Italië image

Italië


Reisgids

Italië
Europa
Bert U

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Ontdek

Alle wegen leiden naar Rome. Maar als je een afslag neemt, valt er ook genoeg te ontdekken. Zo tref je in Italië méér Unesco-werelderfgoederen aan dan waar ook ter wereld. Ook als natuurliefhebber kom je in het mediterrane land aan je trekken. Wandel bijvoorbeeld door serene valleien in de Dolomieten, maak een roadtrip door het wilde achterland van Puglia of droom weg bij de glooiende heuvellandschappen van Toscane en Umbrië. Een van de grootste troeven heet Sardinië – typisch zo’n plek voor de vakantieganger die zichzelf kan vermaken met de kleine geneugten van het leven: een rustige bos- of strandwandeling, een dampend bord pasta en een spectaculaire zonsondergang. Waar je ook heengaat, overal kun je genieten van de pure Italiaanse keuken. Het zuidelijke Calabrië, waar iedereen de cucina povera (armeluiskeuken) eert, verdient een speciale vermelding. Je proeft de culinaire rijkdom het beste tijdens een roadtrip, langs markten, restaurants en lokale boeren.

Ideaal voor

Reizen met kinderen

Lekker eten & drinken

Bergen

Kunst & cultuur

Wat zegt de community

(20)
Bekijk reviews >

1. Wandel van agriturismo naar agriturismo aan de Amalfikust

De dorpjes Positano en Amalfi zijn wonderschoon, maar ook ontzettend druk. Als je de Amalfikust op authentiekere wijze wil ervaren kies je voor een wandeling over Il Sentiero degli Dei.

2. Vermaak je in Turijn

Turijn heeft als hoofdstad van de oude koninkrijken Savoye en Sardinië een rijke geschiedenis en een sfeervolle binnenstad.

3. Ga hiken in Valle d’Aosta

In je vizier: frisgroene alpenweiden en watervallen die van bergen afkletteren. In je neusgaten: de bedwelmende geur van dennenbossen.

Reisinspiratie

Van onze community

Op weg naar de grens
Op weg naar de grens
Italië
Jacomien
Via Ferrata in de Dolomieten
Via Ferrata in de Dolomieten
Trentino-Zuid-Tirol
Canipel
Lago d'Orta
Lago d'Orta
Piemonte
Nien

Praktisch

 • Met Ryanair vlieg je vanaf Eindhoven, Brussel en Düsseldorf (Weeze) naar verschillende luchthavens in Italië. Transavia vliegt vanaf Rotterdam of Amsterdam. Wil je het binnenland van Italië verkennen? Huur dan een auto. Je bereikt Sicilië en Sardinië per ferry. 

 • Check het actuele reisadvies voor Italië van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Let goed op in welke regio’s van Italië dit advies geldt. Dit hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Het advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site. 

  Reizen en corona

  Check het actuele overzicht van reisrestricties in verband met het coronavirus voor elk land ter wereld. Dagelijks bijgehouden door de IATA (International Air Transport Association).

 • Munteenheid: euro (eur). De waarde van de munt is onderhevig aan fluctuaties dus check voor je vertrek de wisselkoers.

 • 1 januari Capodanno (Nieuwjaarsdag), 6 januari La Befana, maart/april Pasen, 25 april Bevrijdingsdag, 2 juni Dag van de Republiek, 15 augustus Ferragosto (hemelvaart van Maria), 25 december Kerstmis.

 • Stekker type CStekker type FStekker type L
 • AANTAL INWONERS 60,4 MILJOEN (2019)
  GROOTTE 7X NEDERLAND
  REISDUUR 2 UUR EN 15 MINUTEN