Nederland image
Nederland image Nederland image

Nederland

Reisgids

Nederland
Europa
Menno Schaefer

Reisgids

Reistips

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Ontdek

Door de crisis zijn we anders naar onszelf en de wereld gaan kijken. We zijn erachter gekomen dat we niet per se ver hoeven te reizen om onvergetelijke reiservaringen op te doen. Het avontuur begint al om de hoek en is vaak verrassend avontuurlijk en exotisch. 

Ideaal voor

Budget-Reizen

Reizen Met Kinderen

Kunst & Cultuur

Zon, Zee En Strand

Wat zegt de community

(34)
Bekijk reviews >

1. Vaar door het hart van Friesland

In het hart van Friesland ligt het waterrijke laagveengebied de Alde Feanen. Dit uitgebreide netwerk van sloten en meren leent zich perfect voor vaar- en zeiltochten.

2. Onthaast in het achterland van Groningen

Het onbekende Groningen ligt niet op je te wachten aan de kust, maar landinwaarts. Wandelen en fietsen kan hier overal. De landschappen zijn uitgestrekt en sereen.

3. Trek je terug in Drenthe

Oer. Zo zou je de afwisselende wildernis van Drenthe het beste kunnen omschrijven. De natuur in deze dunbevolkte provincie is bij uitstek geschikt voor mensen die back to basics willen gaan.

Beste reistijd

 
In Eigen Land

101 reistips om het buitenland in Nederland te ervaren

In Eigen Land

€ 4,99

Trakteer jezelf op de mooiste reiservaringen van Nederland waar je je in het buitenland waant

Bestel

Reisinspiratie

Van onze community

Image Title Image Title
De Moerputten
Noord Brabant
Aticketto
Image Title Image Title
Prachtig plekje in Nederland
Groningen
Sanneholterman
Image Title Image Title
Wie hebben daar allemaal gezeten?
Limburg
Henk Vanetie

Praktisch

 • Reizen binnen Nederland

  Als je met de trein reist heb je geen last van ellendige files en droom je bij tijd en wijle weg bij prachtige uitzichten. Een reis met het openbaar vervoer leidt bovendien tot minder CO2-uitstoot (per persoon). Met de trein geraak je in alle uithoeken van het land. Voor regionale trajecten neem je de bus. De inmiddels goed ingeburgerde Flixbus brengt je voor bodemtarieven naar de grote steden in Nederland. Denk aan het traject van Utrecht naar Maastricht of Groningen. Nederland is een fietsland pur sang. Iedere provincie heeft z’n eigen charme. De zogenaamde LF-routes zijn laagdrempelig, goed bewegwijzerd en als gps te downloaden. Deze Langeafstand Fietsroutes vormen een heel netwerk door ons land. Zelf een route uitstippelen? Gebruik de fietsrouteplanner van de Fietsersbond. Kies bijvoorbeeld routekenmerk ‘natuurroute’ voor trajecten door het groen. Voor een reis naar de Waddeneilanden ben je afhankelijk van de veerboot. Je bereikt Texel vanuit de haven van Den Helder, Vlieland en Terschelling vanuit Harlingen, Ameland vanuit Holwerd en Schiermonnikoog vanuit Lauwersoog. Alleen op Texel, Ameland en Terschelling zijn auto’s toegestaan. Toch liever met de auto op reis? Overweeg dan om een deelauto te huren. Als deelautomobilist hoef je niet na te denken over verzekeringen, wegenbelasting, parkeren en onderhoud. En je bent óók nog eens milieuvriendelijk bezig. Er bestaan ook platforms waarop je een deelcamper kunt huren. 

 •  

 •  

 •  

 • Munteenheid: euro (EUR)
  De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari Nieuwjaarsdag, zondag in februari of maart Carnaval, 27 april Koningsdag, 5 mei Bevrijdingsdag, 25 en 26 december Kerstmis

 • Stekker type cStekker type F
 • AANTAL INWONERS 17,4 MILJOEN (2020)
  GROOTTE 41.500 km²