8
Sri Lanka Colombo
hansdewildt was hier 31 Aug 2017
‘Alles begint en eindigt op Galle Road’, zeggen de locals in Sri Lanka. Dit is dé hoofdstraat van Colombo, zeg maar de Kalverstraat, waar dagelijks het leven en honderden auto’s aan je voorbijtrekken. Begin de dag met een fijn ontbijtje bij Barefoot Cafe en laat de kakofonie van de gillende schoolkinderen, bellende zakenmannen en toeterende tuktuks rustig op je inwerken. Vergeet ook niet een bezoekje te brengen aan de prachtige Hindoeïstische tempel Vajira Pillayar Kovil.
Stad
  • mooie binnenstad
  • veel te zien
  • sfeervolle stad
  • kan druk zijn in hoogseizoen
Review geplaatst op 2019-07-22 Door hansdewildt
9
Argentinië Bariloche
Dalix was hier 31 Oct 2018
Dit mag je in Patagonië zeker niet missen: De sendero Llao Llao bij Bariloche! Bariloche in Argentijns Patagonië ligt aan het prachtige Nahuel Huapi meer en is omgeven door de besneeuwde bergen van de Andes. Geen betere plek om de omgeving eens goed te verkennen! En dat doe je het beste in het Llao Llao park, dat waarschijnlijk de mooiste uitzichten van noordelijk Patagonië biedt. De route betreft ongeveer 15 kilometer en is goed te doen. Je hebt er 3 tot 4 uur voor nodig, maar als je lange stops maakt bij de vele uitzichtpunten zou ik er een volle dag voor uittrekken. Je begint zo’n 25 kilometer ten westen van Bariloche, bij Puerto Pañuelo. Volg het pad ‘Sendero de los Arrayes’ (3 kilometer) langs het Moreno meer om bij een prachtig strandje (Playa Moreno) aan te komen. Na een half uur kom je bij de ‘Mirador Lago Moreno’, een perfect plekje voor je meegebrachte lunch. Na 500 meter bereik je ‘Lago Escondido’ en het ‘Villa Tacul’ strand. Dan zie je het bordje ‘Cerro Lao Llao’, het doel van deze wandeling. Na een klim van ongeveer 25 minuten bereik je de top. En daar word je beloond met een van de meest spectaculaire uitzichten van Patagonië! Hier zie je het Nahuel Huapi meer, het Moreno meer en besneeuwde bergen zover het oog rijkt! Een paar belangrijke tips. Zorg dat je op een dag gaat dat het mooi weer is, zodat je op de top van al het moois kan genieten. Neem ook voldoende water mee en bedek je hoofd tegen de felle zon. Voor de rest zou ik zeggen, genieten maar!
Highlight
  • Een van de mooiste wandelingen in Patagonië
  • Weinig toeristen
  • Geen
Review geplaatst op 2019-07-21 Door Dalix
8
Noorwegen setesdal
schenkel was hier 31 May 2019
Niets leuker dan Elanden van dichtbij ontmoeten.In Noorwegen zijn deze bijzondere dieren van wel héél dichtbij tezien en wel in het Elgtun elandenpark. Dit park staat nog redelijk in de kinderschoen mar is echt reuze leuk voor een bezoek en zeker met kinderen. Het is het eerste Elandenpark van Noorwegen waar tamme elanden wonen in hun natuurlijke omgeving.Het park ligt middenin het bos en heeft een ruig en heuvelachtig terrein met daarin een aantal waterbronnen.De Elanden hebben hier alle ruimte. De eigenaar is hier in 2014 begonnen met twee kalfjes .Deze eigenaar komt zelf uit Zweden,Lapland.Hij heeft erg veel ervaring met Elanden en is zeer betrokken bij deze dieren.Dat merk je aan alles. Hij kan je echt alles vertellen over deze dieren,vol met passie wat erg leuk is om aan tehoren. Inmiddels telt het park 6 Elanden er zijn in het voorjaar twee kleintjes geboren.Die erg lief zijn om tezien.. Zodra wij binnen in het park zijn roept hij de Elanden en ja hoor tot onze verbazing komen ze aan gelopen.Ik wist niet dat ze zo groot zijn,grote kop en lange poten.Wij gaan met de gids door dit bos wandelen en als we een tijdje lopen komen er een paar Elanden ons achterop.Zo,n bijzondere belevenis. Ik weet dat het dieren in gevangenschap zijn maar echt dat zie je even in het begin maar daarna echt niet meer.
Highlight
  • gratis parkeren
  • Keurig en net park
  • In het voorseizoen zijn er weinig toeristen
Review geplaatst op 2019-07-20 Door schenkel
8
Slowakije Bratislava
SourOnTour was hier 30 Jun 2019
Afgelopen weekend ben ik in Bratislava, Slowakije geweest en ik had niet echt een idee over wat ik van deze stad en dit land kon verwachten. Met mam pakte ik vrijdag in Eindhoven het vliegtuig en na slechts 1,5 vliegen landen we in Bratislava. Hier huren we een autootje en rijden naar hotel River view Residence met uitzicht op de Donau zoals je misschien al verwacht had ;) Het hotel ligt direct achter de burcht van Bratislava, dus niet te missen. Op het dakterras heb je een fantastisch uitzicht over de Donau, het daarachter liggende bos en de communistische buitenwijken van Bratislava. Ook kan je daar de brug met de UFO zien liggen. Voor mij een perfecte ligging van het hotel, lekker rustig gelegen, maar toch binnen 10-15 minuten wandelen en je staat midden in het oude centrum. Er zijn een aantal gezellige pleintjes en veel terrasjes waar je een lekker drankje of hapje kunt doen. Veel gebouwen zijn in pastelkleuren geschilderd en de stad is erg schoon. Ook vind je er een aantal grappige standbeelden waarvan ik hier op de site nog foto's van zal delen.
Stad
  • binnen no time zit je midden in de natuur
  • veel gezellige terrasjes
  • grappige standbeelden
  • mooie pastelkleurige gebouwen
  • compact dus makkelijk in 2 dagen te bezoeken
  • een redelijk kleine stad
Review geplaatst op 2019-07-19 Door SourOnTour
10
Groot-Brittannië dartmoor-national-park
aticketto was hier 30 Jun 2019
Dartmoor National Park staat vooral bekend om zijn tors. Een tor is een heuvel waarvan de top een steen is en los staat in het landschap. Er zijn er zo’n 160 te vinden in het park waarvan Haytor de bekendste is en heeft een visitors centre. Dartmoor staat ook bekend om zijn ‘wilde’ pony’s. Deze lopen in grote getallen vrij rond in het park en versperren vaak de toch al smalle weggetjes. Ook schapen en koeien lopen vrij rond en trekken zich weinig aan van bezoekers en het verkeer. Er zijn veel prehistorische overblijfselen in Dartmoor te vinden die dateren uit het late Neolithicum en de vroege Bronstijd. Overal vind je talloze menhirs, steencirkels, graven en steenrijen. Het park heeft een oppervlakte van zo’n 950 vierkante kilometer en het landschap bestaat voor het grootste deel uit heide. De hoeveelheid neerslag is erg hoog, nog hoger zelfs dan de omliggende gebieden. En de dikke truflaag is zelden droog. Toch is het park uitermate geschikt voor wandeltochten. En zijn veel verschillende routes en kun je redelijk makkelijk wandelen van de ene tor naar de andere. Ben je met de auto dan kun je die op veel plekken gratis parkeren op de kleine onverharde parkeerplaatsen.
Wandelroute Autoroute Natuurgebied Cultuur Highlight
  • Drukke/populaire plekken zijn makkelijk te vermijden
  • Veel wandelmogelijkheden
  • Gratis toegankelijk
  • Interessante geschiedenis
  • Uniek landschap
  • Grote kans op regenachtig weer
Review geplaatst op 2019-07-16 Door aticketto
8
India dibru-saikhowa-national-park
doppie was hier 31 Dec 2017
 "The land the Nation forgot." is de bijnaam van Dibru-Saikhowa N.P. Ver weg in het uiterste oosten van Assam ligt dit ruige gebied omgeven door de Lohit, Dibru en Brahmaputra. Deze rivieren vormen dit land, ze geven en nemen afhankelijk van de hoogte van het water. Hier leeft een exotisch viertal: de Ganges dolfijn, de Aziatische waterbuffel, de Westelijke hoelok en de witvleugelboseend. Daarnaast vind je hier ook andere 'gewoon' bedreigde soorten zoals tijgers, luipaarden en andere katachtigen. De uitgestrekte zandbanken trekken grote aantallen vogels. ​"The land the Nation forgot.", helaas geldt dat ook als het gaat om bescherming. Er zijn te weinig parkwachters die met zeer beperkte middelen dit gebied moeten beschermen tegen stropers en illegale nederzettingen. Lokale ondernemers als Sanjay Das proberen dit tij te keren door Dibru-Saikhowa als eco-toerisme bestemming op de kaart te zetten. Een bijzondere vorm van bescherming vindt plaats in een aantal dorpen net buiten het reservaat: de dorpelingen die plaats zouden moeten maken voor grootschalige bouwplannen gebruiken de aanwezige populatie beschermde hoeloks als 'dierlijk schild'. ​Dibru-Saikhowa is een ruig gebied met nauwelijks infrastructuur, de beste manier is om het te verkennen per boot. Hoever je komt is volkomen afhankelijk van het waterpeil en de stroomsterkte van de rivieren. Zet voet aan land en de spanning stijgt, zeker als je verse olifantenhopen aantreft tussen het metershoge gras. Maar of je ze ziet...?
Activiteit Eiland Natuurgebied Rivier Highlight
  • Vogelaarsparadijs, vooral in de winter.
  • Weinig toerisme
  • Verblijf op houseboat
  • Ruige en ongerepte natuur
  • Wildlife moeilijk te spotten
Review geplaatst op 2019-07-14 Door doppie
8
Groot-Brittannië Glasgow
Graaf was hier 30 Jun 2019
Art tour in Glasgow De mooiste stadswandeling door de grootste stad van Schotland, is de Mural Trail. Een tour langs prachtig kunstzinnig beschilderde gebouwen in Glasgow. Bij de tourist information in Buchanan Street kun je een plattegrond (en/of boekje) krijgen van de Mural Trail, met de locaties en informatie over deze street-art schilderijen. Ze liggen vrijwel allemaal in het centrum, en het is geweldig leuk om op deze manier het stadscentrum te bekijken als een levensgrote galerie. Je kunt de tour ook met een gids lopen, deze kan nog veel meer over de kunst vertellen. De stad is heel trots op zijn street-art, en de schilderijen zullen ook niet door vandalen beklad worden. Je kunt alles in ongeveer 4 uur uitgebreid bekijken.
Stad
  • vriendelijke behulpzame bevolking
  • leuke stad voor stedentrip
  • enkele schilderijen verdwenen door verbouwing
Review geplaatst op 2019-07-12 Door Graaf
9
Argentinië Patagonie
Dalix was hier 31 Oct 2018
De ‘drie gletsjers tour’ op het Argentinomeer, in het zuiden van Argentijns Patagonië is wellicht een van de mooiste dingen die je in dit gebied kan doen. Vanuit het leuke plaatsje El Calefate word je opgehaald door een busje en naar het haventje gebracht vanwaar de snelle, moderne boot vertrekt. Op weg naar de eerste gletsjer, de overweldigende Spegazzini, word je omringd door een prachtige natuur van besneeuwde bergen. Al gauw komen de eerste ijsschotsen tevoorschijn, enorme blauwe sculpturen in de meest vreemde vormen. De kapitein vaart heel zacht en behendig om deze kunstwerken heen, zodat je het ijs bijna kan aanraken. Een magische ervaring. En er volgen er steeds meer, de een nog mooier dan de ander. En dan bereik je de Spegazzini gletsjer die als een prachtige ijstaart van de bergen lijkt te glijden. De ‘ohhh’s’ en ‘ahhh’s’ zijn overal hoorbaar. De volgende gletsjer is de Upsala, een enorme ijsmassa die elk jaar snel kleiner wordt door de opwarming van de aarde. De indrukwekkendste van allemaal is de Perito Moreno, volgens velen de mooiste gletsjer ter wereld. Je ziet hem al in de verte liggen, als één dun streepje wit ijs. Hoe dichterbij je komt des te stiller je wordt. De muur van ijs lijkt naar jou toe te komen. Een hoogtepunt van deze dag. Vervolgens krijg je nog ruim de tijd om de gletsjer op land te verkennen. En pas dan zie je hoe enorm groot die is. Een dag om nooit te vergeten en een absolute aanrader als je in de buurt van El Calefate bent!
Stad
  • Prachtige gletsjers gezien vanaf het water
  • Een volle dag avontuur
  • Heel goed georganiseerd
  • Dicht bij het ijs
  • Geen
Review geplaatst op 2019-07-12 Door Dalix
8
Ecuador
Leunie was hier 31 Aug 2018
Ecuador is een enorm veelzijdig land; de landschappen en natuur zijn ontzettend divers. Zoals de locals het zelf zeggen: in Ecuador kun je op één dag ontbijten in de jungle, lunchen in de Andes en dineren aan de kust. Dat zegt meteen iets over de grootte van het land. Weliswaar zeven keer groter dan Nederland, maar de reisafstanden zijn goed te behappen. Tijdens een (zelfgeorganiseerde) rondreis hoef je niet per se langer dan 4 uur in de bus te zitten om weer op een interessante, nieuwe plek uit te komen. Het land is prima zelfstandig te bereizen. Er is een uitgebreid busnetwerk (met grote kwaliteitsverschillen tussen de verschillende maatschappijen), taxi's zijn heel voordelig en het is er relatief veilig. In de grote steden Quito en Guayaquil is extra alertheid geboden, zeker in de avonduren, maar op andere plaatsen in het land kun je prima je eigen gang gaan. Wat ik anders vond dan verwacht, misschien omdat ik mij dat van tevoren niet zo gerealiseerd had, was de 'netheid' van het land. Cuenca is een heel schone en nette stad, maar in Quito en op het platteland schrok ik soms wel van de standaard. Ik kan dat echter niet als minpunt bestempelen. Al zou het mooi zijn als er op sommige plaatsen wat milieubewuster met de omgeving wordt omgegaan. Al met al is Ecuador een fantastische en veelzijdige bestemming en de 11 uur durende vlucht meer dan waard.
Land
  • Rijk aan cultuur
  • Overweldigende natuur
  • Ecuadorianen zijn zeer vriendelijk en behulpzaam
  • Prachtige koloniale steden
  • Grote variatie landschappen
Review geplaatst op 2019-07-12 Door Leunie
10
Spanje Fuerteventura
stefanborkos was hier 31 May 2019
Fuerteventura het eiland van de kale bergen. Maat toch spaarzaam groen in de dalen. Ik verbleef dit jaar in Costa Calma. En wel in hotel Santido H10 Playa Esmeralda. Een hotel voor volwassenen. Ondanks de vele gasten was het rustig om je heen. Het hotel super schoon met als indruk een beetje kluerig Afrikaans. Heerlijk en dicht bij de mooiste stranden. Het eten goed en de bedden super. Het uitzicht op zee is echt prachtig zowel vanuit de kamer. Om vanuit hier een mooie tocht per huurauto te maken is het makkelijk. Het verhuurbedrijf zit in het hotel. Mijn tocht was naar Pajaro met de grootste vergezichten naar het zuiden en verder naar Ajuy met zijn holen aan zee. Daarna de smalle en heerlijke hoge weg naar de Valle de Santa Ines met zijn uitzichten over het noordelijke deel. Een aan te bevelen dagtrip. En tevens het hotel is ook echt aan te bevelen voor wie een super verblijf zoekt. Wij waren er in juni 2019 en zoek het eens op in Google.
Regio
  • super hotel
  • prachtige uitzichten
  • geen vervelende opslokkende toeristen
  • vliegveld wel ver
Review geplaatst op 2019-07-11 Door stefanborkos
8
Noorwegen Zuid- en westkust Noorwegen
schenkel was hier 31 May 2019
Een prachtige plek het zuidelijkste puntje van het Noorse vasteland. Hier vind je het schiereiland Lindesnes,met de daarbij behorende vuurtoren.Vast gezien bij het mooie tv programma rond de noordzee ! Je kan bij aankomst je auto,bus,camper parkeren op de voor hun bestemde plaatsen.Daarna loop je naar de ingang. Je krijgt eerst een film tezien over hoe het hier vroeger was.Zeer de moeite waard. Daarna kan je de klim naar boven wagen,en evt een bezoek aan en in de vuurtoren brengen. Daarna een bezoekje aan de marineshop.
Regio
  • Er is ook een museum bij.
  • Je kan op eigen houtje lekker wandelen daar.
  • Alles word duidelijk gebracht wel in het duits of engels
  • In het voor seizoen zijn er nog weinig toeristen
  • Het is een eindje rijden om er tekomen
Review geplaatst op 2019-07-08 Door schenkel
5
Frankrijk Parijs
Nick_VL was hier 28 Feb 2019
Al slenterend begaf ik mij doorheen de pittoreske straten van Parijs, ooit benoemd tot de stad van de liefde. Het was al enkele jaren geleden dat ik hier nog was geweest, maar naar mijn mening is Parijs al die liefde verloren doorheen de jaren. De charme die hier vroeger aanwezig was, is volledig verdwenen. Zelfs Montmarte, wat vroeger mijn meest favoriete plaats was in heel de stad omwille van al de kunstenaars die rond het gebied zwerfden, is nu een broedplaats van oplichters geworden die je ter plekke beroven van al de liefde die je nog had voor hun stad. Begrijp me niet verkeerd, Parijs heeft nog steeds voldoende interessante plaatsen en adembenemende uitzichten, maar de charme die ik ooit koesterde is nu verloren. Maar om in dezelfde plaats te vertoeven waar Ernest Hemingway vroeger leefde, deed wonderen voor mijn creativiteit. Merkwaardig om te zeggen dat mijn favoriete plaats in Parijs, nu een boekenwinkel genaamd ‘Shakespeare and Co’ is, eigen aan een oude, humeurige kat.
Stad
  • Iconische stad
  • Cultureel
  • Opdringerige oplichters
  • Druk
  • Vuil
Review geplaatst op 2019-07-07 Door Nick_VL
8
Canada Hells Gate
neretslok was hier 31 May 2015
Het is het meest logisch om, komende vanuit Vancouver en rijdend naar het oosten, bij de Canadese stad Hope de Highway 5 richting Kamloops te nemen, om door te gaan naar de bekende nationale parken van British Columbia en Alberta. Wij gunden onszelf een kleine ‘detour’ en sloegen bij Hope links af, richting Keefers en Lytton. We reden over een kleine bergweg parallel aan de woest stromende Fraser River tot aan een plek die Hell’s Gate heet. Een ritje van zestig kilometer extra (en weer zestig terug) door een weinig bezocht gebied, maar wat een ontdekking vonden we dit. Ontdekkingsreiziger Simon Fraser (naar wie de rivier is genoemd) stond hier in 1808 en zei hierover: “ We had to pass where no human being should venture, for surely we have encountered the Gates of Hell”. Begrijpelijk want ook tegenwoordig maakt de plek veel indruk. De Airtram (een gondola) brengt ons veilig zo’n 200 meter lager, naar de rivier in het dal. Daarna lopen we over een stevige stalen rode brug die over de kolkende rivier is aangelegd. De brug is stevig genoeg maar is sensationeel, omdat we het woest kolkende water onder de rasters van de brug door kunnen zien. Een woeste plek waar het water van de rivier zich door de smalle doorgang tussen de rotsen heen perst, met een ongelofelijke kracht. Een adembenemend gezicht. Op een terras kun je meestal wel wat gebruiken terwijl je de omgeving op je laat inwerken. Daarna gaat het terug met de gondola naar boven,. Voor ons een onverwachte verrassing.
Stad
  • puur natuur
  • rustig en weinig bezocht
  • fotogeniek
  • geen, 120 km extra omrijden is hier geen straf
Review geplaatst op 2019-07-05 Door neretslok
7
Japan Osaka
Nick_VL was hier 30 Sep 2018
Osaka is een leuke aanvulling als je van Tokyo naar de iets meer traditionelere steden wilt reizen. Terwijl Tokyo van een aangenamere drukte lijkt te genieten, lijkt het alsof Osaka soms nog net iets te klein is voor het aantal toeristen dat er op afkomt. Niettemin is Osaka nog steeds een aanrader om te bezoeken. Net zoals andere grootsteden heeft het een ruim aanbod aan nachtleven, gemixt met de nodige dosis cultuur om je bezoek mee af te sluiten. Voor iedereen wat wils!
Stad
  • Afwissling
  • Druk
Review geplaatst op 2019-07-01 Door Nick_VL
9
Tanzania Serengeti
Dalix was hier 30 Sep 2015
Wat dacht je er van om de beroemde Serengeti in Tanzania eens vanuit de lucht te zien? Pak de luchtballon! Het is zeker niet goedkoop, maar het is een onvergetelijke ervaring! Het is nog donker als je met de jeep naar de vertrekplaats wordt gebracht. Onderweg kun je dan al allerlei dieren spotten. Langzaam wordt het steeds wat lichter en dan rijden we ineens langs een groep leeuwen. Vervolgens lopen we naar de plek waar vandaan de gigantische ballonnen vertrekken. Na de briefing stap je in de mand en ga je de lucht in! Wat een kippenvel moment als je boven de Serengeti vliegt en de zon op ziet komen! Gedurende de vlucht zie je allerlei dieren van boven. Hoe bijzonder is het om een leeuw naar boven te zien kijken. Verder zien we onder andere groepen giraffen, olifanten, een rivier vol nijlpaarden en zelfs een serval. De bemanning is uiterst ervaren. Zij hebben een intensieve opleiding in Canada gevolgd en weten de ballon tot slechts enkele meters boven de grond te manoeuvreren om vervolgens weer de lucht in te gaan. Wow, savanne zover je kijken kunt. Je voelt de wind en hoort de geluiden van het dierenrijk beneden je. Je waant je in een documentaire van David Attenborough. Na terugkomst staat er een uitgebreid ontbijt met champagne voor je klaar. Het wordt geserveerd onder een enorme acacia boom. In ons geval was dat niet ver van de eerder gespotte groep leeuwen vandaan. Al met al is dit een wildlife tour om nooit te vergeten!
Highlight
  • Een onvergetelijke ervaring
  • Een andere kijk op fauna
  • De Serengeti vanuit de lucht
  • Behoorlijk prijzig
Review geplaatst op 2019-06-29 Door Dalix