8
Groot-Brittannië portsmouth
aticketto was hier 01 Jun 2019
Portsmouth wordt ook wel de Great Waterfront City genoemd. In deze zuid-Engelse havenstad valt genoeg te beleven. De stad heeft ook heel wat meegemaakt gedurende de Tweede Wereldoorlog. Eerst waren daar de bombardementen van de Luftwaffe en daarna vertrokken hier in juni 1944 vele schepen en troepen om in Normandië te vechten Hier was de start van D-Day, de eerste dag van operatie Overlord. Liefhebbers van marine- en maritieme erfgoed moeten zeker een bezoek brengen aan de Historic Dockyard. Hier vind je meerder attracties, waaronder het vlaggenschip van Lord Nelson HMS Victory, HMS Warrior 1860 en het National Museum of the Royal Navy. Voor een schitterend uitzicht moet je bij de Spinnaker Tower zijn. Het uitkijkplatform is bereikbaar via een glazen lift of via de 570 traptreden. Volg ook zeker de drie kilometer lange Millennium Promenade. Deze route wordt duidelijk aangegeven en onderweg passeer je forten, kerken, kanonnen en een kasteel. De route eindigt bij de pier in Southsea. Deze badplaats kwam tijdens het Victoriaanse tijdperk al naar voren als een populaire toeristische bestemming. Bezoek ook zeker het D-Day museum hier.
Regio
  • Perfect te combineren met Southsea
  • Mooie wandelroute langs de kust
  • Interessante musea
Review geplaatst op 2020-03-06
6
Groot-Brittannië portsmouth
REDACTIE was hier 01 Feb 2020
Dit is een test Dit is een testDit is een testDit is een testDit is een testDit is een testDit is een testDit is een testDit is een testDit is een testDit is een testDit is een testDit is een testDit is een testDit is een testDit is een testDit is een test
Regio
  • Dit is een test
  • Dit is een test
  • Dit is een test
Review geplaatst op 2020-03-05
6
Zuid-Afrika Krugerpark
Saphira was hier 01 Jul 2018
Dit is een test. Dit is een test. Dit is een test. Dit is een test. Dit is een test. Dit is een test. Dit is een test. Dit is een test. Dit is een test. Dit is een test.
Highlight
  • Dit is een test.
  • Dit is een test.
Review geplaatst op 2020-02-27
9
Duitsland rugen
Willemien was hier 01 Sep 2018
Met de Rasender Rolland over het eiland Rugen Op het eiland Rügen zijn veel mogelijkheden om te wandelen, te fietsen of te genieten van het strand met bijzondere badplaatsen, de prachtige krijtrotsen of in een van de natuurparken. Op het eiland rijdt ook dagelijks een schitterende stoom trein uit 1895 tussen Putbus en Gohren met de naam de Rasender Rolland. Een tochtje met deze stoomtrein is een hele belevenis. Neem bij mooi weer plaats in een open wagon en je ziet het mooie landschap van Rugen langzaam aan je voorbij trekken en kun je mooie foto’s maken. Vooral heel mooi in het voorjaar als het gele koolzaad bloeit. Ook iets eten of drinken in de restauratiewagon uit 1910 is pure nostalgie. Stap onderweg uit op een van de leuke stationnetjes en bezoek een leuke plaats en neem dan de volgende trein om verder of terug te reizen. In de zomer rijdt de trein tot laat in de avond. Op verschillende stations kun je een kaartje kopen maar ook bij de conducteur.
Regio
  • mooi traject met in/uitstap mogelijkheden
  • goedkoop vervoer
  • reist langs mooie landschappen
  • relax vervoer op Rugen
  • ga niet in een open wagon vlag achter de locomotief i.v.m. de zwarte stoom
Review geplaatst op 2020-02-26
9
Zuid-Afrika
Dianadm was hier 01 May 2016
Grote kans dat je tijdens je reis naar Zuid-Afrika een bezoek brengt aan het Kruger NP. En terecht, Kruger is bekend om zijn goede safari mogelijkheden en grote hoeveelheden dieren die je hier kunt spotten. Vanwege de goede bereikbaarheid is het centrale en zuidelijke deel het meest populair bij toeristen, maar wil je iets minder standaard, ga dan naar het noordelijke deel van het NP. Het noorden is ruiger, meer weg van de gebaande paden en stiller omdat het lastiger te bereiken is. Omdat het gebied droger is dan de rest van het NP, zijn er wel iets minder dieren, maar het grote voordeel is dat je ze vaak voor jezelf hebt. Je kunt in dit deel van het park uren rijden, zonder maar een andere auto tegen te komen, een heel bijzondere ervaring. Door de overwegend lage begroeiing zijn de dieren goed te zien. En speciaal voor vogelliefhebbers, nergens anders komen zoveel verschillende vogels voor als hier. Net buiten de poort van de Phalaborwa gate kun je comfortabel overnachten, maar als je meer van het avontuur bent is het Punda Maria Rest Camp een prima alternatief. Je kampeert dan midden in de natuur met uitzicht op de dieren en wie wil dat nou niet?
Land
  • prachtige natuur met drooggevallen rivieren en eeuwenoud bos
  • lage begroeiing, waardoor je de dieren goed kunt zien
  • walhalla voor vogelliefhebbers
  • weg van de massa
  • de dieren heb je hier nog echt voor jezelf
  • weinig restcamps, zorg dat je voldoende benzine hebt
  • door droogte iets minder dieren
  • Camps alleen te boeken via San Parks, dus niet op de bonnefooi
  • minder goed te bereiken
Review geplaatst op 2020-02-23
9
Rusland Novgorod
marjolijn was hier 01 May 2019
Mei 2019 maakte ik een rondreis van Moskou naar Sint Petersburg, langs de steden van de “Gouden Ring”, een verzameling historische steden in een ring rond Moskou. Zou je vragen naar welke plaats ik nog wel een paar dagen terug zou willen, dan staat Suzdal op één, maar Novgorod is een goede tweede. Kleine kanttekening: we hadden mooi zonnig weer, dat scheelt natuurlijk in de beleving. Novgorod is de oudste stad van Rusland. Ryuriyk, of Rurik, aanvoerder van Zweedse Noormannen, vestigde hier een nieuwe stad, in het Russisch: Novgorod. De onderling verdeelde Slaven vroegen Rurik om hun leider te worden, en zo werd hij de grondlegger van wat nu Rusland en Oekraïne zijn, en stamhouder van het vorstengeslacht dat Rusland tot in de late middeleeuwen bestuurde. Sinds de stad Gorki haar oude naam Nizjni Novgorod terugkreeg heet Novgorod Novgorod Veliki, de grote. De stad werd in WO II verwoest, maar tegenwoordig beheerst het “kreml”, de citadel, weer trots de linkeroever van de rivier de Volkhov. Op de rechteroever was de handelskant, de overslagmarkt, en ook het vorstenhof van Yaroslav de Wijze.
Highlight
  • Ligt mooi aan rivier Volchov/Imenmeer
  • Compact stadshart aan weerszijden van rivier
  • Mooi ommuurd Kremlin
  • Binnen muren Kremlin veel te zien: Sofiakerk, museum, Millenniummonument
  • Rond Kremlin veel groen en zandstrandje
  • Boottochtjes mogelijk
  • Voldoende restaurants, soms met Engelstalig menu
  • Nog restjes Sovjetmentaliteit
Review geplaatst op 2020-02-22
10
Turkije Cappadocië
Graaf was hier 01 Nov 2010
De mooiste streek van Turkije die je niet mag missen in Centaal Anatolië. De landstreek Cappadocië is een van de grootste natuurwonderen, de streek is meer dan 30 miljoen jaar geleden ontstaan door vulkaanuitbarstingen. Het bestaat uit tufsteen en kalksteen die met een verschillende snelheid zijn geërodeerd tot een bijzonder grillig landschap. In deze typische tufsteenkegels zijn veel woningen en kerken uitgehakt die tot de jaren ’50 van de vorige eeuw nog bewoond werden. (een enkele wordt nog steeds bewoond, en is soms ook te bezoeken) In Göreme staat een openluchtmuseum met een groot aantal grotkerken die je nog kunt bezoeken sommige met prachtige Byzantijnse Fresco’s. Er zijn ook nog een aantal ondergrondse steden te bezoeken (je moet geen engtevrees of last van je rug hebben, want je moet door nauwe gangen kruipen). Deze hele landstreek staat inmiddels op de UNESCO’s werelderfgoedlijst. Ik vind Cappadocië de mooiste streek van Turkije om te bezoeken. Ook heel erg mooi om te doen is een ballonvaart maken bij zonsopkomst!
Highlight
  • Sprookjesachtig mooi
  • Voor liefhebbers van bizarre landschappen
  • Je mag beschilderde kerken niet fotograferen
Review geplaatst op 2020-02-20
9
Verenigde Staten New Mexico
Willemien was hier 30 Sep 2019
Bezoek het centrum van de Acoma Indianen Van verre zie je het dorp al liggen, hoog boven op een tafelberg van 112 meter hoog. Pueblo Acoma, in de staat New Mexico, is het centrum van de Acoma indianen. Het dorpje dat nog wordt bewoond door deze native americans ligt op een rots en is met één toegangsweg met de buitenwereld verbonden. Wil je het dorp bezoeken dan kun je in het bezoekerscentrum centrum een arrangement boeken: busvervoer en gids inclusief een permit om foto’s te maken. Je mag niet zelf met de auto naar boven. De indiaanse gids vertelt alles over de geschiedenis van het dorp: het leven van de indianen voor de komst van de Spaanse conquistadores, de onderdrukking door de Spaanse militairen, de rol van de Franciscaanse geestelijken en tenslotte hoe het leven er in de pueblo er nu aan toe gaat. Iets wat me bij gebleven is, is dat in elke familie een vrouw de baas is en ook eigenaar van alles is tot ze sterft. Daarna gaat alles over naar het jongste meisje in de familie. De huizen zijn dicht op elkaar gebouwd en meerdere lagen op elkaar. Met grote ladders klimmen de bewoners naar de ingang van de woning. In het dorpje zijn veel kraampjes met handwerk en aardewerk. Naar beneden kun je weer met de bus maar ook klauterend via een steile, in de rots uitgehouwen trap, zoals de bewoners het vroeger deden.
Regio
  • bezoekerscentrum met veel informatie o
  • lhet dorp ligt in een uniek landschap boven op een berg
  • wordt veel verteld over het leven van Indianen
  • verplicht met een gids door het dorp te wandelen als je dat een minpunt kunt noemen.
  • geen
Review geplaatst op 2020-02-13
10
Ecuador Galapagos eilanden
Nicole Matijssen was hier 28 Feb 2019
Voor mijn reisorganisatie Travel Happiness Company ben ik in maart 2019 voor de 4e keer naar de Galapagoseilanden geweest. In mijn blog over de mooiste natuurplekken in Ecuador lees je over de cruise met de Petrel. Na de 4-daagse cruise verbleven we 2 dagen op Santa Cruz. Graag deel ik mijn review over 2 accommodaties waar we hebben overnacht: Galapagos Habitat Hotel en Galapagos Safari Camp. Galapagos Habitat Hotel ligt aan het einde van de boulevard in het havenstadje Puerto Ayora. Inmiddels wordt Puerto Ayora druk bezocht door toeristen maar doordat dit hotel aan het einde van de boulevard ligt tussen de mangrove is het rustig. Het restaurant heeft een fantastisch uitzicht op de oceaan. Er is ook een kleine baai waar regelmatig zeeleeuwen, leguanen, pelikanen en blauwvoet jan van genten te zien zijn. Er is zelfs een speciale lounge area ingericht voor zeeleeuwen! Het hotel biedt gratis fietsen waardoor je op je gemak Puerto Ayora en omgeving per fiets kan verkennen. Galapagos Safari Camp is gelegen in de hooglanden van Santa Cruz en is een luxe glamping. De safari-spirit is naar de Galapagos gebracht met 9 luxe glamping tenten. De persoonlijke service en rustige omgeving in de natuur maken dit tot een pareltje om te verblijven. Ver weg van de massa en tussen de reuzenschildpadden! Ook op culinair gebied verrast Galapagos Safari Camp. Ideaal voor als je geen cruise wilt maken of eilandhoppen maar een aantal dagen op een uniek plekje in de natuur wilt verblijven.
Regio
  • De dieren zie je rondom de accommodatie
  • Glamping op de Galapagos is uniek!
  • Weg van de massa
  • Persoonlijke service
  • Culinair verrassend
  • Rustige locaties
  • De kamers bij Galapagos Habitat Hotel zijn iets verouderd
Review geplaatst op 2020-02-13
8
Noorwegen Troms
Graaf was hier 31 Dec 2019
Arctic Polar Park in Bardu is een heel bijzonder soort dierentuin; de dieren uit arctisch en subarctisch gebied leven hier in zo natuurlijk mogelijke omstandigheden, hun “kooien” zijn volledig natuurlijke gebieden zo groot als voetbalvelden. Je wordt begeleid door een enthousiaste gids die allerlei wetenswaardigheden over lynxen, wolven, muskusossen, elanden, herten, rendieren en beren hier kunnen vertellen. Ook worden een aantal dieren bijgevoerd, zodat je ze dan goed kunt zien. Mits ze door de weersomstandigheden tevoorschijn willen komen. Het blijven echter wel volledig wilde dieren en je mag dan ook niet te dicht bij de omheining komen. Tegen extra betaling van zo’n € 150 mag je mee naar binnen met het voeren van de lynxen, zodat de fotografen foto’s kunnen maken zonder hekken erop. Je mag echter geen stap voorbij de begeleiders zetten. Dit geld wordt door de stichting goed gebruikt voor de dieren, voor bestudering en observering en onderhoud van het park. Het park ligt zo'n 50-60 km ten noordoosten van Narvik. Bardu is een gemeente in de Noorse provincie Troms og Finnmark. De gemeente telt zo’n 4000 inwoners. Het administratief centrum is in Setermoen. Bardu is de enige gemeente in Troms die nergens aan zee grenst en wordt daarom de 'binnenlandsgemeente' in Troms genoemd.
Regio
  • Wildlife bekijken in een natuurlijke omgeving.
  • Sommige dieren moeilijk te fotograferen achter gaas.
Review geplaatst op 2020-02-06
10
Vietnam Noord Vietnam
Huff was hier 30 Sep 2019
Motortocht in Thong Nguyen door de rijstvelden. In Thong Nguyen sliepen we in een huisje met uitzicht op de rijstvelden en die zijn daar heel mooi. S’Middags een tocht op de motor met de eigenaar en familieleden, langs zeer smalle paadjes en soms hoogte verschil zodat je van de motor af moest anders trok hij het niet en vaak eraf omdat het zo mooi was. En dan foto’s maken. Ook was er een rustpunt om wat te drinken en ook was er gelegenheid tot een wandeling door de rijstvelden. De mensen waren op sommige terrassen de rijst aan het oogsten, zodat het een prachtige middag was. Het is een plaats om te onthouden.
Regio
  • Prachtige natuur.
  • Goede motorrijders.
  • Avontuurlijk.
  • Off road motortocht.
Review geplaatst op 2020-02-02
9
Noorwegen vesteralen
Graaf was hier 31 Dec 2019
In het uiterste noorden van de provincie Nordland ligt een sprookjesachtige eilandengroep: Vesterålen. De ruige natuur, de hoge bergen en ongerepte bergweiden met op de achtergrond indrukwekkende fjorden maken Vesterålen tot een van de mooiste gebieden in Noord Noorwegen binnen de poolcirkel. Vesterålen ligt direct ten noorden van de Lofoten en in het oosten ligt Ofoten met Narvik en ook het vliegveld Evenes. De eilandengroep bestaat uit vele kleine eilanden en vier grote: Andøya, Langøya, Hinnøya en Hadseløya. De bijzondere natuurgebieden, uitgestrekte hellingen, het prachtige witte strand bij Bleik en idyllische vissersdorpjes maken een vakantie hier een reis om nooit te vergeten. Je kunt hier geweldige excursies maken zoals walvissen spotten en zeearenden voeren en fotograferen vanaf een RIB-boot. Ook de Samen bezoeken en de rendierfarm vlakbij Sortland bezoeken. Ook is dit een ideaal gebied om het noorderlicht te spotten omdat je ver van grote steden en lichtvervuiling bent.
Regio
  • Heerlijk rustig, de meeste toeristen gaan naar de Lofoten.
  • van 25 november tot 15 januari geen zonlicht!
Review geplaatst op 2020-01-31
9
Colombia filandia
MariekeH was hier 30 Jun 2019
Verrast door de schoonheid van de bergen van Filandia, kwamen we in het donker aan bij het Sierra Morena Eco Hotel. De volgende was een enorme verrassing: groene natuur! Paarden voor de ramen van onze kamer. Cowboys aan het werk met de paarden. Wie wil dit nou niet meemaken?! Lekker koffie drinken in de hangmat buiten bij het terras. Filandia heeft enorme kleurrijke huisjes en ligt rondom de koffiedriekhoek van Colombia. Er zijn nauwelijks toeristen, want die gaan vaak op reis naar het bekende Salento. Filandia staat ook bekend om de sfeervolle tentjes waar je koffie kunt drinken. Ga wandelen in de bergen met behulp van Maps.Me om niet te verdwalen. Geniet van het uitzicht op 'Mirador'. Laat je haar knippen in een bloemenwinkel. Koop een zakje macadamianoten voor 5000 COP. En geniet vooral van de spectaculaire uitzichten en het contact met de lokale bevolking.
Wandelroute Architectuur Cultuur Gebergte Highlight
  • Geen toeristen
Review geplaatst op 2020-01-30
10
Vietnam Hanoi
Huff was hier 31 Aug 2019
Dagje Hanoi met de brommer. We gaan een dagje Hanoi doen met de brommer. Als je het verkeer daar ziet, lijkt het best wel eng. Alles krioelt door elkaar , maar wij gaan achterop met ervaren rijders. Ze hebben helmen mee en daar gaan we. De jongens voegen zich helemaal naar het verkeer en als je achterop zit is het een heel avontuur. Je spreekt van tevoren af wat je wilt zien , je wordt er heen gebracht,, er wordt gewacht en je gaat weer verder. De jongens weten leuke eettentjes en ook waar lekkere koffie is. Het vervoer gaat snel en je bent op het einde van de dag een hele ervaring rijker.
Stad
  • Je ziet Hanoi op een andere manier.
  • Je bent midden in het verkeer
  • Snel van A naar B
  • Even aan de drukte wennen.
Review geplaatst op 2020-01-23
10
Singapore
CDahlkamp was hier 30 Jun 2018
Juli 2018 bezochten wij Singapore als tussenstop naar Maleisië. Wat waren we blij dat we hier op de heen-en terugweg een aantal dagen hadden geboekt. Want Singapore vonden wij fantastisch! Zo bezochten wij de Gardens by the Bay; een park waar planten groeien die ze van over de hele wereld hierheen hebben gebracht. Midden in het park staan dan de gigantische supertrees van metaal waar allerlei soorten varens en orchideeën in groeien. Ook staan er twee grote kassen in de gardens The Flower Dome en in The Cloud Forest. Deze zijn zeker een bezoekje waard! Ook Little India vonden wij een prachtige wijk . Door de geuren , kleuren en vele lekkernijen daar waan je je in India. Chinatown moet je bezoeken als je dol bent op foodstalletjes. Je vult hier voor een klein bedrag je maag en het eten is er voortreffelijk. In de Arabische wijk Kampong Glam sta je direct in een totaal andere wereld. Door al die verschillende culturen bij elkaar heb je soms het idee dat je in een andere wereld bent in plaats van een stad. Als je een lange stopover hebt van meer dan 5,5 uur dan heb ik nog een goede tip: je kunt namelijk gebruik maken van een Free Singapore Tour. Ze bieden twee verschillende tours aan. Wil je meer weten kijk dan even op deze link : https://www.singaporeair.com/nl_NL/nl/plan-travel/privileges/free-singapore-tour/ Singapore moet je gezien hebben!
Land
  • Garden Rhapsody
  • heerlijke foodcourts
  • Verschillende culturen in één stad
  • Marina Bay Sands met panoramauitzicht over de stad op de 57e verdieping
  • geen
Review geplaatst op 2020-01-23