MyrtheL

profiel MyrtheL

Naam

Myrthe Levels

Reviews

20

Foto's & tips

243

Blogs

0

Lid sinds

05 November 2021

Favorieten

Fav. werelddeel

Afrika

Fav. land

IJsland

Fav. stad

Berlijn

Over mij

Sinds ik in 2007 een half jaartje in de Verenigde Staten studeerde en woonde tijdens mijn studententijd, heb ik het reisvirus te pakken. Nieuwe landschappen, culturen, eten en mensen: ik kan er niet genoeg van krijgen. Voor mij is het echt een verrijking van mijn leven. Afrika heeft mijn hart gestolen tijdens vakanties in Zuid-Afrika, Swaziland en Tanzania. Maar ook Azië smaakt naar meer na bezoeken aan Indonesië en Maleisië. Er staan er nog veel bestemmingen op mijn wensenlijstje! Hopelijk volgen er nog velen.

Vereerd als je foto's van me wilt gebruiken, maar vraag eerst even toestemming.

Mijn Motto

'Reizen is het enige dat je echt rijker maakt.'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Model

D3200, D7500

Overige

Lenzen: Nikon AF-S 35mm f/1.8, Tamron 18-400mm f/3.5-6.3, Tamron 10-24mm f/3.5-4.5 Samsung Galaxy A41 en verschillende digitale compactcamera's o.a. Nikon Coolpix S9500

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (243)

'1135550' door MyrtheL '1135550' door MyrtheL

IndonesiëSumatra

IndonesiëSumatra

Mag ik buiten spelen?

MyrtheL

Ze ziet er op de foto een beetje droevig uit. Maar in werkelijkheid was het een vrolijk meisje, alleen even op een onbedacht moment vastgelegd. We mochten bij haar en haar familie een kijkje in huis nemen. Een traditionele Toba-Batak huis op Sumatra.

'1135611' door MyrtheL '1135611' door MyrtheL

IJslandReykjavik

IJslandReykjavik

Harpa concertgebouw

MyrtheL

Bij een bezoek aan de haven van Reykjavik ontkom je er niet aan, het indrukwekkende concertgebouw Harpa. Zowel van binnen als van buiten is het een mooi bouwwerk, met vooral heel veel glas. Er zitten grote ruiten in die onder verschillende hoeken zijn geplaatst. Afhankelijk van waar je staat en hoe de zon staat krijg je telkens andere effecten en zie je andere weerspiegelingen. De lichtinval in de centrale hal is dan ook steeds weer anders. Op de begane grond kun je binnen gewoon een kijkje nemen. Zeker de moeite waard als je een paar uurtjes of een dagje Reyjavik doet voordat je de IJslandse natuur in trekt. Op het moment dat een jongetje een steen in het water gooide was mijn fotosessie voorbij.

'1135630' door MyrtheL '1135630' door MyrtheL

IJslandJökulsárlón

IJslandJökulsárlón

Magisch Jokulsarlon

MyrtheL

Voor mij een van de hoogtepunten in IJsland. We waren er in mei waardoor er nog heel veel ijs aanwezig was. Dat was een paar jaar later toen we er in september waren wel anders. Een wereld van verschil waarbij de meer winterse variant wat mij betreft toch wint.

Mijn fans (1)

Ik ben fan van (3)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (36)

'1139986' door Dreamer666 '1139986' door Dreamer666

Costa RicaGuanacaste

Costa RicaGuanacaste

Tarzan

Dreamer666

Tarzan, in dit geval een drievingerige luiaard is niet makkelijk te spotten. Meestal hangen ze hoog in de bomen of achter een hoop takken en ze bewegen weinig. Deze luiaard daarentegen was heel actief en hing relatief laag.

'1139320' door Dreamer666 '1139320' door Dreamer666

Costa Rica

Costa Rica

Gestreepte bladkikker

Dreamer666

Deze gestreepte bladkikker hebben we gezien tijdens een tour in Costa Rica (Sarapiqui). Ze hebben een lengte van ongeveer 15cm en zijn dus een pak groter dan de pijligifkikkers en de roodoogmakikikkers.

'1139305' door Esthers '1139305' door Esthers

GriekenlandMeteora

GriekenlandMeteora

Varlaam klooster

Esthers

Het klooster van Varlaam is een van de 6 bewoonde Meteora kloosters die je kunt bezoeken in het binnenland van Griekenland bij de plaatsjes Kalamba en Kastraki. Het is het een na grootste klooster binnenin vind je een klein museum. Wij waren hier na een regenachtige nacht, de bewolking hangt nog laag, wat een mysterieus effect heeft op het klooster. Meer info/openingstijden etc. op meteora.com.

Community-updates

EDITIE 113 | 55 Culturele reisavonturen

16-9-2022 Columbus Travel editie 113 is nu verkrijgbaar! Deze editie staat in het teken van de mooiste culturele reisavonturen. Van dorpsfeesten in Spanje tot festivals in India. In Ghana verdiepen we ons in een zwarte bladzijde uit de wereldgeschiedenis: de trans-Atlantische slavenhandel, aan de voet van de Himalaya bezoeken we twee boeddhistische kloosters en gaan we in de leer bij monniken. En we delen de beste cultuurtips in de Zwitserse Alpen. Om het jou gemakkelijk te maken, hebben we ook nog een culturele jaarkalender 2023 samengesteld.  Bekijk de editie hier >

UPDATE: COLUMBUS COMMUNITY GAAT STOPPEN


27-08-2022 Helaas hebben we moeten besluiten dat we de community niet voort gaan zetten. We leggen je graag uit waarom. Lees verder >

NEEM DEEL AAN DE COMMUNITY OP FACEBOOK

05-08-2022 Wil jij graag nog in contact blijven met de andere communityleden? Word dan lid van de speciale Facebookgroep, die wordt beheerd door communityleden!

EINDE COMMUNITY EN FOTOWEDSTRIJD

05-08-2022 Zoals jullie weten, gaat de community stoppen. Maar zoals het ook vaak gaat met het bouwen van nieuwe sites, ontstaat er vaak wat vertraging. We hebben nog steeds geen exacte datum, maar we zullen naar alle waarschijnlijkheid niet vóór oktober offline gaan. Dat geeft ons dan ook genoeg tijd voor één laatste fotowedstrijd om 15 jaar community te vieren! Info volgt binnenkort

WEEK 38 & 39 | COMMUNITY-TOPPERS


Nieuwsgierige Schotse hooglanders door Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Nieuwsgierige Schotse hooglanders door Dreamer666
2. Review: Botswana door Henk Vanetie
3. Communitylid van de week: John Heeneman
4. Nieuwkomer: Koen van Dijk

Doe mee aan onze wedstrijden

DRONEFOTOWEDSTRIJD 2022: WIN EEN WEEKENDJE WEG IN EUROPA

Met een drone zie je de wereld vanuit een nieuw en verrassend perspectief. We zijn dan ook benieuwd naar jouw mooiste dronefoto’s! Deel je top 3 en maak kans op een weekendje weg in Europa, een cadeaubon van Coolblue of een klimrugzak van Osprey. De 10 winnende worden bovendien gepubliceerd in Columbus Travel én KIJK Magazine! Meedoen kan tot en met 11 september 2022Doe mee


FOTOWEDSTRIJD: WIN EEN TWEE VLIEGTICKETS NAAR THAILAND

Hoe was jouw zomervakantie?! Samen met reisorganisatie Riksja Travel zijn we op zoek naar de mooiste avonturen. Deel jouw ultieme reisfoto en -tip van je reis in de zomer van 2022 en wie weet win jij twee vliegtickets naar Thailand, aangeboden door Singapore Airlines! Meedoen kan tot en met 16 oktober 2022. Lees hier meer over de wedstrijd en doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik