Let op: zo voorkom je deze sluwe hotelscam image
Lkoedam

Let op: zo voorkom je deze sluwe hotelscam

Is een hotel opeens duurder dan toen je het voor de eerste keer vond? Goede kans dat je dan op het punt staat met beide benen in een hotelscam te trappen. Wees gewaarschuwd!


Hotelkamers wil je zo veilig en goedkoop mogelijk boeken (Foto: Steve Herud, Sir Savigny)

De volgende keer dat je een hotelkamer boekt moet je alert zijn. Het zit namelijk zo: wanneer je online naar een hotel zoekt, is het zeer aannemelijk dat valse websites bovenaan komen te staan in Google. Dit ziet er allemaal super echt uit en het lijkt daadwerkelijk door het hotel gerund te worden - het logo en copyrighted afbeeldingen worden zelfs één op één overgenomen - maar in feite gaat het om een frauduleuze website. Deze zogeheten third parties rekenen bij het boeken van een kamer tot wel 25 procent extra op de echte prijs.

En dan moet je nog mazzel hebben dat de reservering wel wordt gemaakt. In het ergste geval kom je aan bij het hotel, dat geen flauw idee heeft van je komst. Ook veel gehoord: speciale verzoeken zijn niet doorgekomen. Twee eenpersoonsbedden of een handicapvriendelijke kamer? Vergeet het maar.

The American Hotel & Lodging Association rekende uit wat reizigers kwijt zijn aan deze hotelscam. Elk jaar wordt er voor ruim 4 miljard dollar binnengehaald door dit soort organisaties. Let dus goed op, zodat daar geen enkele euro van jou bijkomt.

Bij het plannen van je volgende citytrip moet je alert zijn bij het boeken van je hotel, maar we hebben nog véél meer tips voor je. Met onze Citytripspecial #3 ontdek je 30 steden buiten de gebaande paden.