10
Verenigde Staten Anan-bear-creek
Dreamer666 was hier 01 Jul 2019
Vanuit Wrangell kun je met Alaska Vistas naar Anan Creek. Dit is een onderdeel van het Tongass NF. Het aantal bezoekers is beperkt tot 60 per dag. De permits worden geregeld door Alaska Vistas. Je vertrekt ’s morgens met een 1 uur durende jetboat tocht tot aan het begin van het wandelpad waar je een korte briefing krijgt van de rangers. Vervolgens maak je in groep en onder begeleiding van een gewapende gids een wandeling van 1 km over een aangelegd en goed onderhouden pad tot aan een afgebakend platform. Naast het platform is er ook nog een schuilhut gebouwd niet ver boven het water, waar je echt een heel mooi zicht hebt op de vissende zwarte beren en zeearenden. Om te veel volk in de schuilhut te vermijden wordt er door de rangers gewerkt met een tijdslot van 30 min waardoor iedereen evenveel kans krijgt. Als je geluk hebt, en er niet veel volk is, kan je regelmatig naar beneden in de schuilhut. Het grote voordeel bij Alaska Vistas is, dat we 5u hebben kunnen doorbrengen bij de beren terwijl je met de andere bedrijven slechts 2u op het platform kunt blijven en dit voor dezelfde prijs. We zijn super blij dat we dit met hun gedaan hebben. Heel vriendelijke en professionele mensen en zeker een aanraden voor wie dit wil doen. Het kost 340$ per persoon met Permit inbegrepen. Niet goedkoop maar het is dan ook Alaska. Het is wel aangeraden om dit al een jaar op voorhand vast te leggen. Het is zeer populair en de plaatsen zijn vlug volzet !!!
Highlight
  • heel veilig op het platform
  • toiletten aanwezig
  • schuilhut
  • prachtige groene mossen
  • veel zeearenden van kortbij
  • enorm veel zwarte beren
  • het regent vaak
  • de prijs
Review geplaatst op 2020-03-22
9
Groot-Brittannië Northumberland
Corriedewinter was hier 01 Jul 2019
De regio Northumberland heeft voor iedereen wel iets te bieden. Hier een review van de kuststrook. Hou je van historie? Bezoek dan de vele kastelen, zoals Bamburgh castle. Wil je wandelen? Volg dan het kustpad helemaal tot de grens met Schotland. Wadlopen? Ga met een gids naar Holy Island Hou je van vogels? Ga naar de Farne eillanden bij Seahouses. Van mei tot augustus zie je daar papegaaiduikers, maar als die er niet zijn is er nauwelijks ruimte over. De vogelrotsen zitten namelijk vol alken, aalscholvers, noordse stormvogels en drieteenmeeuwen en meer landinwaarts vind je de eidereenden. Je kunt een (halve) dagtocht maken met een van de ondernemingen in Seahouses (allemaal hanteren ze dezelfde prijzen), waarbij je op twee eilanden van boord kunt: Staple island en/of Inner Farne. Extra tip: neem een overdekte boot, het weer verandert snel. Er zijn veel zeehonden op de eilanden, in het najaar hebben ze jongen. Je komt goed dichtbij met de boot en je krijgt ruim de tijd om de dieren te observeren. Het is prachtig om ze zo te bekijken, maar nog leuker als ze in het water aan het spelen zijn. Gelukkig zijn de zeehonden erg nieuwsgierig en komen tot dichtbij de boot. Hoe kom je er? Neem de ferry van IJmuiden naar Newcastle. Is het er druk? Zelfs in het hoogseizoen heb je alle ruimte als je iets meer naar het binnenland overnacht.
Regio
  • In ieder seizoen leuk
  • Relatief dichtbij
  • Afwisselend cultuur en natuur
  • Unieke vogelrotsen
  • voor mij niet
Review geplaatst op 2020-03-21
8
Vietnam Hanoi
Huff was hier 01 Sep 2018
De Quang Ba Bloemenmarkt in Hanoi. Als ex-bloemiste moet je wel naar de bloemenmarkt in Hanoi, Vietnam. Je moet er wel vroeg je bed voor uit, maar dan zie je ook wat. Het was nog donker, maar toch was er bedrijvigheid op de weg. De bloemenmeisjes van Hanoi reden naar de markt om hun handel te kopen. Op de markt was het volop licht van lampen en er was een drukte van het verhandelen van bloemen. Een groot scala aan kleur en geur van de soorten bloemen, te veel om op te noemen en het verraste mij , zoveel verscheidenheid als er was. Alle soorten die je maar bedenken kon, stonden er. Er waren ook planten en neven artikelen zoals vazen, bindmateriaal en papier. Als je dan toch in Hanoi bent, is de bloemenmarkt echt een bezoekje waard.
Stad
  • Vriendelijke mensen.
  • Heerlijk geurend.
  • Zeer kleurrijk.
  • Gratis.
  • Voor sommigen het vroege opstaan.
Review geplaatst op 2020-03-15
8
China Sichuan en Chongqing
Graaf was hier 01 Jun 2012
Ciqikou, Ancient Chinese Town – pareltje in grauwe saaie wereldstad. Gelegen op een heuvel boven de oever van de Jialing rivier, voordat deze in het centrum van Chongqing in de Yangtze stroomt, ligt de “ancient village” Ci Qi Kou vroeger Long Yin. Het ligt 14 kilometer ten westen van het stadscentrum en bestrijkt zo’n 1,2 vierkante kilometer. De geschiedenis van Ciqikou gaat meer dan 1700 jaar terug, gebouwd tijdens de Song Dynastie en tijdens de Ming en Qing Dynastieën (1368-1911) was het beroemd om zijn porselein. Vanwege het belang van de porseleinindustrie werd de naam Long Yin veranderd in Ci Qi Kou, wat letterlijk vertaald porselein dorp betekent. Het was vroeger ook een belangrijke handelsplaats aan de rivier. De meeste huizen stammen uit de Ming en Qing Dynastieën, en herbergen mooie staaltjes van Chinese architectuur. Verdere attracties hier zijn de meer dan honderd tea-bars, kunstenaars studio’s en Shu borduur workshops. Het assortiment en kwaliteit van de kunstwerken en borduursels is zo groot, dat de keuze voor een souvenir wel heel erg moeilijk wordt. Er zijn volop restaurants met lokale specialiteiten te vinden en in de vele tea-bars kun je het echte lokale samenzijn ervaren. Ciqikou waar je nog het traditionele Chinese leven van eeuwen geleden kunt ervaren is een groot contrast met de grote stad Chonqing die continue verandert en groeit. Daarom is Ciqikou in 1998 uitgeroepen tot een beschermd cultureel erfgoed.
Regio
  • géén westerse toeristen
  • prachtig stukje authentiek China
  • kost wat moeite om het te vinden
Review geplaatst op 2020-03-15
9
Noorwegen Oslo
Graaf was hier 01 Jun 2012
De stad Oslo heeft prachtige natuurgebieden rondom die nog binnen de stadsgrenzen liggen, sommigen zo eindeloos groot dat je echt een goede wandelkaart nodig hebt. Aan de oostkant van de stad (ga met de metro lijn3 naar Skullerud, dan loop je zo het bos in) heb je een heel groot bosgebied met bergen, rotsen en meren, waar je met een stadsplattegrond nog kilometers kunt lopen. Blijf wel op of in de buurt van de gemarkeerde paden en wandelroutes, je wilt hier niet verdwalen. Als je bij Skullerud het bos in gaat heb je gelijk al een klein meertje Skraperudvannet, hier komen ook veel Noren om te recreëren. Een stukje verder lopen heb je het Nøklevann, een prachtig meer, omringd door bergen. In de bossen zijn veel gemarkeerde wandelingen uitgezet. Je kunt hier uren lopen zonder een mens tegen te komen, en dat zelfs in de stad! Verder ligt er in het oosten van de stad ook nog het Østensjø-vannet, hiervoor neem je metro lijn3 naar het zuiden en stap je uit bij Ulsrud, dan nog een klein stukje lopen naar het meer. Hier kun je prachtig omheen lopen, waarbij je nog langs eeuwenoude typische Noorse houten huizen loopt en aan de westkant moet je een heuse berg over. In dit meer vind je een grote verscheidenheid van bijzondere eenden en vogelsoorten. En als je nog niet genoeg hebt dan vind je in het westen van de stad nog het Bogstadvannet (buslijn 41 komt erlangs, en tram 1 Skogen iets verder lopen). Kortom Oslo is een unieke stad als het gaat om meren binnen de stadsgrenzen.
Stad
  • prachtige, rustige wandelgebieden
  • geweldig veel meren binnen de stadsgrenzen
  • aantal meren veel te groot voor rondwandelen
Review geplaatst op 2020-03-11
10
Mexico Chiapas - Palenque
Graaf was hier 01 Jan 2011
De ruïnes van Palenque is een van de mooiste archeologische sites. Slechts 15% van de hele Maya stad is nu pas uit de jungle vrijgemaakt. De overige gebouwen, waarvan veel nog niet eens ontdekt zijn, laten ze onder de aarde zitten, voor het nageslacht, omdat ze ook nog geen manier gevonden hebben om ze goed te preserveren. De meeste tempels en het paleis mogen beklommen worden, wat een fenomenaal uitzicht biedt. We hadden daar een geweldige gids, Ernesto, hij vertelt ontzettend boeiend en legt ook uit waarom de Maya’s de steden ooit verlaten hebben. De bouwstijl van de Maya’s was zijn tijd ver vooruit. Voor de gebouwen gebruikten ze kalksteen en voor het maken van cement hadden ze veel hout nodig. Tussen 700 en 900 na Chr. was de hele jungle van het (sub)tropisch regenwoud verdwenen, en wolken die vanuit de oceaan kwamen trokken nu over, i.p.v. leeg te regenen. Door de droogte ontstond voedseltekort en de Maya’s verlieten hun steden en werden krijgers die de bergen in trokken. Na zo’n 50-60 jaar was de jungle wel weer teruggegroeid, maar de Maya’s keerden nooit weer terug uit angst voor de goden. Een van de mooiste gebouwen is de Tempel de Inscripties, een grote graftombe van koning Pakal, en er zijn ook nog resten van 6 jonge mensen gevonden begraven op de drempel, waarschijnlijk zijn ze geofferd. Op het terrein is ook nog een museum, waar je o.a. de deksel van de graftombe van koning Pakal kunt zien, en nog heel veel Maya beelden.
Highlight
  • inclusief museum
  • ook wandelen door de jungle
  • goede gidsen die geweldig veel vertellen
  • geen
Review geplaatst op 2020-03-11
10
Mexico The Copper Canyon
Voor onze reisorganisatie Travel Happiness Company zijn we in 2018 naar noord Mexico gereisd om de avontuurlijke treinreis met El Chepe te maken door de Copper Canyon. Wij hebben ervoor gekozen om te starten in Los Mochis en vervolgens met de trein richting Chihuahua te reizen. Onderweg passeer je 36 bruggen en 87 tunnels over 655 kilometer. Onze reisroute zag er als volgt uit: Los Mochis – El Fuerte – Bahuichivo – Posada Barrancas – Creel – Chihuahua. De reden dat we de route zo hebben gemaakt is dat je tussen El Fuerte, Bahuichivo en Posada Barrancas het meest spectaculaire landschap ziet. De route bouwt op deze manier mooi op! Het landschap is schilderachtig te noemen; bergketens, rivieren, valleien, watervallen. Qua overnachtingen is er weinig keus maar er zijn goede middenklasse accommodaties te vinden. Wij verbleven in Posada del Hidalgo, Hotel Mision en Hotel Mirador. De laatste heeft het meest waanzinnige uitzicht EVER! Je kijkt vanaf je privé balkon uit over de Copper Canyon, wij hebben hier uren naar kunnen kijken. De reis combineert natuur met cultuur, want in deze regio maak je ook kennis met de Tarahumara (ook wel Raramuri genoemd). Wij kijken terug op een indrukwekkend én bovenal veilige reis! Het is een regio die prima te bereizen is en zeker als je wat meer buiten de gebaande paden wilt reizen is het een aanrader.
Highlight
  • Landschap
Review geplaatst op 2020-03-08
10
Sri Lanka Delft-eiland
Graaf was hier 01 Nov 2016
Noord Sri Lanka is pas de laatste paar jaren te bezoeken voor toeristen, sinds er eindelijk vrede is met de Tamil in het noorden. Druppelsgewijs beginnen hier nu wat toeristen te komen, maar een bezoek aan Delft eiland is vooralsnog een reis terug in de tijd van het koloniale verleden. Delft Eiland is het meest westelijke eiland van Sri Lanka. Het noordelijke puntje van dit eiland ligt slechts 42 kilometer van Indië verwijderd. Vanuit Jaffna een eind rijden naar de haven op een ander schiereiland en dan is het nog ruim anderhalf uur met de boot. Dit eiland dankt zijn naam uit de tijd dat de Hollanders daar zaten in de 17de eeuw, en er was veel ruzie met Portugezen en Spanjaarden. In alles hier kun je nog het koloniale verleden zien, vooral veel Nederlandse invloed. Er zijn nog wat ruïnes van Hollandse forten te zien. De hoofdstad van Delft eiland bestaat uit wel 3 straten, met paar winkeltjes, en een echt postkantoor, waar nog een aantal stenen duiventillen staan. Er zijn op dit eiland geen accommodaties voor toeristen, wel worden er al wat excursies aangeboden. Er worden ook alleen maar dagtochten vanuit Jaffna georganiseerd. Een aantal van de lokale bewoners ontvangt wel groepjes toeristen in hun tuin, om wat meer inkomsten te genereren, ze bakken dan heerlijke lokale snacks bij een drankje. Belangrijkste bron van leven is de visserij rondom de eilanden. Het haventje huisvest een paar lokale vissersboten en één keer per dag komt de veerboot uit Jaffna.
Regio
  • vriendelijke bevolking
  • toeristen zijn heel welkom hier
  • heel rustig, weinig toeristen
  • je kunt maar één dagje blijven
  • voor diëten zelf eten meenemen
Review geplaatst op 2020-03-08
10
Soedan Meroe
Dianadm was hier 01 Feb 2020
In de Noord-Sudanese woestijn vind je meer piramides dan in heel Egypte. Absolute koploper is Meroë waar bijna 200 piramides in groepjes bij elkaar staan. De piramides zijn lang, slank en sierlijk (de typisch Nubische stijl) en hebben een hoogte van ongeveer 30 meter. Ze werden gebruikt om de (zwarte) farao’s in te begraven, een traditie die rond 300 v.Chr. uit Egypte overwaaide. Hoewel niet alle bouwwerken de tand des tijds hebben doorstaan (erosie en vernieling) is de site een absolute archeologische topper. Nergens op aarde vind je zoveel piramides bij elkaar. Ook de ligging is fantastisch, de piramides liggen tussen rode zandduinen waar de wind vrij spel heeft. Hierdoor zijn ze deels bedekt door zand wat voor een heel natuurlijke setting zorgt. Overnachten. Naast de piramides is een ‘veldje’ waar je je tent op kunt zetten. Er zijn geen faciliteiten (douche en wc), maar deze plek is zo uniek dat het best een nachtje basic kan. Hier overnachten heeft als groot voordeel dat je zowel de zonsopgang als de zonsondergang tussen de piramides kunt meemaken. Wil je wat meer luxe, er is een tented camp op 3 km afstand. Meroë zou toeristische topper kunnen zijn, maar omdat Sudan jarenlang negatief in het nieuws is geweest, komen er (nog steeds) amper toeristen. Wij hadden deze plek helemaal voor onszelf – op wat kamelendrijvers na - een geweldige ervaring!
Attractie Woestijn Cultuur Architectuur Highlight
  • fantastische ervaring
  • geweldige ligging
  • archeologische topper
  • unieke overnachtingsplek
  • nauwelijks toeristen
  • informatief museum
  • goed bereikbaar over verharde weg vanaf Khartoum (200 km)
  • geen
Review geplaatst op 2020-03-06
8
Groot-Brittannië Portsmouth
MarleenvM was hier 01 Jun 2019
Portsmouth wordt ook wel de Great Waterfront City genoemd. In deze zuid-Engelse havenstad valt genoeg te beleven. De stad heeft ook heel wat meegemaakt gedurende de Tweede Wereldoorlog. Eerst waren daar de bombardementen van de Luftwaffe en daarna vertrokken hier in juni 1944 vele schepen en troepen om in Normandië te vechten Hier was de start van D-Day, de eerste dag van operatie Overlord. Liefhebbers van marine- en maritieme erfgoed moeten zeker een bezoek brengen aan de Historic Dockyard. Hier vind je meerder attracties, waaronder het vlaggenschip van Lord Nelson HMS Victory, HMS Warrior 1860 en het National Museum of the Royal Navy. Voor een schitterend uitzicht moet je bij de Spinnaker Tower zijn. Het uitkijkplatform is bereikbaar via een glazen lift of via de 570 traptreden. Volg ook zeker de drie kilometer lange Millennium Promenade. Deze route wordt duidelijk aangegeven en onderweg passeer je forten, kerken, kanonnen en een kasteel. De route eindigt bij de pier in Southsea. Deze badplaats kwam tijdens het Victoriaanse tijdperk al naar voren als een populaire toeristische bestemming. Bezoek ook zeker het D-Day museum hier.
Regio
  • Perfect te combineren met Southsea
  • Mooie wandelroute langs de kust
  • Interessante musea
Review geplaatst op 2020-03-06
6
Groot-Brittannië Portsmouth
REDACTIE was hier 01 Feb 2020
Dit is een test Dit is een testDit is een testDit is een testDit is een testDit is een testDit is een testDit is een testDit is een testDit is een testDit is een testDit is een testDit is een testDit is een testDit is een testDit is een testDit is een test
Regio
  • Dit is een test
  • Dit is een test
  • Dit is een test
Review geplaatst op 2020-03-05
6
Zuid-Afrika Krugerpark
Saphira was hier 01 Jul 2018
Dit is een test. Dit is een test. Dit is een test. Dit is een test. Dit is een test. Dit is een test. Dit is een test. Dit is een test. Dit is een test. Dit is een test.
Highlight
  • Dit is een test.
  • Dit is een test.
Review geplaatst op 2020-02-27
9
Duitsland Rugen
Willemien was hier 01 Sep 2018
Met de Rasender Rolland over het eiland Rugen Op het eiland Rügen zijn veel mogelijkheden om te wandelen, te fietsen of te genieten van het strand met bijzondere badplaatsen, de prachtige krijtrotsen of in een van de natuurparken. Op het eiland rijdt ook dagelijks een schitterende stoom trein uit 1895 tussen Putbus en Gohren met de naam de Rasender Rolland. Een tochtje met deze stoomtrein is een hele belevenis. Neem bij mooi weer plaats in een open wagon en je ziet het mooie landschap van Rugen langzaam aan je voorbij trekken en kun je mooie foto’s maken. Vooral heel mooi in het voorjaar als het gele koolzaad bloeit. Ook iets eten of drinken in de restauratiewagon uit 1910 is pure nostalgie. Stap onderweg uit op een van de leuke stationnetjes en bezoek een leuke plaats en neem dan de volgende trein om verder of terug te reizen. In de zomer rijdt de trein tot laat in de avond. Op verschillende stations kun je een kaartje kopen maar ook bij de conducteur.
Regio
  • mooi traject met in/uitstap mogelijkheden
  • goedkoop vervoer
  • reist langs mooie landschappen
  • relax vervoer op Rugen
  • ga niet in een open wagon vlag achter de locomotief i.v.m. de zwarte stoom
Review geplaatst op 2020-02-26
9
Zuid-Afrika
Dianadm was hier 01 May 2016
Grote kans dat je tijdens je reis naar Zuid-Afrika een bezoek brengt aan het Kruger NP. En terecht, Kruger is bekend om zijn goede safari mogelijkheden en grote hoeveelheden dieren die je hier kunt spotten. Vanwege de goede bereikbaarheid is het centrale en zuidelijke deel het meest populair bij toeristen, maar wil je iets minder standaard, ga dan naar het noordelijke deel van het NP. Het noorden is ruiger, meer weg van de gebaande paden en stiller omdat het lastiger te bereiken is. Omdat het gebied droger is dan de rest van het NP, zijn er wel iets minder dieren, maar het grote voordeel is dat je ze vaak voor jezelf hebt. Je kunt in dit deel van het park uren rijden, zonder maar een andere auto tegen te komen, een heel bijzondere ervaring. Door de overwegend lage begroeiing zijn de dieren goed te zien. En speciaal voor vogelliefhebbers, nergens anders komen zoveel verschillende vogels voor als hier. Net buiten de poort van de Phalaborwa gate kun je comfortabel overnachten, maar als je meer van het avontuur bent is het Punda Maria Rest Camp een prima alternatief. Je kampeert dan midden in de natuur met uitzicht op de dieren en wie wil dat nou niet?
Safari Onderwaterwereld Bergen Lekker Eten & Drinken
  • prachtige natuur met drooggevallen rivieren en eeuwenoud bos
  • lage begroeiing, waardoor je de dieren goed kunt zien
  • walhalla voor vogelliefhebbers
  • weg van de massa
  • de dieren heb je hier nog echt voor jezelf
  • weinig restcamps, zorg dat je voldoende benzine hebt
  • door droogte iets minder dieren
  • Camps alleen te boeken via San Parks, dus niet op de bonnefooi
  • minder goed te bereiken
Review geplaatst op 2020-02-23
9
Rusland Novgorod
Marjolijn was hier 01 May 2019
Mei 2019 maakte ik een rondreis van Moskou naar Sint Petersburg, langs de steden van de “Gouden Ring”, een verzameling historische steden in een ring rond Moskou. Zou je vragen naar welke plaats ik nog wel een paar dagen terug zou willen, dan staat Suzdal op één, maar Novgorod is een goede tweede. Kleine kanttekening: we hadden mooi zonnig weer, dat scheelt natuurlijk in de beleving. Novgorod is de oudste stad van Rusland. Ryuriyk, of Rurik, aanvoerder van Zweedse Noormannen, vestigde hier een nieuwe stad, in het Russisch: Novgorod. De onderling verdeelde Slaven vroegen Rurik om hun leider te worden, en zo werd hij de grondlegger van wat nu Rusland en Oekraïne zijn, en stamhouder van het vorstengeslacht dat Rusland tot in de late middeleeuwen bestuurde. Sinds de stad Gorki haar oude naam Nizjni Novgorod terugkreeg heet Novgorod Novgorod Veliki, de grote. De stad werd in WO II verwoest, maar tegenwoordig beheerst het “kreml”, de citadel, weer trots de linkeroever van de rivier de Volkhov. Op de rechteroever was de handelskant, de overslagmarkt, en ook het vorstenhof van Yaroslav de Wijze.
Highlight
  • Ligt mooi aan rivier Volchov/Imenmeer
  • Compact stadshart aan weerszijden van rivier
  • Mooi ommuurd Kremlin
  • Binnen muren Kremlin veel te zien: Sofiakerk, museum, Millenniummonument
  • Rond Kremlin veel groen en zandstrandje
  • Boottochtjes mogelijk
  • Voldoende restaurants, soms met Engelstalig menu
  • Nog restjes Sovjetmentaliteit
Review geplaatst op 2020-02-22