Puglia

Puglia is een streek in het zuidoosten van Puglia dat ligt aan de Adriatische en de Ionische Zee. Bari is de hoofdstad van Puglia. Vanuit deze stad en vanuit Brindisi vertrekken vele schepen naar omringende landen als Albanië, Malta en Griekenland. Erg bijzonder is Alberobello met zijn aparte witte huizen met kegelvormige daken (truli). Verder vind je in Puglia mooie rotskusten, waarvan Torre Sant'Andrea er een is, en ook het Castel del Monte die op de Italiaanse 1 eurocent staat afgebeeld.

Informatie over Puglia

Beste foto's & tips van Puglia

'282903' door pdanielse '282903' door pdanielse

ItaliëPuglia

ItaliëPuglia

Matera holenwoningen

pdanielse

Toegegeven het doet een beetje aan als een spookstad, met die donkere lucht erbij, maar toch heeft deze unieke Zuid Italiaanse stad prachtige gebouwen. De meeste zijn eeuwen geleden vanuit holen in de berg gehouwen en uiitgebreid naar buiten toe. Ze noemen ze daar sassi, de holenwoningen. Matera is een interessante stad die o.a. 2 aparte wijken kent die vooral uit deze sassi/holenwoningen bestaat. Op de voorgrond het terrein van de holenkerk.

'458389' door jamievanommering '458389' door jamievanommering

ItaliëPuglia

ItaliëPuglia

Alberobello

jamievanommering

We begonnen onze reis van vijftien maanden met een 'Efteling attractie' (St. Basil's Cathedral) in Rusland. We eindigden twee maanden geleden met een ander Efteling-waardig tafereel in de hak van de laars van Italië. Om precies te zijn het dorpje Alberobello in de provincie Puglia, welke volledig bestaat uit 'trulli', kleine huisjes met een kegelvormig dak uit de vijftiende eeuw. Een hele leuke plek om te bezoeken!

'458632' door jamievanommering '458632' door jamievanommering

ItaliëPuglia

ItaliëPuglia

Citta bianca

jamievanommering

In het zuiden van Italië ligt het pittoreske stadje Ostuni. Het is gebouwd op een heuvel en binnen de stadsmuren vind je een doolhof van smalle, kronkelende straatjes en steile steegjes. Haar bijnaam "citta bianca" dankt ze aan de wit geschilderde huizen. De stad wordt omgeven door enorme olijfplantages waar tussen karakteristieke trulli staan met hun kegelvormige daken.

Laat kaart zien