Saskiahamminga

profiel Saskiahamminga

Naam

Saskia Hamminga-Roest

Reviews

34

Foto's & tips

1412

Blogs

41

Lid sinds

16 March 2014

Favorieten

Fav. werelddeel

Afrika

Fav. land

Canada

Fav. stad

Vancouver

Over mij

Ik hou van reizen, (hobby-) fotograferen en schrijven over deze reizen. Reizen geeft me energie.
Samen met man en zoon (14 jr) nieuwe plekken ontdekken, maar ook op zoek naar nieuwe ervaringen en plekjes in reeds bekende gebieden. Onze zoon gaat al van jongs af aan met ons mee op reis en geniet hier minstens zoveel van als wijzelf. Op onderzoek en avontuur, onbevangen en met een open blik. Waardoor ook wij de wereld weer door de ogen van een kind zien en waardoor de meest bijzondere ontmoetingen ontstaan.

Van de overweldigende natuur van Canada, Alaska en IJsland, de rust en ruimte in Noorwegen, maar ook van de vele kleuren en stilte in de woestijnen van Namibië, Oman of Abu Dhabi krijg ik nooit genoeg. Als ik niet op reis ben geniet ik van de voorpret bij het plannen van weer een nieuwe reis, of van de vele verhalen en foto's op Columbus Reisreporter!

Instagram: saskiahamminga

Uiteraard vind ik het een eer als je mijn foto's wilt gebruiken, maar niet zonder mijn nadrukkelijke toestemming.

Mijn Motto

'"We travel not to escape life, but for life not to escape us.”'

Over mijn camera

Type

Spiegelreflex

Merk

Nikon

Overige

iPhone 12

Hoogst gewaardeerde foto’s & tips (1412)

'523077' door Saskiahamminga '523077' door Saskiahamminga

OostenrijkDachstein Gletsjer

OostenrijkDachstein Gletsjer

De 'suspension bridge

Saskiahamminga

Toen we vanmorgen met de gondel op bijna 3.000 meter op de Dachstein gletsjer aankwamen kon je geen meter ver kijken. Zelfs ik, met mijn lichte hoogtevrees, durfde even op de 'suspension bridge'...Na een bezoek aan het mooie 'eispalats' in de gletsjer, waar je ijssculpturen kunt bewonderen, en een kop warme chocolademelk in het restaurant, trokken de wolken opeens weg. Zo Mooi!

'502278' door Saskiahamminga '502278' door Saskiahamminga

NoorwegenPreikestolen

NoorwegenPreikestolen

Over de rand van de..

Saskiahamminga

In de Stavanger regio is de bekendste wandeling de klim naar de beroemde Preikestolen. Na bijna 2 uur wandelen en klimmen over rotsen kom je aan op de enorme klif, die 605 meter hoog is en loodrecht (!) naar beneden loopt tot in de Lysefjord. Ook voor onze zoon was deze wandeling prima te doen en een groot avontuur. In het hoogseizoen is deze wandeling erg druk, maar absoluut de moeite waard, zelfs voor mensen met hoogtevrees...(zoals ik). Ik had het er 'Spaans benauwd', maar het uitzicht was geweldig. Man en zoon vonden het nodig om op hun buik te gaan liggen en even 605 meter naar beneden te kijken (als je goed kijkt zie je ze op de foto...). Ik nam snel de foto en maakte me uit de voeten. Dat hoefde ik even niet te zien... Maar wat een fenomenaal uitzicht, wat een prachtige plek.

'512191' door Saskiahamminga '512191' door Saskiahamminga

IJslandJökulsárlón

IJslandJökulsárlón

Huppelend tussen de..

Saskiahamminga

De ijzige wind en bittere kou kon de pret niet drukken: huppelend begaf zoon zich tussen de op het strand aangespoelde ijsbrokken door. Hij kon er geen genoeg van krijgen. Ondanks de kou, wat genoot hij (en wij dus ook) van deze onwaarschijnlijk mooie omgeving. De stukken ijs leken soms wel van glas en hadden allemaal de meest bizarre vormen. De ijsschotsen die afbreken van de gletsjer, drijven via de lagune van Jokulsarlon de zee op, en spoelen verderop op het strand weer aan. Een schitterend gezicht, waar onze zoon geen genoeg van kon krijgen (en wij op een gegeven moment bibberend riepen:

Laatste blogs (41)

Deze zomer verbleven we een weekje in mooi en afwisselend Normandie. We bezochten de landingsstranden van D-Day, leuke haventjes en de mooie kust.Een van de wensen die onze zoon had, was Mont Saint-Mi... Lees meer

Jaren geleden. Het is eind december, en vanuit Puerto Natales, een gezellig stadje gelegen op 242 km ten noorden van Punta Arenas in Patagonië in het zuiden van Chili, vertrekken we richting Torres de... Lees meer

Mijn fans (4)

Ik ben fan van (11)

Mijn favoriete foto's & tips van anderen (133)

'1132328' door Dreamer666 '1132328' door Dreamer666

AntarcticaSouth Georgia

AntarcticaSouth Georgia

Are you talking to me

Dreamer666

Het lijkt een gigant door dit lage standpunt, maar eigenlijk is het nog een jonge Koningspinguïn. Ze houden hun bruine donzige veren een jaar lang, terwijl ze een dikke laag vet ontwikkelen die ze warm houdt gedurende de winter. In Antarctica en South Georgia moest je een bepaalde afstand houden tussen jezelf en de pinguïns, maar ze zijn zo nieuwsgierig dat ze gewoon naar je toe waggelen. Deze wou precies een knuffel en wat had ik dit graag gedaan.

'1132300' door Antwan '1132300' door Antwan

Nieuw-ZeelandFox en Franz Josef gletsjers

Nieuw-ZeelandFox en Franz Josef gletsjers

Lake Matheson voor...

Antwan

Lake Matheson, ook wel bekend als het spiegelmeer, ligt 6km ten zuiden van de Fox gletsjer. Op rustige, heldere ochtenden weerspiegelen Mount Cook en Mount Tasman zich in het meer dat wordt omzoomd door bossen. Als je echt vroeg bent, dus ruim voor zonsondergang is de kans op een windstil meer met een prachtige kleurrijke lucht erboven het grootst. Als je vervolgens weer terug rijdt naar de Fox gletsjer heb je een prachtig uitzicht op de gletsjer, eigenlijk veel mooier dan de uitzichten dicht bij de gletsjer.

'1132194' door Jeanique '1132194' door Jeanique

NederlandGroningen

NederlandGroningen

IJsvogel

Jeanique

Twee jaar geleden ontdekte ik een ijsvogel vlakbij mijn huis. Een regelmatige gast op die plek in de wintermaanden. Dit ontdekte ik toen ik aan een nieuwe baan begon, waardoor ik elke dag twee keer langs deze plek kwam rond dezelfde tijd. Het ijsvogeltje zat vlakbij de brug. De volgende keer dat ik daar langs liep, zocht ik weer naar het vogeltje. En ja hoor, daar zat hij weer! De keer daarna nam ik mijn camera mee. Helaas (en uiteraard...) was de ijsvogel er niet. En zo is dit een tijdje door gegaan. Als de ijsvogel er wel was en ik mijn camera bij me had, kon ik niet dichtbij genoeg komen om een fatsoenlijke foto te maken, ijsvogels zijn ontzettend schuw. Maar na twee winters zijn regelmatige visplekjes in kaart brengen is het me eindelijk gelukt dit prachtige vogeltje close-up op de foto te krijgen. Vorig jaar heb ik een aantal keren voor niets uren in de kou gezeten, wachtend op het ijsvogeltje met de camera vlakbij het water op een statief. Ik wist nog niet wat zijn vaste plekjes en tijden waren. Maar na wat onderzoek, had ik deze keer wat meer achter de hand dan alleen geluk. Ik had mijn camera beschut opgesteld achter een boom vlakbij de paal waarvan ik wist dat hij daar vaak kwam vissen. Ik heb de camera op afstand bediend met mijn telefoon. En toen was het mezelf een paar meter verderop verstoppen en wachten op het vogeltje. Wat is het dan spannend als je naar het beeld kijkt op je telefoon... een lege paal... zou hij daar straks op komen zitten? Zou het me eindelijk lukken het ijsvogeltje op de foto te krijgen? En dan vliegt hij ineens op het paaltje en heb je hem prachtig in beeld op je telefoon. Voorzichtig maak je een foto en besef je dat het gelukt is!

Mijn favoriete blogs van anderen (2)

Spitsbergen! Mijn vriendin en ik hadden er al veel over gelezen en het stond al een aantal jaren op onze bucketlist. Toen we hoorden dat het mogelijk was om er met een zeilschip helemaal omheen te va... Lees meer

Community-updates

AND THE WINNER IS ... 

www.columbusmagazine.nl/redirect/wedstrijd

06-10-2021 Het maandthema van september - eilanden - is afgesloten en de winnaar is bekend: gefeliciteerd Deerik met je prachtige liefdesfoto uit Helgoland! Benieuwd naar onze motivatie en naar de nummer 2 en 3? Je vindt het allemaal hier!

4-10-2021 Afgelopen dagen zijn er problemen ontstaan bij het tonen van o.a. de foto's op de site. Dit probleem is inmiddels opgelost. Onze excuses dat het zo lang heeft moeten duren. Mocht je nog tegen problemen aan lopen, laat het ons dan gerust weten via communityhost@columbusmagazine.nl.

EDITIE 103 | 16 LEUKSTE GROENE STEDEN VAN EUROPA

17-09-2021 Columbus Travel editie 103 is uit! Niet alleen vind je hierin de leukste groene steden van Europa, maar ook weer een aantal geweldige communityfoto's van Canipel, Dreamer666, Yvoto-Travel, Ameerakker, Lsteentjes en Bjornsnelders. Gefeliciteerd alle zes!

WEEK 41 | COMMUNITY-TOPPERS

Dikkopje op de lavendel CREDIT Agrotewal
Are you talking to me? Foto: Dreamer666
1. Topfoto & -tip: Are you talking to me? door Dreamer666
2. Review: Schotland door Saskiahamminga
3. Communitylid van de week: Travelgoom
4. Nieuwkomer: Martine Bocklandt

Doe mee aan onze fotowedstrijden

THEMA VAN OKTOBER: PORTRETTEN IN TIJDEN VAN CORONA

Columbus Travel wil graag een tijdsdocument maken om de wereld in tijden van corona vast te leggen en dat willen we doen met behulp van de community. We willen heel graag jullie foto’s zien die reflecteren hoe de wereld er sinds maart 2020 uit is gaan zien. Daarom kunnen jullie elke maand binnen een bepaald thema foto’s uploaden die geschoten zijn tussen 13 maart 2020 en 31 december 2021. Het thema van september is: eilanden. Lees meer over de wedstrijd >

DOE DE GRIEKENLAND-QUIZ EN WIN EEN REIS NAAR SIFNOS

Sifnos, Griekenland

Wie verder dan hotspots als Athene, Kreta of Santorini, ontdekt een Griekenland vol onontdekte eilandjes, pure schoonheid en ongerepte natuur. Ben jij een echte Griekenland-kenner? Doe de quiz en win een reis voor twee naar Sifnos, de parel van de Cycladen! Doe mee >

Onze Community-experts

Ben je een reis aan het plannen en heb je inspiratie of handige tips & tricks nodig? Vraag het aan onze Community-experts!

Paul de Roos aka Bowral
Fransje Grisnich aka Sidonius
Corrie de Winter aka Corriedewinter
Sylvia Overkamp aka Silly
Elaine Springford aka Everlasting
Mieke de Haas aka MiekeDeHaas
Hans Moerkens aka JMoerkens
Wies Kerkhof aka WKerkhof
Marc van Kessel aka Marcvankessel
Thijs van den Burg aka ThijsVdenBurg
Erik Joosten aka Deerik