IJsland image

IJsland


Reisgids

IJsland
Europa
Wies Kerkhof

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Op vakantie in Ijsland (weg van de massa)

IJsland is een vulkanische opwelling van de oceaanbodem, ooit gekoloniseerd door Noormannen en Vikingen met vrijheidsdrang. Dit levert een fantastische combinatie van woeste natuur en een bijzonder slag mensen op. Voor reizigers met een avontuurlijke inborst biedt IJsland eindeloze mogelijkheden. Van raften, klimmen, rijden in een auto met vierwielaandrijving, vissen, wandelen, zwemmen in natuurbaden tot vulkanische sauna’s, skiën en sneeuwscooteren. In IJsland zijn - door de goed aangelegde ringweg en een groot aantal binnenlandse vluchten - alle uithoeken goed bereikbaar.

Ideaal voor

Bergen

Wat zegt de community

(25)
Bekijk reviews >

Reisinspiratie

Van onze community

Seyðisfjörður
Seyðisfjörður
Seydisfjördur
Myrthe Levels
Een goed verborgen paradijs
Een goed verborgen paradijs
IJsland
Dreamer666
De zwarte basaltkolommen van Svartifoss
De zwarte basaltkolommen van Svartifoss
Skaftafell
Dreamer666

Praktisch

 • Icelandair vliegt in drie uurtjes rechtstreeks van Amsterdam naar IJsland. Eenmaal aangekomen is het aan te raden om een auto met vierwielaandrijving te huren. Verzeker je wel altijd tegen schade. IJsland is ruig en het is zeldzaam als je géén steen tegen je lak aankrijgt. Vanwege het korte verhuurseizoen is autohuur op IJsland duur. Je kunt ook met de bus IJsland doorkruisen. De nationale busmaatschappij BSI verzorgt busdiensten over de hele ringweg en daarbuiten. Het gaat langzaam en je komt niet overal, maar het is wel goedkoop. 
 • Check het actuele reisadvies voor IJsland van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van IJsland dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site.

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association). 

 • Als Nederlander heb je geen visum nodig voor landen binnen de Europese Unie, het Schengengebied en het Caribische deel van het Koninkrijk. Voor de landen daarbuiten heb je meestal wél een visum nodig. Met een visum krijg je toestemming om een land binnen te gaan en er voor bepaalde tijd te verblijven. Na het verstrijken van de einddatum moet je het land weer verlaten hebben. De meeste reizigers maken gebruik van een toeristenvisum met een beperkte geldigheid. In sommige gevallen kun je je visum aan de grens kopen. In de meeste gevallen is het echter aan te raden om je visum al voor aanvang van je reis te regelen. Visa worden afgegeven door de landen zelf, en zijn (online) te regelen via de respectievelijke ambassade of een visumdienst.
  Check snel of je een visum nodig hebt voor jouw reisbestemming.

 • Munteenheid: IJslandse kroon (ISK). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers. Op het platteland vind je weinig pinautomaten, zorg dus voor cash. Er zijn wel pinautomaten in de grotere stadjes. Je kunt overal betalen met je creditcard, ook bij onbemande tankstations.

 • 1 januari Nieuwjaarsdag, maart/april Pasen, April (3e donderdag) Dag van de zomer, 17 juni Onafhankelijkheidsdag, 21 juni midzomerfeesten, 25 december Kerstmis.

 • Stekker type CStekker type F
 • AANTAL INWONERS 338 DUIZEND (2017) 
  GROOTTE 2,5 X NEDERLAND
  TIJDSVERSCHIL 2 UUR VROEGER
  REISDUUR 2 UUR 45 MINUTEN