MarleenvM

profiel MarleenvM

Naam

Marleen van Meurs

Reviews

121

Foto's & tips

1432

Blogs

48

Lid sinds

01 September 2016

Favorieten

Fav. werelddeel

Europa

Fav. land

Groot-Brittannië

Fav. stad

Havana

Over mij

Het liefst reizen we op eigen houtje rond. Lekker je eigen tijd indelen en de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Ik stippel wel graag de route uit van te voren maar plan het altijd zo dat er genoeg ruimte is voor spontane uitspattingen.

Mijn Motto

'My favorite thing is to go where i've never been.'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D7100

Overige

Nikkor 18-145 mm Nikkor 55-300 mm Sigma 50-500 mm DJI Mavic Pro iPhone 11

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (1432)

'546061' door MarleenvM '546061' door MarleenvM

MexicoChiapas en Tabasco

MexicoChiapas en Tabasco

San Juan Chamula

MarleenvM

We brengen een bezoek aan San Juan Chamula en dit stadje heeft een bijzondere begraafplaats. De kruizen op de graven zijn verschillend van kleur. Elke kleur heeft zijn eigen betekenis. Of er bijvoorbeeld een kind is begraven of een oudere kun je aflezen van de kleur van het kruis. Door de harde grond kunnen de overledene niet diep begraven worden. Het lichaam wordt eerst in een doek gelegd en vervolgens is de kist. Na het afscheid nemen wordt het lichaam weer uit de kist gehaald om te begraven.

'553148' door MarleenvM '553148' door MarleenvM

Verenigde Arabische EmiratenAbu Dhabi omgeving

Verenigde Arabische EmiratenAbu Dhabi omgeving

Uitrusten

MarleenvM

Zomaar ergens net buiten de stad komen we in de woestijn deze man met zijn kameel tegen. Zitten ze ergens op te wachten of zijn gewoon even pauze aan het houden?

'553816' door MarleenvM '553816' door MarleenvM

Ierland

Ierland

De tuin van Ierland

MarleenvM

Wicklow Mountains staat ook bekend als de tuin van Ierland. In het natuurgebied groeien circa 800 soorten planten en het gevarieerde landschap is het leefgebied van ruim 100 soorten vogels. Maar wat centraal staat is vooral het water. Hoog in de heuvels hoor je overal water kletteren en er komen overal stroompjes, beekjes en watervalletjes vandaan. Nu nog subtiel maar in de lagere gelegen gebieden komt er steeds meer water tevoorschijn. Kabbelende beekjes worden rivieren en kleine watervalletjes worden ineens serieus met een val van ruim 100 meter. Ga niet in het weekend want dan trekken de Ieren zelf ook graag naar dit gebied want het ligt maar een half uurtje rijden van Dublin af.

Laatste blogs (48)

Struinen is het nieuwe wandelen. Tenminste iedereen struint wat af de laatste tijd. Ook ik heb het struinen ontdekt sinds het coronavirus heeft toegeslagen. Voorheen ging ik gewoon wandelen. Maar nu b... Lees meer

Hevige regenbuien, lokaal onweer, windkracht 6 enz enz… welke weerapp ik ook open, ze geven allemaal hetzelfde aan. Ik heb maar één avond in Etretat en had zo graag tijdens zonsondergang boven op de k... Lees meer

Er klinkt een harde klap en meteen voel ik wat er aan de hand is. Een kapotte band. Een paar seconde later staan we stil op een inrit. De enige stop mogelijkheid. We zijn namelijk in het zuiden van En... Lees meer

Mijn fans (8)

Ik ben fan van (11)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (101)

'1136558' door RobHoekstra '1136558' door RobHoekstra

MaledivenFelidhoo Atol

MaledivenFelidhoo Atol

Nieuwsgierige...Puffe

RobHoekstra

Hier een up close plaatje van de Pufferfish of kogelvis. Deze vis liet zich niet afschrikken door mijn camera en leek hem zelfs interessant te vinden. Bij gevaar blazen deze vissen zich op en worden ze het bekende balletje met stekels. Jullie hebben ze misschien wel eens gedroogd zien hangen in de souvenier winkels op de Griekse eilanden. Heel zonde natuurlijk want het zijn leuke vissen die niet gevangen zouden moeten worden om als souvenier te dienen.

'1135378' door Dianadm '1135378' door Dianadm

NederlandNoord-Holland

NederlandNoord-Holland

Eenzame surfer

Dianadm

Dit is mijn favoriete foto van mijn bezoek aan IJmuiden. Hoewel de foto zwart/wit lijkt, is het wel degelijk een kleurenfoto. Ik heb hem 's middags om 14:21 uur genomen op het strand naast de pier. De lucht was nog even blauw als op mijn vorige foto maar de winterzon stond al zo laag dat er een sterk tegenlichteffect ontstond waardoor het beeld grijs kleurde. De opkomende zeemist deed de rest.

'1134895' door Ameerakker '1134895' door Ameerakker

IndiaMadurai

IndiaMadurai

India Streetlive

Ameerakker

Over straat lopen en goed om je heen kijken is in India een feest voor het oog. Soms zie je dan mensen die op de juiste plek zitten om geportretteerd te worden. Deze man stond voor zijn rickshaw en liet zich graag fotograferen. Hij had nog een van de weinige rickshaws die voort getrokken werd door een fiets. Op de achtergrond zie je nog de huif van de rickshaw.

Community-updates

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

01-11-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

Onze wedstrijden

Bekijk onze winacties hier