Addo NP

Het Addo National Park ligt vlakbij Port Elizabeth en is oorspronkelijk opgericht om elf olifanten van uitsterven te redden. Nu is het onder andere een thuis voor meer dan 350 olifanten, 280 Kaapse buffels en zwarte neushoorns. Het park krijgt op jaarbasis ongeveer 120.000 bezoekers te verwerken. Bijzonder aan het Addo Elephant Park is dat het de enige plek op aarde is met de zogenaamde 'Big 7' in hun natuurlijke habitat. Naast de Big Five (olifant, neushoorn, leeuw, buffel, luipaard) zwemmen er in de oceaan ook walvissen en witte haaien die het rijtje compleet maken.

Informatie over Addo NP

Beste foto's & tips van Addo NP

'455869' door PaulMT '455869' door PaulMT

Zuid-AfrikaAddo NP

Zuid-AfrikaAddo NP

Olifant in Addo

PaulMT

Een van de vele olifanten in Addo NP. Bij een grote waterpoel stonden er zeker 20-30 bij elkaar. Heel erg mooi om naar te kijken in hun eigen habitat.

'459690' door DorienSouman '459690' door DorienSouman

Zuid-AfrikaAddo NP

Zuid-AfrikaAddo NP

The Lion King

DorienSouman

Een foto met verwijzing naar de Lion King mocht natuurlijk niet ontbreken na het zien van deze imposante dieren tjjdens mijn laatste reis naar Zuid-Afrika. Deze jongen zagen we samen met zijn broer in het Addo NP.

'424592' door maika '424592' door maika

Zuid-AfrikaAddo NP

Zuid-AfrikaAddo NP

Wevervogel in zijn...

maika

In een stekelige boom bij ons guesthouse wonen bij wijze van uitzondering alle wevervogels op een kluitje; normaal maar een paar per boom maar dit leek wel een flat. Minstens 50 nesten en 2x zoveel kwetterende vogels! Deze fladderaar was al klaar met bouwen en deed erg zijn best om een leuke vrouw binnen te fluiten.

Laat kaart zien