Schrijf een review

We zijn op zoek naar reviewers met een Columbus-factor. Vanaf nu kan je zelf een review schrijven om andere reizigers te inspireren voor hun volgende reis! Schrijf een persoonlijke recensie over een plek waar je op reis bent geweest. Dat kan een land, regio of stad zijn. Of een nationaal park, een bar, een waterval, een hotel etc.

Staat jouw stad, regio of bezienswaardigheid er nog niet tussen?
Kies dan eerst een bestaande bestemming. Daarna kun je jouw stad, regio of bezienswaardigheid toevoegen.

9
Zuid-Afrika
agrotewal was hier 01 Oct 2017
Pinguïns zien in Zuid Afrika, de meeste mensen denken dan aan het overbekende Boulders Beach. Maar wil je genieten zonder drommen toeristen ga dan naar Betty's baai. Je betaalt een luttel bedrag om over houten vlonders naar de vogels te lopen. Ondertussen schieten de hagedissen en kameleons voor je voeten weg. Behalve de pinguïns waarvan er zeker twee soorten het hele jaar door te vinden zijn, zie je er een grote kolonie aalscholvers en ontelbare klipdassies. Het strand naast het vlonderpad is vrij toegankelijk en als je boft kun je samen met de pinguins te water gaan. Ook is het mogelijk om walvissen te spotten vanaf het strand. Je kunt in het infocentrum een eenvoudige maaltijd bestellen of een heerlijk kopje koffie drinken. Bettysbaai heeft nog meer te bieden, zo is er een mooie grote botanische tuin en kun je kiezen voor een wandeling in het fijnbos. Er is zelfs een mogelijkheid om naar een waterval te lopen. Op de rivier in de nabije omgeving kun je raften, kanoen of met een autoband de rivier bedwingen. Al dit moois is te vinden als je de R44 van Kaapstad naar Hermanus neemt, dan een stukje van de weg af ligt Betty's baai.
Land
  • zwemmen met de pinguins
  • walvissen en dolfijnen zwemmen hier pal langs de kust
  • goedkoop
  • raften en tubing
  • schitterende omgeving met veel activiteiten
  • pinguins, aalscholvers en klipdassies in overvloed
  • onbekend bij toeristen
  • het kan er koud zijn en flink waaien
Review geplaatst op 2020-08-10 Door agrotewal
8
Nederland
neretslok was hier 01 Aug 2020
Het nieuwste stukje Nederland is puur natuur In het IJsselmeer, op een tiental kilometers ten noordwesten van Lelystad, ligt Nederlands nieuwste stukje land: de Marker Wadden. In enkele jaren tijd werd hier een complete kleine archipel onttrokken aan het woelige water en nu kan de natuur hier volkomen zijn gang gaan. Men kan deze archipel sinds kort bezoeken. Wij vertrokken met een driemaster uit de haven van Lelystad en na 3 kwartier legden wij op deze eilandjes aan. Een mooi landschap, duinen, een fraai strand met terras, wandelpaden, kreken, meertjes, vogelkijkhutten, een uitkijktoren en veel bloeiende bloemen en struiken. Het is er allemaal waar enkele jaren geleden nog slechts water was. De natuur heeft zich al bijzonder mooi ontwikkeld, vogels, insecten en vissen vonden hier een plek, en het zal natuurlijk alleen nog maar mooier en completer worden. De veerboot vaart twee maal per dag vanuit Lelystad, 10 uur en 13 uur en je blijft bijna 4 uur op de eilanden voor je weer vertrekt. Genoeg tijd om optimaal te genieten. https://www.natuurmonumenten.nl/flevoland/agenda/veerboot-naar-marker-wadden#2020-05-31T13:00
Land
  • Zowel voor vogelaars, als voor wandelaars en strandliefhebbers aantrekkelijk!
  • (N0g) betrekkelijk rustig
  • Je bent afhankelijk van een veerboot die op vastgestelde tijden vertrekt en je moet deze reserveren. Spontaan er heen is dus nog niet mogelijk.
Review geplaatst op 2020-08-09 Door neretslok
9
Duitsland dankernsee
TravelGoom was hier 01 Jul 2020
De Dankernsee is een wonderbaarlijk helder kunstmatig meer net over de grens bij Ter Apel. Een plek waar het in de zomer levendig maar relatief rustig is ondanks het nabij gelegen pretpark en bungalowpark. Het is een ideale mooi weer uitstap voor wie in Drenthe of zuidoost Groningen verblijft. Het water is zo helder dat je er zou kunnen snorkelen al lijkt de visstand weinig interessant. Voor kinderen is er een prachtig en veilig strand, ze kunnen evt. waterfietsen. Wandelaars kunnen het meer rond wandelen door de bossen en over het ruim 10m hoge duin dat direct aan het water ligt. Actievelingen kunnen voor een aantrekkelijke prijs waterskiën en daar vanaf het strand naar kijken is ook al een genot. Er is een heuse strandbistro en dat allemaal in het naast het bungalowpark gelegen deel van de Dankernsee. Wie de rust op wil zoeken loopt iets verder door, het meer is groot genoeg om ook in het hoogseizoen een rustige plek te vinden. Ik vond het een prachtig alternatief voor de kleinere en drukker bezochte meren in Drenthe.
Highlight
  • Goed bereikbaar vanuit Drenthe, zuidoost Groningen
  • waterski, strandbistro, pretpark, waterfietsen, veel te doen voor kidsds
  • Mooie en rustige zwem en recreatieplek
  • Veel moet nog cash betaald worden
Review geplaatst op 2020-08-04 Door TravelGoom
10
Bosnië-Herzegovina una-np
Dianadm was hier 01 Jul 2017
Bosnië-Herzegovina kent veel natuurschoon, maar het Una NP is toch wel toch wel één van de mooiste plekken waar ik ooit ben geweest in Europa. Het NP is vernoemd naar de rivier de Una en is nauwelijks bekend. Veel toeristen zul je hier niet tegenkomen, zelfs niet in het hoogseizoen. Het park is enorm uitgestrekt (bijna 200 km²) en het is onmogelijk om het in één dag te verkennen, zeker omdat de wegen onverhard zijn (lees slecht). Trek daarom zeker een paar dagen uit om het gebied te ontdekken. De natuur is hier de grootste attractie. Naast de vele watervallen waarvan de Martin Brod en de Strbacki buk de absolute toppers zijn, vind je er bergen, bossen en heel veel dieren. Er leven meer dan 100 verschillende soorten vogels maar ook grote roofdieren zoals beren, wolven en lynxen worden regelmatig gespot. Ben je actief ingesteld? Ga dan raften op de rivier. Dat is hier veilig en een stuk goedkoper dan in de omringende landen. Niet alleen de natuur is geweldig, maar ook wat betreft cultuur zit je goed. Je vindt er een groot aantal ruïnes en middeleeuwse kastelen die zeer de moeite waard zijn. Overnachten kan in het nabij gelegen stadje Bihać, maar veel leuker is om één van de dorpjes in het NP te slapen. Wij sliepen in Kulen Vakuf, een dorpje waar je je nog echt welkom voelt en waar je heerlijk kunt eten.
Highlight
  • veel natuurschoon
  • maar ook cultuur
  • amper toeristen
  • hoge dierdichtheid
  • geweldige plek voor een actieve vakantie
  • door de hoogte in de zomer minder warm dan de rest van het land
  • de ingangen 3 en 5 zijn goed berijdbaar met een ‘gewone’ auto
  • spotgoedkoop
  • slechte wegen
Review geplaatst op 2020-08-04 Door Dianadm
9
Hongarije Hortobágy NP
agrotewal was hier 01 Aug 2019
Wil je een veel vogels zien en genieten van een kleinschalige camping dan is Puszta Eldorado een absolute aanrader. De eigenaars van dit vakantieparkje zijn vogelaars die de overstap van Nederland naar Hongarije hebben gemaakt. Op het grote terrein staan 5 vakantiewoningen en er mogen ongeveer 5 kampeerders tegelijk verblijven. Dat houdt in dat de plekken heel groot zijn en de vogels vrij over het gras springen. Ik heb de hop regelmatig voorbij zien komen, net als de wielewaal en de Europese kanarie. Ze hebben een zwembad en een grote visvijver. Dit bijzondere parkje ligt in Tiszagyenda. Op een paar uur rijden van het vliegveld van Debrecen, van waar ze je ook op kunnen halen. Zij hebben meerdere (schuil) vogelhutten die je kunt huren, één ervan ligt vlakbij een wand waar bijeneters nestelen. Je wordt er met een 4x4 heengereden en op de afgesproken tijd weer opgepikt. Puszta Eldorado is een kleinschalig vakantiepark in het zonnig authentieke Hongarije. Het park ligt midden in de driehoek van Hortobagy, Tiszameer en Tiszarivier. Volgens de Nederlandse eigenaars komen er tijdens de trek 150 verschillende vogelsoorten voor. Ze bieden ook een (gratis) vogelhut op het terrein aan, je kunt de fiets pakken en er hangen camouflagepakken en tenten die je mag gebruiken. Vanaf deze plek kun je onder andere ook excursies boeken om vogels te zien, varen op het Tiszameer of met een 4x4 eropuit trekken.
Highlight
  • mooi gebied voor wandelingen en fietstochten
  • er staat een fiets klaar om te gebruiken (gratis)
  • weinig toeristen
  • zwembad aanwezig en een leuk authentiek dorp
  • veel mogelijk in overleg, de eigenaars zijn zelf vogelaars
  • vogelhut gratis op het terrein of betaald bij een wand met broedende bijeneters
  • de camping kost ongeveer 15 euro
  • Heel betaalbaar, een chalet kost ongeveer 400 per week
  • kleinschalig vakantiepark gerund door Nederlanders
  • kan zomers erg heet worden
Review geplaatst op 2020-08-04 Door agrotewal
9
Nederland Naardermeer
Graaf was hier 01 May 2019
Rondje Naardermeer is een mooie wandeling van ca. 20 kilometer. Het is middels bordjes van Natuurmonumenten bewegwijzerd. Voor mensen in de omgeving van het Gooi, kun je een fiets op meerdere plaatsen langs de route stallen, wil je met de auto komen kun je het beste bij Stadszicht in Naarden parkeren (hier vertrekken ook de vaartochten van Natuurmonumenten). Je kunt de route ook lopen vanaf de trein station Naarden-Bussum, op internet kun je ook een mooi kaartje printen van deze NS wandeling. Er zijn maar een paar plekjes waar je echt het Naardermeer kunt zien, langs de noordkant zijn een paar uitzichtpunten, met bankjes, alleen in het voor en najaar kun je op meerder plekken het meer door de bomen zien. Aan de zuidkant kun je naar een vogelkijkhut lopen aan de rand van het meer. Aan de zuidwestkant, nabij de molen van Ankeveen, heb je verwilderde ondergelopen weilanden, welke nu een paradijs voor vogelspotters zijn geworden. Bij "de Machine" kun je ook wat drinken. Dit gebouw dateert nog uit de tijd (1883-1886) dat hier een stoomgemaal stond en ze hebben geprobeerd om het Naardermeer droog te leggen. Het Naardermeer is het oudste beschermde natuurgebied van Nederland. Deze prachtige rondwandeling is helemaal gratis.
Stad
  • rustig wandelen in de vrije natuur
  • Lekker weg in eigen land
  • weinig mogelijkheden om over het water te kijken
Review geplaatst op 2020-08-02 Door Graaf
8
Luxemburg clervaux
barga was hier 01 Jul 2020
Foto-tentoonstelling Family of man Vorig week hebben wij tijdens een korte trip naar Luxemburg “Family of Man” in Clervaux bezocht, een spraakmakende tentoonstelling. Edward Steichen was een Amerikaans fotograaf met Luxemburgse roots. Hij was curator fotografie van het beroemde Museum of Modern Art in New York. In 1955 heeft hij een fantastische verzameling foto’s van 273 fotografen uit 68 landen samengebracht. De tentoonstelling trok in de jaren ’50 en ’60 zo’n 9 miljoen bezoekers. In 1964 eindigde de rondreis van 10 jaar over de wereld en werd de tentoonstelling door de Amerikaanse regering aan Luxemburg geschonken. Op verzoek van Steichen heeft deze in het Chateau van Clervaux haar definitieve plek gekregen. De tentoonstelling bestaat uit ruim 500 zw-w foto’s met allerlei thema’s uit het leven, van geboorte tot aan de dood, zoals liefde, verdriet, gezinsleven, oorlog en vrede, moeder en kind, relaties, vriendschap en school. Bijzonder is, dat de foto's niet op land of fotograaf gerubriceerd zijn, maar op thema, waardoor je een originele opstelling krijgt van 1 onderwerp met beelden uit de hele wereld. Het is een zeer indrukwekkende tentoonstelling en een must-see voor fotografie liefhebbers van de Columbus community. Openingstijden: van 1 maart tot 1 januari te bezoeken en van woensdag t/m zondag tussen 12.00 en 18.00 uur Toegangsprijs: € 6 / gereduceerd tarief: € 4 / kinderen en jongeren t/m 21 jaar gratis www.visit-clervaux.lu/nl/clervaux/family-of-man
Stad
  • Rustige sfeer
  • Prachtige locatie
  • indrukwekkende foto-tentoonstelling
  • Verlichting ruimte niet overal optimaal
  • relatief weinig begeleidende teksten bij de foto's
Review geplaatst op 2020-07-28 Door barga
8
Zuid-Afrika
agrotewal was hier 01 Oct 2017
Skukuza een van de grootste rest camps in het krugerpark heeft een grote aantrekkingskracht op mij omdat hier vlakbij een vogelhut te vinden is bij lake panic. Die vogelhut is prachtig, zeker een van de mooiste van het park en als je 's morgens meteen bij het openen van de poort die kant op rijdt heb je dit moois waarschijnlijk voor jezelf. Waar anderen speuren naar roofdieren, kun je de natuur zien ontwaken aan het water. Verschillende ijsvogel soorten duiken bij herhaling het water in op jacht naar voedsel, roerdomp, wevers, jezusvogel, afrikaanse ooievaar kortom veel vogels. Maar ook krokodillen glijden door het water. En met een beetje geluk komt er groot wild om te drinken. Ik heb er meerdere ochtenden een paar uur gezeten en me heel goed vermaakt, terwijl mijn camera overuren maakte.
Land
  • met een beetje geluk zie je groot wild bij de waterkant
  • rustige plek waar je uit de auto mag
  • krokodillen
  • enorme verscheidenheid van vogels
  • vogelkijkhut bij lake picnic
  • het mooist heel vroeg in de ochtend.
Review geplaatst op 2020-07-22 Door agrotewal
10
Kirgizië
Graaf was hier 01 Jul 2020
Kirgizië een land aan de Zijderoute, is een prima land om solitair te bezoeken en niet in een gejaagde Zijderoute-reis met meerdere landen. Het land heeft een prachtige natuur, is overwegend groen met veel bergen. Behalve in de hoofdstad Bisjkek, de noordkant van het Yssik Kul en Karakol, zijn er geen hotels. In het hele land is een goed netwerk van Homestays opgezet, je kunt vrijwel overal bij de mensen thuis slapen. Je kunt overal informatie inwinnen bij de CBT (Community Based Tourism, lokale VVV) en zij kunnen je adressen geven, je kunt ook in een yurt overnachten, en in sommige plaatsen ook fietsen huren. Hoogtepunten in het land zijn het Issyk Kul meer, Karakol en omgeving, het Son Kul meer op de Son Kul Plateau, de oude citadel van Koshoi Korgon, de karavanserai in de prachtige Tash Rabat Vallei, de Nieuwe Moskee in Naryn, Burana (met de Burana minaret, ruïnes en een veld met stenen petrogliefen in de Chuy Vallei) en de hoofdstad Bisjkek, veel oude Sovjet gebouwen naast moderne, niet echt een hoogtepunt, maar wel genieten van de lokale bevolking die in het weekend overdag in de parken komt recreëren en ’s avond bij de feestelijk verlichte fonteinen op het grote plein te vinden is. Verder kun je in de bergen toezien hoe ze paarden melken, de paardenmelk vers proeven of de gefermenteerde kümüz proberen. In Kochkor en omgeving kun je kijken hoe vilt gemaakt en ook een workshop volgen. En zeker een hoogtepunt is om een man met zijn afgerichte adelaar zien jagen.
Land
  • heerlijke wodka en cognac te koop voor spotprijzen
  • je bent zó ontzettend welkom bij de lokale bevolking
  • nauwelijks westerse toeristen
  • prachtige, rustige wandelgebieden
  • 's middags vaak regen in de bergen
Review geplaatst op 2020-07-20 Door Graaf
9
Finland
agrotewal was hier 01 May 2019
Rovaniemi is een gezellige stad net boven de poolcirkel in Finland. Mijn man heeft zijn zinnen gezet om hier langs te gaan, hij popelt om de kerstman in het echt te zien. Gekker kan bijna niet in mei rijden we door het kleine stadje. Leuke winkeltjes en uitnodigend om een kopje koffie te drinken rijden we toch door. Nog zo'n 8 km voor het geboortedorp van de Kerstman zichtbaar wordt. Het is ijskoud, het regent en het is grijs buiten en toch hangt er een heel speciaal sfeertje. Manlief kan niet wachten en gaat op zoek naar Santa Claus zoals hij hier genoemd wordt. Ik volg maar schoorvoetend, voel me een beetje zot om als volwassene deze man te vereren met mijn bezoek. Als ik mijn eigen man zie in gesprek met Santa Claus in vol ornaat, bloeit mijn hart op. Hij geniet, de kerstman neemt alle tijd en gaat in vloeiend Engels in op alle vragen. Na 10 minuten zegt hij dat er nog een goede invaller gezocht wordt, Hans zou met zijn witte haar bijzonder geschikt zijn. Als je in Finland bent en je wilt de magie ervaren van een legende dan is dit een aanrader. Santa Claus is er altijd, compleet met elfen. Zelfs volwassenen vinden even het kind terug in zichzelf.
Land
  • je kunt er in de camper overnachten
  • in het voorjaar en zomer erg rustig
  • magische plek waar sprookjes uitkomen
  • een themapark en winkeltjes met heerlijkheden
  • postkantoor waar je een speciale postzegel en stempel kunt kopen
  • een park met dieren die leven bij de poolcirkel
  • bezoek en gesprek is gratis
  • Bezoek aan het huis van de Kerstman
  • in de winter kan het er erg druk zijn
  • op de foto met de kerstman is kostbaar
Review geplaatst op 2020-07-15 Door agrotewal
5
Colombia San Andrés and Providencia
travelbag was hier 01 Oct 2019
Colombia stijgt op de lijst van veel reizigers. Men zoekt naar plekken die je kunt ontdekken, zonder daar met honderden andere toeristen rond te lopen. Tierradentro is zo'n plek. Het is de tweede archeologische site van het land waar hypogea (grafkelders) en monumentale beelden zijn gevonden. Toch wemelt het er niet van de toeristen (tijdens mijn bezoek drie andere bezoekers). Het is een plek waar je historie en actief bezig zijn(wandeling van een aantal uur) kunt combineren. Er zijn ondergrondse grafkelders te vinden. Door wie ze zijn gebouwd, hoe en wanneer is nog steeds een raadsel. De grafkelders en beelden liggen op verschillende plekken en hoogteniveaus. Goede wandelschoenen en een beetje conditie is wel aan te raden. Vroeger waren de tombes onbeschermd, maar tegenwoordig liggen ze onder afdakjes en worden ze bewaakt. De tombes liggen onder de grond. In een smalle doorgang klim je op ongelijke treden van behoorlijke hoogte naar beneden en weer omhoog. Soms verdwijn je meer dan 7 meter onder de grond. Een zaklamp is nodig om de decoraties en de beschilderingen beneden te kunnen bekijken.Het gebied waarin de grafkelders liggen, is lang afgesloten geweest, omdat het er niet veilig was. De plek kan je bekoren als je van grafkelders en historie houdt.
Regio
  • Voor de liefhebber van graftombes
  • Gezien het de 2e archeologische site van het land is, moet je hem bezoeken
  • Actief gecombineerd met cultuur/historie
  • Nog een plek waar het niet wemelt van de toeristen
  • Het ligt wat afgelegen van de route
  • Zaklamp mee om de schilderingen beneden goed te kunnen bekijken
  • Je moet tegen kleine ruimten kunnen
  • Je moet goed ter been zijn
Review geplaatst op 2020-07-12 Door travelbag
8
Spanje Fuerteventura
J. was hier 01 Feb 2020
Is vanouds een zeer betrouwbare reisorganisatie ! Onze reis naar fuerteventura was een zeer bijzondere ervaring - Rural Eraa Corte was en is een geweldige plek / daar voel je je op je gemak een wordt je hartstikke verwend. Het eiland is heel bijzonder / ruw en ook aantrekkelijk.
Regio
  • Geen
Review geplaatst op 2020-07-08
9
Colombia Medellin
Nick_VL was hier 01 Feb 2020
Mijn eerste ervaring met Colombia, maar de tweede grote stad die ik aandeed naast Bogota. Medellin is duidelijk een veel groenere stad dan Bogota, wat het ook een paar aantrekkelijker maakt. De stad bruist van geschiedenis, gaande van de oorspronkelijke stammen tot de heerschappij van Pablo Escobar. De laatste hiervan is ook hetgeen waar bijna iedereen aan denkt als ze Medellin horen. Er is nog steeds veel te merken van zijn heerschappij, vooral in de wijk die hij zelf heeft gebouwd voor de lokale bevolking. Ik wil deze geschiedenis natuurlijk niet verheerlijken, maar het blijft wel interessant om hierover te leren. Ook commune 13, ooit bekend als gevaarlijkste wijk ter wereld, is ondertussen één van de veiligste plaatsen. Ook de perfecte plaats om te genieten van lokale street art en street food. Je merkt dat het toeristisch is geworden, maar zeker een bezoek waard. Medellin is een vrij jonge stad en dat merk je duidelijk aan de verschillende restaurants en trendy winkels die hier opduiken.
Stad
  • street food en street art
  • makkelijk bereikbaar
  • groene stad
  • jong en modern
  • rijke geschiedenis
  • weinig engels gesproken
  • nog steeds veel (goedkope) drugs aanwezig
Review geplaatst op 2020-07-06 Door Nick_VL
8
Verenigde Staten New Orleans
Nick_VL was hier 01 Sep 2019
Ondertussen de tweede keer ik deze stad bezocht en hoe meer ik hier kom, hoe beter mijn mening van deze stad wordt. De eerste keer ergerde ik mij mateloos aan de drukte op Bourbon Street, maar de tweede keer leer je hier over te kijken. Ook heeft deze stad veel meer te bieden dan enkel deze straat. De French Quarter is gevuld met een rijke geschiedenis en staat vol met spookhuizen en voodoo rituelen. Maar er is meer dan enkel deze buurt. Dit heb ik tijdens mijn tweede bezoek ook gemerkt. Magazine Street en Frenchmen Street zijn hier een perfect voorbeeld van. Wandel rustig door de villa's op Magazine street en bezoek enkele van de winkeltjes die hier prominent aanwezig zijn. Buiten de cultuur staat deze stad ook bekend om hun goed eten. Geniet van Cajun in de French Quarter of proef een echte PoBoy of Muffuletta in een typische keuken van Louisiana. Deze stad heeft veel te bieden, gaande van kunst en cultuur tot een gastronomische sensatie.
Stad
  • goed eten
  • veel cultuur
  • wegenwerken
  • Druk
Review geplaatst op 2020-07-06 Door Nick_VL
10
Luxemburg
dreamer666 was hier 01 Jun 2020
De Mullerthal trail is een wandelroute van 112 km doorheen het fascinerende landschap van klein Zwitserland in Luxemburg. De trail omvat 3 lussen die elk hun eigen karakter hebben. Er zijn verschillende parkeerplaatsen vanwaar men ook kleine stukjes van de routes kan doen zodanig dat deze trail, niet alleen voor de stevige wandelaars, maar ook voor dagjesmensen zeer geschikt is. Hoogtepunten zijn onder andere de prachtige Schiessentumpel waterval en de indrukwekkende Kallektuffquel, waar kalkhoudend water over een rots in een mooie poel stroomt. De kleuren die hierdoor op de rots ontstaan zijn fel en geven dit plekje een tropisch uitzicht. Ook de Wolfsschlucht moet je gezien hebben. Je wandelt hier door een diepe kloof tussen de groen bemoste rotsen, waar vroeger de wolven hun toevluchtsoord hadden. De perkop is nog zo'n highlight. Dit is een grote rots die je moet beklimmen d.m.v. ladders. De wandelpaden zijn goed onderhouden en de markeringen zijn duidelijk en overal aanwezig.
Land
  • het gebied is zo groot dat je bijna geen last hebt van andere toeristen
  • genoeg parking bij sommige van de highlights
  • heel fotogeniek
  • aanrader voor jong en oud
  • goed gemarkeerde paden
  • mooie natuur
  • bij een hete zomerdag kan het wel zijn dat er veel toeristen zijn aan de waterval
Review geplaatst op 2020-07-05 Door dreamer666