Schrijf een review

We zijn op zoek naar reviewers met een Columbus-factor. Vanaf nu kan je zelf een review schrijven om andere reizigers te inspireren voor hun volgende reis! Schrijf een persoonlijke recensie over een plek waar je op reis bent geweest. Dat kan een land, regio of stad zijn. Of een nationaal park, een bar, een waterval, een hotel etc.

Staat jouw stad, regio of bezienswaardigheid er nog niet tussen?
Kies dan eerst een bestaande bestemming. Daarna kun je jouw stad, regio of bezienswaardigheid toevoegen.

9
Slovenië Bled
TravelGoom was hier 23 Jul 2021
Rond het meer van Bled loopt een wandelpad van 6 km. Dé manier om het beroemde eilandje met de kerk en het kasteel van Bled van alle kanten te zien. Start onder het kasteel van Bled nabij het verzorgde lido. Een park scheidt de huizen van het water. Aan de oostkant van het meer bij de grote hotels vindt je leuke terrassen. Over het water heb je hier het kasteel en de St. Martinuskerk in één blik. Het pad volgt de oever met een boog om de recreatieberg Straža heen. Hier vind je een gezellige zwemplek vlakbij de het vertrekpunt voor de bootjes naar het eiland en een kiosk met terras. Even later loop je langs exclusieve villa's waar het wandelpad zich tussen de strak aangelegde tuinen en het water perst. Hier zie je zwemmers, suppers en roeiers richting eiland zie gaan. Ze beklimmen straks de lange trap om de kerk op het eiland te bereiken. Door een natuurgebied met een fraai vlonderpad direct aan het water kom je bij de camping van Bled met een kiezelstrand dat langzaam afloopt in het water. Elders is het snel diep en worden steigers gebruikt als duikplanken. Het eiland en het kasteel heb je hier in één beeld met de indrukwekkende Julische Alpen op de achtergrond. Aan de noordkant vind je de Olympische roeiclub dat een beetje verscholen aan een inham van het meer ligt. Dé plek voor de locals met een restaurantje en veel muziek. Even later ben je weer bij de rotswanden onder het kasteel en het lido. Zo heb je Bled en haar meer van alle kanten kunnen bekijken.
Stad
  • Er gaat een treintje rond het meer, prima alternatief voor parkeren
  • Goede voorzieningen voor jong en oud
  • Perfecte uitvalsbasis voor allerlei (outdoor) activiteiten in omgeving
  • In Bled heerst een rustige warme sfeer
  • Prachtig schoon en helder meer dat voelt als een zwembad
  • Parkeren is lastig en duur
Review geplaatst op 2021-08-04
8
India Ladakh
Gillian was hier 28 Jul 2012
Ongeveer 5 km. buiten Sakti, een schilderachtig dorpje in Ladakh, ligt de Takthog (Dakthok) Gompa. Het klooster werd gesticht in het midden van de 16e eeuw en ligt rond een grot in de berghelling. De naam Takthog betekent feitelijk "rotsdak". Volgens de Boeddhistische geschiedschrijving zou Padmasambhava in deze grot hebben gemediteerd en feitelijk verantwoordelijk zijn voor de introductie van het Boeddhisme in Tibet. Takthog is een uitgelezen plaats om een Boeddhistisch festival in Ladakh te bezoeken. De Boeddhistische festivals in Ladakh trekken toeristen, maar de Takthog Gompa ligt wat moeilijker bereikbaar dan b.v. Hemis en Shey Gompa waardoor hier het aantal toeristen een stuk kleiner is en je meer kunt genieten van de mystiek van het festival. Het festival trekt Ladakhi uit de wijde omgeving in hun traditionele kledij en het is geen enkel probleem om tussen de Ladkhi plaats te nemen om te genieten van de cham dansen van de monniken, begeleid door traditionele Boeddhistische instrumenten. De dansen verbeelden verschillende aspecten van de toornige en meelevende goden en een verscheidenheid aan dieren. Het festival duurt drie dagen en wil je het gehele festival meemaken dan kan je in Sakti proberen een slaapplaats te vinden. Voor de optimale ervaring is het mogelijk om in een tent te overnachten vlak bij de Gompa, waardoor je bij zonsopgang in de Gompa onder het "genot" van een kopje yak thee kan worden uitgenodigd om het mediteren van de monniken mee te maken.
Regio
  • Weinig toeristen.
  • Trekt veel Ladakhi uit de omgeving.
  • Met Boeddhistisch marktje
  • Uniek festival
Review geplaatst op 2021-08-01
8
Colombia Huila
Travelbag was hier 04 Oct 2019
Als je aan Colombia denkt, denk je aan stranden, koffie en bergen. Maar waar je niet zo snel aan denkt is een woestijn. Laat colombia die nu ook hebben. De Desierto de la Colombia. Het ligt buiten het gebaande pad, 40 km van Neiva en wordt door veel mensen overgeslagen. Je moet wat moeite doen om er individueel te komen. Toch is dit stukje van het land echt de moeite waard. Er is een rood en een grijs gedeelte. Bezoek ze allebij. Ze zijn heel verschillend. Mooie rode of grijze gevormde rots formaties, met hier en daar cactussen, waar de erosie goed zijn best heeft gedaan. Je waant je er af en toe in een maanlandschap. Het aantal bezoekers was op een hand te tellen. Het gebied leent zich ook heel goed om de sterren te zien, omdat er weinig lichtvervuiling is.
Regio
  • Gebied om te genieten van het sterrenstelsel, weinig licht vervuiling
  • Je waant je even in een andere wereld
  • Je kunt er wandelen, fietsen en paardrijden
  • Gebied buiten het gebaande pad
  • Bekijk goed de plattegrond aan het begin, verder weinig/geen wegwijzers
  • Het is niet heel makkelijk om er individueel te komen
  • Het kan erg warm zíjn
Review geplaatst op 2021-07-26
9
Verenigde Staten Mississippi, Alabama, Louisiana
Henk Vanetie was hier 15 Nov 2017
Clarksdale de geboorte stad van de Blues. Ik ben in november 2017 samen met mijn zoon naar Clarksdale geweest. Wij reden de Rock&Roll Route van Chicago naar Nashville door naar Memphis en weer teug naar Chicago. Tussen Nashville en Memphis ligt het plaatsje Clarksdale. Wij wilden graag naar de geboortestad van de Blues. In deze omgeving kan je geweldige tour tochten maken. Zo zijn wij bij Dockery Farms geweest waar de Delta-blues is ontstaan - Dockery Plantation was een katoenplantage en zagerij van 104 km2 in Dockery, Mississippi, aan de Sunflower River tussen Ruleville en Cleveland. De plantage werd in 1895 door Will Dockery opgericht. Charley Patton ook wel de vader van Delta-Blues genoemd verhuisde met zijn familie naar de Dockery Plantation waar hij onder invloed kwam van een oudere muzikant Henry Sloan. Uit die tijd zijn er grote namen in de blues ontstaan zoals Robert Johnson, Howlin Wolf etc. Deze muziek vind je terug in Clarksdale. Er zijn vele bekende muzikanten geboren in deze kleine plaats zoasl Sam Cooke, Nate Dogg, Muddy Waters, Ike Turner. Clarksdale staat bekend om de beroemde Groundzero Blues Club van Morgan Freeman (filmster). Wij hebben hier heerlijk gegeten en dronk ik voor het eerst een Tennessee Whiskey. Een open stage blues club fantastisch om dit mee te maken. Breng een bezoek aan de Delta Blues Museum. Clarksdale staat ook bekend om de meest beroemde kruispunt (crossroads) van de blues Route 61 meets here Route 49. TIP boek een cabin op Shack Upp In.
Regio
  • Er zijn verschillende historische locaties zoals Muddy Waters Home
  • Groundzero Blues Club
  • Boek en geniet op Shack Upp Inn - een unieke belevenis
  • Je kan heerlijk genieten van de geschiedenis die dit plaatsje rijk is
  • Het is erg rustig
  • Wij hadden wel wat problemen met sluitingstijden wellicht is dat niet meer
  • Shack Up Inn ligt een paar km van Clarksdale
Review geplaatst op 2021-07-13
8
Uganda Western Region
Travelbag was hier 19 Oct 2012
Bwindi Impenetrabele NP. De plek om nog oog in oog te komen staan met de berggorilla's. Na een serieuze briefing ga je op pad met rangers. Geweer over de schouder en machete in de hand. Het avontuur tegemoet. Wordt je verwachting werkelijkheid? Al lopend door de vochtige en doordringende groene jungle ga je op zoek. Van te voren weet je niet hoe lang je moet lopen om de gorrilla's te vinden. De hellingen zijn steil en door mist en regen kan het glibberig zijn. Ook de hoogte kan je enigszins parten spelen. Opeens staat de ranger stil, je hebt het nog niet eens zo snel in de gaten, maar dan sta je ineens oog in oog met deze fantastische dieren. Een uur mag je van ze genieten, niet praten, niet flitsen (die is afgeplakt) en niet rondlopen. De dieren gaan relaxed hun gang en vooral de kleintjes halen gekke capriolen uit. Na een uur heb je iets ervaren dat op je netvlies staat gebrand.
Regio
  • Het zien van deze dieren is niet te beschrijven, je moet het zelf zien en ervaren
  • Je begeeft je in een prachtige groene wereld
  • Je steunt er projecten mee om deze dieren te beschermen
  • Het voelt alsof je op expeditie bent
  • Een unieke ervaring die in Uganda nog mogelijk is
  • Beetje conditie is wel vereist
  • Permit moet soms ver van te voren worden geregeld
  • Geen garantie dat je ze ziet
  • Beperkt aantal permits per dag
  • De permit zijn erg duur, nu zo rond de 600 dollar
Review geplaatst op 2021-07-04
9
Portugal Minho
Wisseschout was hier 30 Nov -1
Ga een fietsen in Portugal over oude spoorlijnen die nu geasfalteerd zijn en geschikt gemaakt om te fietsen. Wij reden er 2. Eentje vanaf Vila Nova de Cerveira in het uiterste noorden van Portugal. Je kunt richting kust fietsen of de andere kant op. Nog nooit zoveel kiwi's zien groeien. Een deel is ook camino route dus redelijk wat wandelaars. De andere [ onze favoriet ] van 49 km lang vanuit Santa Combo Dão naar Viseu. Netjes verhard met gekleurd asfalt. Zo weet je in welke gemeente je zit. Je fiets door spoorwegtunnels en over bruggen, langs dalen en bergen, wijngaarden en dorpjes en o zo leuke oude stationnetjes. Wil je wat eten of drinken dan neem je een afslag naar zo'n dorpje. Fietsen verhuren ze in Santa Combo. De route heet Ecopista do Dão. Heerlijk een dagje fietsen en bijna niemand tegenkomen.
Regio
  • Heel erg rustig
Review geplaatst op 2021-06-20
8
Italië Catania
Gillian was hier 18 Aug 2018
Cantania op Sicilië kan je niet verlaten zonder een bezoek te brengen aan La Pescheria, de vismarkt, die ook wel "de buik van Catania" genoemd wordt. Lopend op het Piazza de Duoma hoor je al het aanhoudende geschreeuw van de marktkoopmannen die luidkees hun vis aanprijzen. Aan de rand van het plein daal je via een trap af naar La Pescheria, waar je vervolgens oren en ogen tekort komt en je overvallen wordt door een waar spektakel. Je ruikt onvermijdelijk de lucht van de zee en vissers met rubberen schorten en laarzen aan hun voeten proberen luidkeels hun collega's af te troeven. De verkoop vindt plaats vanaf geïmproviseerde tafels, vanuit emmers en karren. Het afval wordt gewoon op straat gegooid wat niet bepaald voor een frisse aanblik zorgt. Je vindt er alles wat de Middellandse Zee te bieden heeft; meterslange zwaardvissen, haarstaartvissen, prachtig geaderde zeebaarzen, wolfsbaars, inktvis. Sardines, ansjovis en makrelen liggen in ijs in houten kisten of zwemmen zelfs nog rond in blauwe plastic kuipen. Rode tonijn wordt met vlijmscherpe messen in dikke schijven gesneden en onder luidkeelse aanbevelingen over de kwaliteit te koop aangeboden. De markt wordt elke dag gehouden met uitzondering van de zondag en eindigt om 12 uur. Voor de beste beleving kan je het beste vroeg in de ochtend komen.
Stad
  • waar spektakel
  • unieke vismarkt
Review geplaatst op 2021-06-12
9
Nederland Gelderland
ManonVerijdt was hier 01 May 2021
Hoewel Gelderland geen onbekende plek voor me is, was ik verbaasd toen ik erachter kwam dat ik de Klompenpaden nog niet kende. Zowel in Gelderland als in Utrecht zijn deze wandelpaden uitgezet, waarbij je op leuke, interessante, mooie en onbekende plekken komt. De klompenpaden zijn goed aangegeven gedurende de route, met verschillende kleuren bordjes op paaltjes en hekwerken langs de weg. Tijdens een weekend weg aan de rand van de Veluwe liepen wij (ik en mijn moeder) twee routes; het Molenbeeksepad en het Dorenweertsepad. Startend in de zon en onbekend wat er zou komen liepen we het dorp uit, om zo 17 kilometer lang te genieten van bos, heide én verrassende plekken in en rondom de dorpen. Helaas liepen wij gedurende deze wandeling dus verkeerd (wij liepen ineens de verkorte route), waardoor we uiteindelijk besloten om het tweede deel ook nog te lopen. Onze eindstand was 26 kilometer. Het Dorenweertsepad begon bij Kasteel Doorwerth en vond ik een absolute aanrader. Door een prachtig, heuvelachtig landschap en bos lieten we ons verrassen door de uitzichten aan beide kanten van het bos. De terugweg liep buiten om, dus langs het water op en in het open veld. Ondanks dat we hier overvallen werden door de regen mocht dat de pret niet drukken. Zowel voor jonge gezinnen als voor de meer ervaren wandelaar is dit een leuke, ontspannende en verrassende route om te lopen. Na deze ervaring met de klompenpaden weet ik zeker dat ik nog vaker ga wandelen in Gelderland en Utrecht.
Regio
  • Veel variatie in omgeving/landschap
  • Routes variërend van kort tot lang
  • Helaas tot nu toe alleen in Utrecht en Gelderland
  • Soms onduidelijk aangegeven als er verkorte routes zijn
Review geplaatst op 2021-06-04
10
Zuid-Afrika
MirandaNoomen was hier 25 Nov 2019
De Zuid-Afrikaanse Wildcoast is de perfecte bestemming voor iedereen die op zoek is naar plekken buiten de gebaande paden vol avontuur, cultuur en natuur. Deze ‘Wilde Kust’ in de Oostkaap kenmerkt zich door woeste zee, ruige kliffen, prachtige kustlijnen, oerwoud en watervallen die rechtstreeks de zee in kletteren. Koeien, geiten en schapen lopen hier letterlijk op het strand. Tel daarbij een interessante Pondo en Xhosa cultuur en de geboortegrond van Nelson Mandela bij op en dan zijn er meer dan genoeg redenen om dit gebied te ontdekken. Het gebied ligt wat geïsoleerd, waardoor veel reizigers het links laten liggen, omdat het simpelweg wat tijd kost om er te komen. Verwacht geen geplaveide paadjes, maar plaatselijk steile dirtroads die kunnen veranderen in modderpartijen, dus een SUV of 4x4 is wel te adviseren. Wij hebben het plaatsje Mbotyi gekozen als uitvalsbasis voor ons verblijf. Vanuit dit plaatsje dat direct aan de kust ligt, zijn er tal van prachtige wandelingen te maken naar watervallen (o.a. Fraser Falls, Hidden Falls, Waterfall Bluff en prachtige rotsformaties in zee zoals Cathedral Rock. Je kunt op zoek gaan naar de prachtige flora en fauna die dit jungle gebied rijk is, iets verder het achterland induiken tussen de theeplantages, met een kajak de lagoon verkennen of gewoon lekker op het strand chillen en het dorp te bezoeken. Verwacht geen luxe hotels maar wel prachtig gelegen stekjes en geweldig vriendelijke mensen.
Safari Onderwaterwereld Bergen Lekker Eten & Drinken
  • puur en ongerept (buiten gebaad pad, weinig toerisme)
  • eindeloze wandelmogelijkheden
  • interessante cultuur
  • prachtige natuur
  • wildlife spotten (dolfijnen, walvissen, etc.)
  • soms lastig bereikbaar vanwege slechte onverharde wegen
Review geplaatst op 2021-05-28
7
Bhutan
Travelbag was hier 01 Oct 2019
Dat Bhutan zijn cultuur wil beschermen is wel bekend. Doordat toeristen $ 250,00 per dag moeten besteden, bereiken ze dit doel ook aardig. Wanneer je bestedingspatroon het toelaat, is het een aanrader om je reis rondom een festival te plannen. In Thimphu heb je in september/oktober een van de grootste Tsjechus van het land. Een groot en druk bezocht boeddhistisch festival van 3 dagen lang. Het wordt bezocht door de lokale bevolking die echt uit alle hoeken van het land komt. Op hun mooist gekleed komen ze met hele families naar het festival. Hier kun je als toerist van mee genieten. Het aantal toeristen is tussen de massa te tellen. Dus het voelt daardoor best wel bijzonder aan. Er wordt voornamelijk gedanst in kleurrijke gewaden en er worden mooie maskers gebruikt. De omgeving is vaak in een klooster of Dzong wat daardoor mooi bijdraagt aan de sfeer. Een mooie ervaring en herinnering aan Bhutan.
Land
  • De bevolking is op zijn mooist gekleed in de traditionele kleding
  • Het duurt 3 dagen, dus 3 mogelijkheden om het bij te wonen
  • Bijzonder om dit mee te maken en mee te genieten met de lokale bevolking
  • Er mag niet gerookt worden
  • Vaak geen zitplaats meer te vinden
  • Het is enorm druk
Review geplaatst op 2021-05-18
9
Groot-Brittannië Belfast
Saskiahamminga was hier 16 Apr 2008
Een aantal jaar geleden bezochten wij de bijzondere stad Belfast. Komende zomer hopen we er weer terug te gaan. De Noord-Ierse hoofdstad staat natuurlijk bekend om 'The Troubles' en dat is ook precies een van de redenen waarom deze stad zo interessant is om te bezoeken. Wij lazen ons vooraf uitgebreid in over de achtergrond van de troubles, de bloedige strijd tussen de katholieken en protestanten in in Noord-Ierland. Van deze strijd zijn nog veel 'restanten' te zien in de stad: indrukwekkende 'murals', muurschilderingen die de onvrede en geschiedenis van 'the troubles' laten zien, stoepranden geschilderd in de kleuren van Groot-Brittannië, of, afhankelijk in welke wijk je loopt, in de kleuren van Ierland. Je kunt nu prima door de wijken lopen, maar je kunt ook een 'black cab tour' boeken. Tijdens een rondrit met één van de beroemde zwarte taxi’s reis je naar de wijken met de indrukwekkende muurschilderijen en komt alles te weten over de achtergronden van The Troubles. Maar Belfast heeft ook een hele andere, mooie en gezellige kant. Prachtige oude gebouwen, zoals het stadhuis en St. Anne's cathedraal, veel gezellige pubs, leuke winkelstraten, groene parken en natuurlijk het mooie Titanic Belfast. Dit museum, op de plek waar de Titanic ooit gebouwd werd, is al een ware attractie op zich. In 9 gallerijen met special effects en interactieve tentoonstellingen kom je meer te weten over het echte verhaal van de Titanic.
Stad
  • Leuke stedentrip tijdens een rondreis door (Noord-)Ierland
  • St. George Market: gezellige weekend (food)markt
  • Het prachtige Cityhall
  • Belfast Castle
  • Schitterende omgeving: prachtig landschap en bergen, ruige kustlijn
  • Gezellige pubs en binnenstad
  • Titanic Experience
  • Veel geschiedenis, met name over the troubles: indrukwekkende murals en memorials
  • Belfast is niet heel groot (wat ook een pluspunt kan zijn)
  • Het kan regenen :-) Neem je regenjas mee
Review geplaatst op 2021-05-16
9
Chili Torres del Paine NP
Gillian was hier 25 Oct 2016
In het Torres del Paine N.P. in Chili kan je fantastische trektochten maken. De meest iconische is die naar de Torres del Mirador, een van de meest beroemde bestemmingen in Patagonië. Een goede plek om voorafgaand aan de tocht naar de Mirador las Torres te overnachten is Hosteria las Torres, waar je in slaapzalen slaapt met stapelbedden. Vanaf hier is de tocht naar de Mirador las Torres 18 kilometer (heen en terug). In het eerste gedeelte steek je een paar slingerende bruggen over en kronkelt het pad langs een kleine kloof alvorens het licht begint te stijgen baar Refugio Chileno. Wil je de Torres bereiken voor de mooiste foto's (het weer moet wel meewerken natuurlijk) dan is dit de plek om de nacht door te brengen. Je vertrekt dan vanuit hier heel vroeg om op de Torres de zonsopgang te zien. De zon schijnt dan precies op de drie pieken. Zodra je Refugio Chileno gepasseerd bent leidt het pad door een bos en steek je verschillende beekjes over, dit stuk van ongeveer drie kilometer is redelijk gemakkelijk. Als je het bos uitkom zie je een steile heuvel voor je. Dit is met meest uitdagende stuk van de tocht, omdat het over gladde rotsen en stenen gaat en de wind hier vrij spel krijgt. Maar eenmaal op het hoogste punt wordt je beloond met een prachtig uitzicht op de Torres en het prachtige meer eronder. De tocht op zich is niet eenvoudig maar ook niet echt zwaar en voor iedereen met een goede conditie goed te doen, maar kan door het snel wisselende weer wel een uitdaging worden.
Highlight
  • voor iedereen met een goede conditie goed te doen
  • fantastische natuur
  • het weer kan snel wisselen
Review geplaatst op 2021-05-04
9
Nederland Gelderland
Henk Vanetie was hier 02 May 2021
De Stadswaard bij of in Nijmegen. Het is een vrij onbekend gebied voor nog steeds vele Nijmegenaren en voor de Nederlander. Wanneer je een dag in Nijmegen vertoeft is meer dan de moeite waard kan je je dag bijvoorbeeld afsluiten in een heel mooi stukje natuur. Daar hoef je voor in de auto te stappen om het te bezoeken, want het gebied ligt pal naast het centrum van Nijmegen. Je loop naar de Waalbrug en je gaat de Waalbrug onderdoor en je loopt richting de Ooijpoort - is een gebogen bruggetje kan niet missen. Je loop via dit bruggetje de Stadswaard in. Het is een stukje "nieuw natuurgebied" speciaal ingericht om samen te gaan met de natuur. De boeren hebben hun land toen verkocht of geruild voor land dat veilig achter de dijk ligt. Sinds 2005 wordt de Stadswaard beheerd door Staatsbosbeheer. Als je over de Waalbrug Nijmegen binnen rijdt, zie je de Stadswaard aan de linkerkant liggen. Het is de bedoeling om bepaalde dieren terug te krijgen in hun habitat. Je kan echt hele leuke wandelingen maken waar je onderweg Koniks paarden< Galloways en heel veel soorten vogels tegen kunt komen. In het gebied ligt een nader bruggetje 't Zeumke . Het Zeumke is het restant van een oude rivierloop. In 2017 is die uitgebreid en uitgediept en in verbinding met de Waal gebracht. Daardoor bewegen de waterstanden in de oude, uitgegraven rivierloop mee met de waterstanden in de Waal. Dat heeft een goede uitwerking op de zich ontwikkelende natuur. Koffie drinken doe je B&B 't Roosje.
Regio
  • Je kan heel veel Koniks paarden tegenkomen
Review geplaatst op 2021-05-04
10
Rusland Altaj-gebergte
Wisseschout was hier 30 Nov -1
Het Altaj gebergte staat op de werelderfgoedlijst en is vlgs sommigen het mooiste gebied op aarde. Bergen tussen de 3500 en 4500 meter met eeuwige sneeuw, 1499 gletsjers, 7000 meren, 20.000 rivieren en vele waterbronnen. Bijzondere diersoorten zoals de sneeuwluiaard en lynx. Veel vogelsoorten, mossen, paddenstoelen en bloemen. Ik zag velden vol met edelweiss. Verder bijzondere archeologische vindplaatsen. Een van de oudste menselijke kampementen werd hier gevonden [ Sibirische Scythen 5de tot 2 de eeuw voor Christus] Veel rotstekeningen [ we vonden er zelf ook ]grafheuvels en stenen figuren die nog een raadsel zijn voor de wetenschappers. Toen wij er rondliepen was er een team van een universiteit onderzoek aan het doen naar de rotstekeningen. Het ruige onherbergzame landschap staat nog in de toeristische kinderschoenen. Huur een gids met een 4WD. Een echte Russische UAZ Bukhanka [ broodje] Die kunnen werkelijk overal over en doorheen. Ook al waren we in de zomer het was er erg koud. Dus neem genoeg kleding mee.
Highlight
  • Geen toeristen
Review geplaatst op 2021-04-30
9
Verenigde Staten Utah
Henneke was hier 03 May 2019
Cottonwood Canyon Road is een onverharde zijweg van de hw 89 tussen Page en Kanab. Wij reden deze weg als route van Page naar Bryce. 45 mijl goed te rijden zandweg, echter met slecht weer vaak onbegaanbaar. De conditie van de weg kun je opvragen bij een rangerstation in Big Water. 4x4 is niet echt nodig, wij reden met een high clearance auto en dat ging prima. De weg begint met wat grijs landschap, maar in mei stond hier wel veel in bloei. De Cottonwood Creek gaat een tijd gelijk op met de route en de weg wordt steeds mooier, tamarindes langs het water links, bloeiende cactussen rechts én een prachtige rotsachtige omgeving. Je kunt een kudde koeien tegenkomen en daar zaten een paar echte longhorns tussen. Het eerste stuk van de route wordt wat ontsierd door elektriciteitsmasten, later minder in beeld. Na zo'n 25 mijl gaat de weg verder bergopwaarts en op het hoogste punt heb je plots een prachtig uitzicht op de naar beneden slingerende weg met prachtige rode rotsen aan weerszjjden. Werkelijk adembenemend mooi! Er zijn langs de route ook diverse mogelijkheden om een trail te lopen, o.a. door een mooie canyon. Langzaam wordt het landschap wat 'gewoner' en groene bomen en struiken domineren het landschap. Dan, na ca.40 mijl is daar opnieuw een verrassing: er torenen hoge lichtgekleurde rotsen boven het groen, Grosvenor Arch, prachtige rotsen, waarvan sommigen mooie arches, natuurlijke bogen, hebben. Heerlijk om hier doorheen te dwalen. Kortom een prachtige route. Gewoon doen!
Regio
  • Natuurschoon
  • Mooie trails te wandelen
  • Prachtige omgeving
  • Rustige, stille weg
  • Bij slecht weer niet te rijden of alleen 4x4
  • In het begin ontsierende electriciteitsmasten
Review geplaatst op 2021-04-26