bronx om het huisje van de schrijver Edgar Allen Poe te bezoeken. Poe was daar met zijn vrouw gaan wonen, in wat toen Fordham village heette. Zijn vrouw had TBC opgelopen en de gedachte was dat de frisse buitenlucht de patient zou genezen. Helaas overleed zijn vrouw daar. De plek ligt zeker niet meer in een landelijke omgeving, maar aan drukke autowegen. Het is nu een historisch huis en is te bezoeken als huismuseum. Pas in 1966 werd het een monument en het was bijna aan vandalisme ten prooi gevallen. Samen met zijn vrouw woonde hij eerder in het Brennan Farmhouse in west 84 street and Broadway. Hij schreef hier zijn beroemde gedicht, de Raaf. Op de plek waar het Brennan farmhouse zou hebben gestaan, hangt een plaquette die herinnert aan deze episode. Om meer te weten te komen over Edgar Allen Poe, dien je af te reizen naar Richmond, Virginia. In het old stone house is tegenwoordig het Edgar Allen Poe museum gevestigd. De schrijver overleed onder mysterieuze omstandigheden in Baltimore, Maryland.
Stad
  • buiten de gebaande paden
  • Spannend om in iemands voetsporen te treden
  • Low budget
  • Veel reizen om alle belangrijke Poe plekken te kunnen bezoeken
Review geplaatst op 2019-06-27
8
Spanje minas-de-rio-tinto
Graaf was hier 01 mei 2019
De omgeving van Minas de Rio Tinto, in west Andalusië, is een paradijs voor fotografen. In dit gebied is veel open mijnbouw. Hele bergen worden afgegraven om koper te winnen en daarna achtergelaten. De grond zit vol mineralen ook ijzer, zwavel, mangaan, zilver die het riviertje Rio Tinto die hier even ten noorden van Nerva ontspringt, prachtige kleuren geeft wanneer het over de mineraalrijke rotsen stroomt. De rivier lijkt alle kleuren te hebben van knal-rood, oranje, geel, paars, groen en blauw. Ook de stenen hebben prachtige kleuren. Fotograferen kun je hier eindeloos, vele landschappen en detailopnames in en om het water. Oefenen met grijsfilters en sluitertijden voor fraaie verstilling van het water. Ook liefhebbers van Urbex fotografie kunnen hier aan hun trekken komen. Nordic Vision heeft een georganiseerde fotoreis hierheen. O.l.v. een fotograaf, die je naar de mooiste plekjes brengt, en je persoonlijk begeleidt om de mooiste foto’s te maken. Ook heeft hij een excursie geregeld naar de Gruta de las Maravillas, prachtige druipsteengrotten onder de stad Aracena, waar je normaal niet mag fotograferen. Je krijgt 2 uur de tijd om met statief de mooiste opnames te maken. We overnachten in hotel Atalaya in Minas de Rio Tinto, en twee keer per dag heerlijk Spaans eten in een van de restaurants hier. Ook kun je in Aracena de beste Iberico ham kopen van deze streek, in deze stad is ook een ham museum.
Regio
  • heerlijke gastronomie
  • veel variatie voor fotografie, bijzonder surrealistische landschappen.
  • je hebt wel een auto nodig om op de locaties te komen.
Review geplaatst op 2019-06-27
7
Verenigde Staten Californie
hansdewildt was hier 01 sep 2017
Natuurlijk moet je Hollywood en The walk of Fame in Los Angeles beleven. Maar vergeet niet de beroemde stranden te bezoeken; een gratis bezienswaardigheid. Doe dit dan eens met de fiets. In L.A. heb je mooie en lange fietspaden langs de gehele kust. Echt een genot om daar langs de stranden te rijden. Probeer de sfeer te ruiken van deze typische Amerikaanse stranden, zoals in Venice, Santa Monica of Malibu. Deze stadjes aan de rand van LA zijn een verzamelplek voor joggers, bodybuilders, zonfanaten, vreemde vogels en tal van andere mensen. Ook hier geldt het motto dat voor de gehele stad geldt: zien en gezien worden…
Regio
  • heerlijk fietsen daar
  • mooi wandelgebied
  • strand
  • sfeervolle stad
  • kan druk zijn in hoogseizoen
Review geplaatst op 2019-06-23
9
Argentinië Patagonie
Dalix was hier 01 nov 2018
Eenmaal in het Argentijnse Patagonië mag een aantal dagen naar El Chaltèn niet ontbreken! Dit prachtig gelegen dorpje met slechts 300 inwoners is een geweldige uitvalsbasis om zeer indrukwekkende wandeltochten te maken. De, naar mijn mening, mooiste wandeling is die naar Laguna de los Tres, volgens velen een van de mooiste meren van Patagonië. Het is raadzaam om 's nachts te vertrekken, omdat je dan een zonsopkomst ziet die je niet snel zal vergeten. Deze wandeling begint met een pittig steil stuk en na een paar uur kom je bij de Mirador del Fitzroy. De paden zijn zeer goed aangegeven en elke kilometer staat er een bordje dat het aantal afgelegde kilometers aangeeft. Een aantal uur later bereik je de prachtige laguna. Als de zon de imposante granieten pieken van Fitzroy beschijnt, met een perfecte weerspiegeling in het water van het meer, weet je waarom je zo vroeg opgestaan bent. Ik beloof je dat dit een spectaculair moment is! Op de terugweg kom je prachtige uitzichtpunten tegen, die je eerder niet kon zien, omdat de zon nog niet op was. Eentje daarvan is de Mirador del Fitzroy, die een enorme ‘wowfactor’ heeft! Geweldig hoe de zon de granieten pieken van dit bergmassief beschijnt. De totale wandeling zal zo’n 8 à 9 uur zijn, uiteraard afhankelijk van je tempo en de vele fotomomenten die er zijn. Maar je wordt zo vaak met schitterende uitzichten beloond, dat je dat er achteraf zeker voor over hebt gehad!
Stad
  • Overweldigende natuur
  • Bij vroeg vertrek nauwelijks andere wandelaars
  • Heel veel fotomomenten
  • Prachtige uitzichten
  • Een redelijke conditie is noodzakelijk
Review geplaatst op 2019-06-23
10
Panama bocas-del-toro
SourOnTour was hier 01 sep 2017
Tijdens een rondreis die startte in de hoofdstad van Panama (Panama-stad) en eindigde in de hoofdstad van Costa Rica (San José) bezocht ik ook Bocas del Toro. Dit is een provincie in het noorden van Panama, dichtbij de grensovergang naar Costa Rica. Hier ligt een eilandengroep waarvan het grootste eiland ook Bocas del Toro heet. Hier verbleef ik zelf. Veel toeristen bezoeken Bocas del Toro vanaf het Costa Ricaanse dorpje Puerto Viejo de Talamanca. Ik kwam juist vanaf de 'andere kant', Panama-stad, met een binnenlandse vlucht. Maar dit is ook mogelijk met een busverbinding. Dit is wel een lange rit, dus hier moet je zin en tijd voor hebben. Of als je natuurlijk met een klein budget reist. Op de eilandengroep hangt een ontzettend relaxte en ontspannen sfeer en is ook ideaal om je rondreis mee af te sluiten. Even lekker niets doen. Maar je kunt hier ook veel leuke uitstapjes maken. Bijvoorbeeld naar de onbewoonde eilandjes Cayo Zapatilla met wuivende palmbomen, een azuurblauwe zee en witte stranden. Hier kan je fijn snorkelen en ook dolfijnen spotten. Ook luiaarden zijn we onderweg met het bootje tegengekomen toen we langs de mangroven voeren. Duiken is ook iets wat je hier goed kunt doen. Of bijvoorbeeld naar red frog beach of starfish beach, maar daar ben ik zelf niet geweest. Eten en drinken kan je prima op het 'drukste' eiland Bocas del Toro. Lekker aan het water met een mooi zicht op de vele kleine bootjes die af en aan varen.
Regio Blog
  • Capitan Caribe restaurant
  • Snorkelen en duiken
  • Diverse uitstapjes mogelijk
  • Heel relaxte sfeer
  • Capitan Caribe heeft geen uitzicht op zee
Review geplaatst op 2019-06-21
10
Maleisië Cameron Highlands
CDahlkamp was hier 01 jul 2018
Tijdens onze rondreis in Maleisie hebben we een pareltje van een verblijf gevonden in de prachtige natuur. Dit prachtig verblijf heet de Rain Forest Inn en ligt in Bertam Valley. Temidden van weelderige regenwouden en watervallen. Douchen kun je daar in de rivier onder een echte bamboedouche en de locals bereiden hier overheerlijke en authentieke maaltijden. Dit gebeurt op in bamboestokken en bananenbladeren op open vuur. Daarnaast zijn de hutjes waar je in verblijft door de Orang Asli zelf gebouwd. Gee Tatt, de eigenaar, kan ook vol trots vertellen over het leven van de Orang Asli en hun cultuur / gewoontes. Wij kregen bijvoorbeeld een demonstratie blaaspijpschieten en uitleg over verschillende jachtmethodes. Hier voel je je nog echt buiten de gebaande paden. De geluiden van de natuur daar zij prachtig en wij hadden dus spijt dat we hier maar 2 nachten verbleven. Accommodatie is te vinden op booking.com
Highlight
  • Midden in de natuur
Review geplaatst op 2019-06-17
9
Canada Rocky Mountains
hansdewildt was hier 01 sep 2017
Als je in Banff bent moet je zeker de hoodoos- trail lopen. Vanaf de Tunnel Mountain Road volg je de rivier met zijn schitterende blauwe kleuren en dan zie je de hoodoos tegen de bergen liggen. De aardpiramides ontstaan op plaatsen met zacht gesteente in een omgeving met veel erosie. Er zijn er in Banff maar een handjevol. Het pad erlangs geeft de gelegenheid ze te fotograferen. Het is een must to see locatie als je daar bent. Wij zagen zelfs elanden loungen langs de rivier. De bonus van de dag en dat vonden wij geweldig. Wij combineerden deze trail met de tunnel mountain trail. Deze is wel iets pittiger, maar het uitzicht was echt prachtig. Met name het uitzicht van de achterkant van de berg vonden wij bijzonder mooi. Zeker een aanrader!
Regio
  • redelijk rustig
  • mooi wandelgebied
  • buiten de gebaande paden
  • prachtig uitzicht
  • kan druk zijn in hoogseizoen
Review geplaatst op 2019-06-16
9
Spanje Valencia
Dalix was hier 01 dec 2018
De Spanjaarden noemen Valencia ‘de huiskamer van Spanje’. En niet voor niets. Het is een zeer gezellige stad, waarbij je, als je de hoogtepunten bezoekt, niet het idee hebt in een grote stad te zijn. Het oude centrum is prachtig met leuke pleintjes, oude kobbelstraatjes en mooie kerken. Hier vind je ook de grootste overdekte markt van Europa. Wat een genot om daar een paar uur rond te lopen. Vergaap je aan de heerlijkste hammen, vissen die je nog nooit gezien hebt, noten, kazen, maar ook werkelijk elk deel van een koe of kip. In de oude haven El Cabanyal kom je schattige gekleurde huisjes tegen. Hier heb je vele heerlijke plekjes om te lunchen. Bovendien loop je zo het strand op. In het oude centrum kan je op zeer veel plekken voor weinig geld een fiets huren en kan je deze visserswijk makkelijk bezoeken. Ook fiets je in zo’n twintig minuten via een droge rivier naar 'Ciudad de las Artes y Ciencias' (Stad van Kunsten en Wetenschappen). Dit enorme complex omvat vele gebouwen in prachtige architectuur. Op een zonnige dag weerspiegelen de futuristische hoogstandjes schitterend in de kunstmatig aangelegde waterplaatsen. Zo'n 20 kilometer ten zuiden van Valencia ligt het natuurpark ‘Parc Natural de l’Albufera’. Dit park is vooral bekend om z’n vele rijstvelden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hier ’s werelds beste paella vandaan komt. Bezoek bijvoorbeeld het plaatsje El Palmar en geniet daar van een fantastische paella in een van de vele restaurants!
Stad
  • Vriendelijke mensen
  • Heerlijk eten
  • Heel veel mogelijke dagtripjes
  • Uitstekend klimaat
  • Geen
Review geplaatst op 2019-06-16
9
Nederland Utrecht
hamminga was hier 01 jun 2019
Afgelopen weekend hadden we een logeetje en maakten we als uitje spontaan een boottochtje door de Utrechtse grachten. Wat leuk om je eigen stad weer eens op een hele andere manier te zien! De werfkelders langs het water, de terrasjes, de mooie historische panden en de bijzondere gevels. Op zondagochtend was het nog heerlijk rustig en zagen we de stad langzaam ontwaken. We voeren over de Oudegracht; de bekendste gracht van Utrecht van ongeveer twee kilometer lang, zagen jonge eendjes en jongens vissen op de kade. Zo zagen we de binnenstad van Utrecht weer eens met andere ogen. We huurden het bootje bij Rijnstroom, aan de rand van Utrecht, richting Bunnik. Vanaf hier kun je ook richting Amelisweerd en Rhijnauwen varen, waar je even aan land kunt gaan voor een pannenkoek bij het bekende pannenkoekenhuis. Zeker een aanrader, zo'n boottochtje!
Regio
  • De mooie historische binnenstad zien vanuit ander perspectief
  • Ga 's ochtends op tijd, dan is het nog lekker rustig
Review geplaatst op 2019-06-12